OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Παναγιωτόπουλος: Τι είπε για τις συνθήκες εργασίας και τις παραιτήσεις στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού

20/12/2022 - 12:20
Παναγιωτόπουλος
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος απάντησε, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής κα Αγγελική Αδαμοπούλου, με θέμα: «Οι συνθήκες εργασίας και οι παραιτήσεις στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού», λέγοντας αρχικά ότι, για τα ζητήματα που τίθενται, ως επί το πλείστον, έχουν δοθεί απαντήσεις μέσω της παρούσας διαδικασίας, οι οποίες είναι προσβάσιμες για κάθε ενδιαφερόμενο, τόσο μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), όσο και μέσω της αντίστοιχης της Βουλής των Ελλήνων.

Έχοντας ως γνώμονα τη διαρκή μέριμνα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), και εν προκειμένω του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ), το ΥΠΕΘΑ εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων του καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση των ζητημάτων των στελεχών, συνεργαζόμενο με τα τυχόν συναρμόδια Υπουργεία, ιδιαιτέρως μάλιστα με τα αντίστοιχα των Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το ΥΠΕΘΑ αναγνωρίζει πλήρως την ιδιαιτερότητα των συνθηκών εργασίας και της φύσης του έργου των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, και ιδιαιτέρα των υπηρετούντων στα πολεμικά πλοία, μία σύνθετη πολεμική μονάδα, η λειτουργία και η δράση της οποίας δεν περιορίζεται μόνο κατά το χρόνο που επιχειρεί, αλλά συνεπιφέρει την ανάγκη συνεχούς διατήρησης ετοιμότητας / επιφυλακής, όπως και μακράς απουσίας των πληρωμάτων από τη φρουρά / τόπο προτίμησής τους.

Επιπλέον, αποτελεί διαρκή επιδίωξη του Πολεμικού Ναυτικού η δημιουργία κλίματος εργασιακής ασφάλειας και η διατήρηση του οράματος στα στελέχη, με σκοπό την επαγγελματική τους ικανοποίηση και την παροχή κινήτρων για βελτίωση της απόδοσής τους. Καθ’ οιονδήποτε τρόπο όμως, δεν υφίσταται σύνδεση της υπέρβασης του ωραρίου εργασίας με την σταδιοδρομική εξέλιξη των στελεχών.

Η κοινή αντίληψη και η επιβεβαίωση του περί δικαίου αισθήματος, καθώς και η αποτύπωση της επαγγελματικής ικανοποίησης των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού, αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για το ΠΝ και στο πλαίσιο αυτό υφίστανται θεσμοθετημένες διαδικασίες για την προστασία και διασφάλιση των στελεχών.

Επίσης, η κατανομή των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων στο Πολεμικό Ναυτικό, όπως και στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, διέπεται κατά προτεραιότητα από υπηρεσιακά, κοινωνικά και αντικειμενικά κριτήρια, με πρώτιστο στόχο την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών και την προάσπιση του αξιόμαχου, με ταυτόχρονο σεβασμό των προσωπικών αναγκών των στελεχών, δεδομένου του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο ανωτέρω πλαίσιο, τα Γενικά Επιτελεία με την παρότρυνση της Πολιτικής Ηγεσίας, συμπαρίστανται εμπράκτως στα στελέχη και τις οικογένειες τους, καθόσον η ανθρωποκεντρική Διοίκηση, συνιστά επιχειρησιακή δράση και όχι απλώς ένα σύνολο ληφθέντων ευεργετικών μέτρων.

Τέλος, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι, στο πλαίσιο υλοποίησης των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης 2022, το ΥΠΕΘΑ κατέθεσε σχέδιο τροπολογίας στο Υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με την προσαύξηση του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που βρίσκονται σε αποστολή.

Σε κάθε περίπτωση, η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ λαμβάνει υπόψη όλες τις προτάσεις που υποβάλλονται από διαφόρους Φορείς, πλην όμως προβαίνει στους απαραίτητους σχεδιασμούς και στις τελικές αποφάσεις με ρεαλισμό, επί τη βάσει των υφιστάμενων δυνατοτήτων της Χώρας, κατόπιν εμπεριστατωμένων επιτελικών μελετών από τα Γενικά Επιτελεία, αλλά και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Tags: ΕΛΛΑΔΑΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥΕΘΑΥΠΕΘΑ

Related Posts

ΥΠΕΘΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

05/12/2025 - 20:39
Ορκωμοσία - Δ' ΕΣΣΟ
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

05/12/2025 - 15:00
Αρχηγός ΓΕΣ
ΓΕΣ

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

05/12/2025 - 14:47

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία και Δωδεκάνησα – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert