OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Η Τουρκία καθυστερεί τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, λέει ο ΥΠΑΜ

12/03/2023 - 17:15
ΟΗΕ
Share on FacebookShare on Twitter

Η εμμονή της Τουρκίας και οι επεκτατικές της βλέψεις αποτελούν δυστυχώς τροχοπέδη για την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, αλλά και για τη διατήρηση της ασφάλειας, της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Μιχάλης Γιωργάλλας.

«Η αποδοχή και η διατήρηση του επικίνδυνου στάτους κβο, ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής επιδεινώνει τα τετελεσμένα και προκαλεί νέα», σημείωσε ο κ. Γιωργάλλας. Αυτό έχει ως «αποτέλεσμα να καθίσταται ακόμη πιο δύσκολη η επίλυση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, ο ΥΠΑΜ είπε ότι «οι αμετάκλητες προσπάθειές μας αποσκοπούν στην επίτευξη μιας λύσης χωρίς στρατεύματα κατοχής, ξένες εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα που θα αποκαθιστά την ενότητα της πατρίδας μας, του εδάφους και του λαού της καθώς και των θεσμών της Πολιτείας».

«Μιας λύσης», πρόσθεσε, «που θα καθιστά την πατρίδα μας ένα επανενωμένο, ελεύθερο και σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, το οποίο να αποτελεί κοινή πατρίδα ευημερίας και ασφάλειας για όλους τους νόμιμους πολίτες της χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις». Προς αυτή την κατεύθυνση, οφείλουμε, όπως είπε ο κ. Γιωργάλλας, να πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, με ενεργή εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του διεθνούς παράγοντα, ώστε να σπάσει το αδιέξοδο και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη του διαλόγου.

Παραπέμποντας στη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι η ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξη των συνομιλιών, τόνισε ότι «απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη της απαιτούμενη βούλησης εκ μέρους της άλλης πλευράς, η οποία οφείλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας, σεβόμενη το διεθνές δίκαιο, τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ».

Πηγή: sigmalive.com / Φωτογραφία αρχείου

Tags: ΕΕΚΥΠΡΙΑΚΟΚΥΠΡΟΣΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ισραήλ
ΕΛΛΑΔΑ

«Μυστική» συνάντηση του Αρχηγού της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας με ανώτατους αξιωματικούς Ελλάδας και Κύπρου στη Λευκωσία

17/12/2025 - 12:26
Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μίλησε με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

11/12/2025 - 16:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις σε όλη την χώρα – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Γερμανοί εκτελούν 118 κατοίκους στα Δράκεια Μαγνησίας

Μερτς: «Να μην γίνουμε έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων – Γερμανία και ΕΕ πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία»

Ισραήλ: O Νετανιάχου ενέκρινε συμφωνία-ρεκόρ με την Αίγυπτο για το φυσικό αέριο

F-35: Ο Τραμπ πιέζει για την αγορά των stealth μαχητικών τον νέο Τσέχο πρωθυπουργό, που τα χαρακτήρισε «άχρηστα και υπερτιμημένα»

Ζελένσκι: «Η Ρωσία ετοιμάζεται για ακόμη έναν χρόνο πολέμου – Η Ουκρανία χρειάζεται υποστήριξη»

Γερμανία: Η Επιτροπή Προϋπολογισμού ενέκρινε 50 δισ. ευρώ σε εξοπλισμούς για την Bundeswehr

Η Πολωνία θα αρχίσει να παράγει νάρκες κατά προσωπικού για να τις τοποθετήσει στα ανατολικά της σύνορα

Top News

Ειρήνη Μαρινάκη: Το «τελευταίο αντίο» στην σπουδαία Πειραιώτισσα - Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών»

Νίκος Παππάς για την επίθεσή του στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο: «Είχα λάθος αντίδραση στη δική του δράση - πρόκληση»

Χαμός με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Τραβούσε βίντεο μάρτυρες και βουλευτές

Σοφία Μουτίδου για Γιώργο Λιάγκα: «Μήπως ήταν κόλπο επικοινωνιακό; Δεν ντρέπεστε να λέτε ασυνάρτητα πράγματα;»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert