OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: «Να εγγυηθούμε την μακρά στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία»

13/12/2022 - 08:29
Ουκρανία
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Σαρλ Μισέλ, κάλεσε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να «εγγυηθούν» ότι η «στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία» θα έχει την απαιτούμενη διάρκεια στη σύνοδο κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Η σύνοδος θα διαρκέσει μια ημέρα. Θα προηγηθεί, αύριο Τετάρτη, η σύνοδος των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων με τους ομολόγους τους του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Ο Σαρλ Μισέλ κάλεσε χθες Δευτέρα, στην πρόσκλησή του προς τους ηγέτες, να ληφθούν αποφάσεις για να εξασφαλιστεί η χορήγηση βοήθειας σε εκατομμύρια Ουκρανούς άμαχους, οι οποίοι στερούνται την ηλεκτροδότηση, τη θέρμανση και το τρεχούμενο νερό στην Ουκρανία εν μέσω της έναρξης των χιονοπτώσεων και την πτώση της θερμοκρασίας κάτω από το μηδέν.

Η ανθεκτικότητα της ΕΕ

«Πέραν των άμεσων αναγκών της χώρας, είναι επίσης απαραίτητος διάλογος σε βάθος για τον τρόπο να εγγυηθούμε την μακρά διάρκεια της στρατιωτικής και οικονομικής υποστήριξής μας στην Ουκρανία», πρόσθεσε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευτεί να χορηγήσει στο Κίεβο μακροοικονομική βοήθεια 18 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2023. Η συμφωνία για τις λεπτομέρειες αυτής της υποστήριξης, που αναμένεται να πάρει τη μορφή άτοκων δανείων, μένει να οριστικοποιηθεί.

Οι ηγέτες της ΕΕ καλούνται εξάλλου να εξασφαλίσουν τις πηγές προμήθειας ενέργειας, ώστε να αντιμετωπιστούν «οι προκλήσεις του επόμενου χειμώνα», επέμεινε ο Βέλγος πρώην πρωθυπουργός. Η Ρωσία δεν αποκλείεται να διακόψει τις προμήθειες αερίου στα κράτη μέλη της ΕΕ και ενδέχεται να υπάρξει έλλειμμα 30 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, προειδοποίησαν χθες Δευτέρα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο Φατίχ Μπιρόλ, ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΔΟΕ).

Ουκρανία

Η ατζέντα συζητήσεων των Ευρωπαίων ηγετών

«Οι προοπτικές της μελλοντικής ανάπτυξής μας εξαρτώνται όχι μόνο από τη δυνατότητά μας να διαχειριστούμε το ενεργειακό σοκ βραχυπρόθεσμα, αλλά επίσης από τη δυνατότητα των βιομηχανιών μας να παραμείνουν ανταγωνιστικές, τη δυνατότητά μας να καινοτομήσουμε και να επενδύσουμε στις τεχνολογίες του αύριο», επέμεινε ο κ. Μισέλ.

Στη σύνοδο προβλέπεται ακόμη να γίνει συζήτηση για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, υπό το φως των αποφάσεων στο πεδίο της οικονομίας που πήρε η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν νωρίτερα φέτος, ιδίως των μαζικών ενισχύσεων στο πλαίσιο του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού (Inflation Reduction Act, IRA), πρόσθεσε ο 46χρονος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ευρωπαίοι πολιτικοί καταγγέλλουν πως ο νόμος αυτός προωθεί πολιτική προστατευτισμού και επιφυλάσσει διακριτική μεταχείριση σε βάρος των επιχειρήσεων και σε τελική ανάλυση των οικονομιών τους.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: ΕΕΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑΣΑΡΛ ΜΙΣΕΛΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Related Posts

Ρουάντα
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

05/12/2025 - 21:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert