OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Η επιστολή Ράμμου για τις παρακολουθήσεις δεν είχε τα ονόματα που ανέφερε ο Τσίπρας

27/01/2023 - 14:24
Μητσοτάκης
Share on FacebookShare on Twitter

Με αναφορά στη σημερινή Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στην Κυβέρνηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ό,τι αφορά το θέμα των υποκλοπών, ο πρωθυπουργός μίλησε για μια απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να στήσει ένα ακόμα κατασκοπευτικό σενάριο και θύμισε ότι οι διαρροές έγιναν πρώτα από τα δικά του μέσα.

Στη συνέχεια μίλησε επίσης για σπασμωδικές κινήσεις της ΑΔΑΕ και είπε: «Βγήκατε από την ΑΔΑΕ με έναν φάκελο που έγραφε απόρρητο κι εσείς τον κάνατε φέιγ βολάν. Στην επιστολή που σας ενεχείρισε ο πρόεδρος της αρχής υπήρχαν ή όχι τα ονόματα; Τα ονόματα υπήρχαν ναι ή όχι; Αν δεν υπήρχαν τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο και αναφέρεστε σε ονόματα που δεν υπάρχουν στην επιστολή. Στην επιστολή που μου έστειλε ο κ. Ράμμος ονόματα δεν υπήρχαν. Ο κ. Ράμμος έστειλε άλλη επιστολή σ’ εσάς;».

Ο πρωθυπουργός μετά από έντονο διάλογο που είχε με τον κ. Τσίπρα είπε ότι τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε ότι στην επιστολή δεν υπήρχαν ονόματα. Στην επιστολή που μου έστειλε εμένα ο κ. Ράμμος έχει αυτούσια την επιστολή που σας έστειλε και δεν υπάρχουν ονόματα.

Στο κάλεσμα του πρωθυπουργού να απαντήσει εάν η επιστολή που παρέλαβε από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ περιλάμβανε «ονόματα», ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι ο κ. Ράμμος απαντούσε σε δική του επιστολή της 28ης Δεκεμβρίου που είχε «συγκεκριμένα ονόματα». Σχολίασε, επίσης, ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί να «παίξουμε τις κουμπάρες» και τόνισε πως «είναι κατηγορούμενος και όχι κατήγορος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του ανέφερε ότι βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας που παρατίθεται στην επιστολή του κ. Ράμμου, παρακολουθούνταν ο υπουργός Χατζηδάκης, ο ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο πρώην ΑΓΕΣ κ. Λαλούσης, ο πρώην ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, κ. Διακόπουλος, και οι πρώην και νυν επικεφαλής της Διεύθυνσης Εξοπλισμών κύριοι Λάγιος και Αλεξόπουλος.

Η εθνική άμυνα και 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε υπερήφανος που είναι μέλος μιας κυβέρνησης που θωρακίζει την χώρα. Που νομίζετε ότι είμαστε στο Λουξεμβούργο; Δεν βλέπετε τον γείτονα απέναντι; Και κάνετε συγκρίσεις με άλλες εποχές; Και αφήνετε υπονοούμενα; Αν ψάχνετε συνοδοιπόρους του κ. Τσοχατζόπουλου να τους βρείτε στο δικό σας κόμμα. Ο κ. Ραγκούσης δίπλα σας κάθεται.

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων αλλά και στις έρευνες για την αξιοποίηση ενεργειακών πόρων νοτιοδυτικά της Κρήτης. εσείς, 4 χρόνια δεν κάνατε τίποτα απολύτως. Οι στρατηγικές συμφωνίες με την Γαλλία και τις ΗΠΑ φάνταζαν απίθανες το καλοκαίρι του 2019. Αλλά σήμερα η Ελλάδα έχει πρωτοστατήσει στην καθιέρωση του ψηφιακού διαβατηρίου, στην ίδρυση του ταμείου ανάκαμψης, στο πλαφόν στο φυσικό αέριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι ο ίδιος έκανε την αυτοκριτική του και θα κριθεί από τους πολίτες. «Να δώσετε τρεις εξηγήσεις: μια δημόσια συγνώμη για τον δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας. Κουβέντα δεν έχετε πει. Όταν όλα τα στελέχη σας κι εσείς ο ίδιος συμμετείχατε σε μια επιχείρηση διασυρμού της χώρας. Γιατί ξέρουμε ότι δεν υπήρχε νεκρή Μαρία; Γιατί έχουμε υπηρεσίες πληροφοριών που ελέγχουν. Δεν καταλαβαίνετε ότι παίζετε το παιχνίδι της Τουρκίας; Είστε αφελής ή επικίνδυνος; Αδιαφορείτε για το εθνικό συμφέρον. Δεν μπορεί και σήμερα ακόμα στελέχη σας να ισχυρίζονται ότι ο φράχτης στον Έβρο παραβιάζει την διεθνή νομιμότητα. Δεν επιτρέπεται να παράγουν fake news οργανώσεων κατά του Λιμενικού που σώζουν καθημερινά χιλιάδες ζωές.  Επίσης, πρέπει να απαντήσετε: θα γκρεμίσετε τον φράχτη ή όχι; Θα συνεχίσετε τον φράχτη ή όχι;».

Με πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφίες Intime News

Tags: Α/ΓΕΕΑΑ/ΓΕΣ ΛΑΛΟΥΣΗΣΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣΓΔΑΕΕΕΛΛΑΔΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣΥΠΟΚΛΟΠΕΣ

Related Posts

Γεραπετρίτης - Χάφταρ
ΕΛΛΑΔΑ

Γεραπετρίτης: Στη Λιβύη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών – Επαφές σε Βεγγάζη και Τρίπολη

27/03/2026 - 11:48
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας

27/03/2026 - 04:27
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Αραιές νεφώσεις και τοπικές βροχές στα δυτικά

26/03/2026 - 04:29

Διαβάστε Επίσης

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο αξονικό τομογράφο, παρουσία Δένδια [pics, vid]

Ιράν: Αμερικανοϊσραηλινές επιδρομές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και αντιδραστήρες σε Αράκ και Γιαζντ

ΓΕΕΘΑ: Ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Στενά του Ορμούζ: Δεν κατάφεραν να περάσουν κινεζικά πλοία, παρά τις υποσχέσεις του Ιράν

IDF: Νέα κύματα επιθέσεων σε τρεις περιοχές του Ιράν – Ταυτόχρονα πλήγματα και σε Βηρυτό

Axios: Έξαλλος ο Τζει Ντι Βανς με τον Νετανιάχου – «Μας πουλήσατε τον πόλεμο στο Ιράν ως κάτι εύκολο»

Reuters: Οι ΗΠΑ μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι έχουν καταστρέψει μόνο το 1/3 των πυραύλων του Ιράν

IDF: Επιδρομή Ισραηλινών κομάντο σε αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο [vid]

Top News

Ηλίας Βρεττός: Προσπάθησα να μη βγει το θέμα του ξυλοδαρμού μου για να μην ανησυχήσουν οι δικοί μου

Φωτεινή Πετρογιάννη: Πήγα στην Τήνο προσευχήθηκα και γυρνώντας έμαθα ότι είμαι έγκυος

Η Μαριλού Κατσαφάδου θα είναι στο «Your face sounds familiar»: Ανυπομονώ, είμαι πολύ ενθουσιασμένη

Σαμπαλένκα για το μονόπετρό της που έγινε viral: «Ήθελα 14 καράτια και πήρα 12»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert