OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Gowind: Η πρόταση της γαλλικής Naval Group για τις κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού

09/12/2022 - 17:56
Gowind
Share on FacebookShare on Twitter

Η γαλλική εταιρεία Naval Group υπέβαλε την 1η Δεκεμβρίου 2022 την προσφορά της για το πρόγραμμα κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού, με βάση τις κορβέτες τύπου Gowind.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας, η πρώτη κορβέτα θα κατασκευαστεί στη Γαλλία σε 3 χρόνια και οι ακόλουθες στα Ελληνικά Ναυπηγεία.

«Η γαλλική προσφορά για τις κορβέτες είναι ένα ολοκληρωμένο και σταθερό πακέτο σχεδιασμένο για να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα έχει τις καλύτερες δυνατότητες στο συντομότερο χρονικό διάστημα με βελτιστοποιημένο κόστος και το υψηλότερο επίπεδο κοινών γνωρισμάτων με τις φρεγάτες FDI», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τι περιλαμβάνει η γαλλική πρόταση:

  • 4 κορβέτες Gowind με τις 3 να ναυπηγούνται στην Ελλάδα και η πρώτη στην Γαλλία μέσα σε 3 χρόνια
  • Μια ασφαλής μεταφορά τεχνολογίας και εξειδίκευσης για τοπικές κατασκευές
  • 30% της αξίας της σύμβασης στην Ελλάδα και δημιουργία εκατοντάδων «μακροχρόνιων» θέσεων εργασίας
  • μια μακροχρόνια συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία στη συνέχεια του προγράμματος FDI για τη δημιουργία και τη διατήρηση θέσεων εργασίας υψηλής αξίας
  • Μια «πολύ ελκυστική» πρόταση χρηματοδότησης που βασίζεται σε μακροπρόθεσμες πληρωμές

⚓️🇬🇷 The 🇫🇷 team has submitted on December 1st, 2022 a very attractive offer for the corvettes program of the @NavyGR. 👇👇 pic.twitter.com/33jQxCIaiu

— Naval Group (@navalgroup) December 9, 2022

Η πρώτη κορβέτα που θα κατασκευαστεί στην Ελλάδα θα παραδοθεί μέσα σε ένα χρόνο και στη συνέχεια θα παραδίδεται 1 κορβέτα Gowind κάθε 12 μήνες.

«Με το σχέδιο Συμμετοχής της Ελληνικής Βιομηχανίας (HIP) για τις Gowind, η Naval Group θα εξασφαλίσει οικονομικά οφέλη στην Ελλάδα τουλάχιστον 30% της αξίας του προγράμματος», ενώ «η κατασκευή των τριών κορβετών στην Ελλάδα χάρη στη μεταφορά τεχνολογίας της Naval Group θα διατηρήσει περισσότερες από 1.200 θέσεις εργασίας στο συνεργαζόμενο ναυπηγείο». Η ανακοίνωση της εταιρείας συνεχίζει: «Καθώς τα πλοία θα είναι σε υπηρεσία για περισσότερα από 40 χρόνια, η υποστήριξη που θα ακολουθήσει θα προσφέρει επίσης ευκαιρίες για έως και 500 θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης».

όπως υποστηρίζει η Naval Group «περισσότερες από 55 ελληνικές εταιρείες έχουν προσόντα ή βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης στην εφοδιαστική αλυσίδα» της εταιρείας. «Όλες οι εξειδικευμένες ελληνικές εταιρείες ενσωματώνουν τις αλυσίδες εφοδιασμού της γαλλικής βιομηχανικής ομάδας και έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε άλλους μελλοντικούς διεθνείς διαγωνισμούς, αυξάνοντας έτσι τις δυνατότητές τους καθώς και το πιθανό οικονομικό όφελος και προβολή τους στην παγκόσμια ναυτική αγορά».

Σχετικά με το πρόγραμμα Gowind HN

Επίσης, η γαλλική εταιρεία προσέφερε στην πρόταση της μερικά από τα χαρακτηριστικά της κορβέτας Gowind και τα οφέλη για το επιχειρησιακό επίπεδο του Πολεμικού Ναυτικού.

«Το Gowind είναι ένα ισχυρό μαχητικό επιφανείας εξοπλισμένο με συστήματα στα πρότυπα του ΝΑΤΟ και αποδεδειγμένα στη μάχη. Οι Gowind έχουν επιλεγεί από τέσσερα κράτη και αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε υπηρεσία με το αιγυπτιακό Πολεμικό Ναυτικό».

«Η κορβέτα Gowind ενσωματώνει εξελιγμένους και τελευταίας γενιάς αισθητήρες και όπλα ικανά να αντιμετωπίσουν όλους τους τύπους συμβατικών και ασύμμετρων απειλών. Οι αισθητήρες (sonars, συστήματα EW, συστήματα ελέγχου πυρός) και τα οπλικά συστήματα (πύραυλοι επιφανειακής επίθεσης, τορπίλες, συστήματα RAM) είναι κοινά ή από την ίδια οικογένεια συστημάτων με αυτά που διαθέτους οι φρεγάτες Belharra/FDI».

Η Gowind έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με ασφάλεια, να απονηώνει και να ανακτά την ίδια κατηγορία ελικοπτέρων με τις FDI, συνεχίζει η ανακοίνωση της εταιρείας. Η γαλλική κορβέτα ενσωματώνει μέσω του συστήματος διαχείρισης μάχης Setis ένα ραντάρ 3D S-band με αποδεδειγμένη απόδοση έναντι μικρών στόχων καθώς και όλων των τύπων αεροσκαφών, σε συνδυασμό με παθητικούς αισθητήρες που παρέχουν άμεσες προειδοποιήσεις και αντίμετρα. «Το σύστημα κάθετης εκτόξευσης πυραύλων RF και IR παρέχει στη κορβέτα μια εκτεταμένη ικανότητα αεράμυνας, σε μεσαία έως πολύ μικρή εμβέλεια».

«Η ελαφριά τορπίλη MU90 που διαθέτει η Gowind παρέχει ισχυρές δυνατότητες ανθυποβρυχιακού πολέμου»,καταλήγει η ανακοίνωση της Naval Group.

Tags: GOWINDNAVAL GROUPΓΑΛΛΙΑΕΛΛΑΔΑΚΟΡΒΕΤΕΣΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Related Posts

ρωσικό υποβρύχιο - νοβοροσίσκ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Ρωσία διαψεύδει ότι ουκρανικό υποθαλάσσιο drone έπληξε ρωσικο υποβρύχιο στο Νοβοροσίσκ [vid]

16/12/2025 - 16:54
EFA GROUP
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

EFA GROUP: Νέοι επενδυτές, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και δημιουργία Τεχνολογικών Clusters που αναδιαμορφώνουν το μέλλον της άμυνας

16/12/2025 - 16:20
Eurofighter
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Eurofighter στην Τουρκία: Το 2030 η παράδοση των πρώτων μαχητικών – Θα ενσωματώνουν Meteor και τουρκικά πυρομαχικά

16/12/2025 - 11:32

Διαβάστε Επίσης

Οκτώ ευρωπαϊκές χώρες προειδοποιούν: Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή για την ειρήνη στον Ευρωατλαντικό χώρο

Η Ρωσία διαψεύδει ότι ουκρανικό υποθαλάσσιο drone έπληξε ρωσικο υποβρύχιο στο Νοβοροσίσκ [vid]

EFA GROUP: Νέοι επενδυτές, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και δημιουργία Τεχνολογικών Clusters που αναδιαμορφώνουν το μέλλον της άμυνας

Ζελένσκι: Η Ουκρανία αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις, τα δεσμευμένα ρωσικά assets είναι καίριας σημασίας

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο σχεδιάζει βαθιά αναδιάρθρωση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων – Μειώνονται οι στρατηγοί και η σημασία της Ευρώπης

Ουκρανία: Στα «σκαριά» η δημιουργία διεθνούς οργανισμού για ρωσικές πολεμικές αποζημιώσεις

Κρεμλίνο σε Ζελένσκι: «Εκεχειρία Χριστουγέννων στην Ουκρανία; Όχι, θέλουμε ειρηνευτική συμφωνία»

Γαλλία: «Να καθιερωθούν πρώτα οι εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία πριν τις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό»

Top News

Θεσσαλονίκη: Πιλοτική 24ωρη λειτουργία του Μετρό και έξι λεωφορειακών γραμμών στις 20 και 27 Δεκεμβρίου

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο δικηγόρος του κατέθεσε έγγραφα που φέρεται να αποδεικνύουν ότι δεν οδηγούσε εκείνος την Lotus στην Αττική οδό

Ηλεκτρικό ρεύμα: Πως να αλλάξετε πάροχο - Η διαδικασία μέσω gov.gr

Μαρία Καρυστιανού για το νέο κόμμα: «Δεν θα αυτοπροταθώ ως ηγέτης - Μόνο του θα υποδείξει ποιον θέλει αρχηγό»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert