OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ν.Παναγιωτόπουλος από την Τουρκία: «Πρέπει να βρούμε κοινούς τρόπους να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που θα έρθουν»

04/04/2023 - 18:23
Παναγιωτόπουλος
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 4 Απριλίου 2023, επίσκεψη στην Τουρκία, στις περιοχές που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς, μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του κ. Χουλουσί Ακάρ.

Ο ΥΕΘΑ κ.Παναγιωτόπουλος είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του στο Κέντρο Συντονισμού και Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων, στην Αντιόχεια, ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις και την επικρατούσα κατάσταση, εν συνεχεία δε, μετέβη, με τον Τούρκο ομόλογό του, με ελικόπτερο στα σημεία των καταστροφών.

Οι δύο Υπουργοί επισκέφθηκαν, επίσης, νοσοκομείο της περιοχής, καθώς και τους χώρους, όπου στεγάζονται προσωρινά οι κάτοικοι που επλήγησαν από το σεισμό.

Οι δηλώσεις ΥΕΘΑ:

«Κύριε Υπουργέ, Αγαπητέ Χουλουσί,

Αρχικά θα ήθελα να επαναλάβω και σήμερα, προς τον Υπουργό Άμυνας κ. Χουλουσί Ακάρ, την Τουρκική κυβέρνηση και τον Τουρκικό λαό, τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Ελληνικού Λαού για τις χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στην καταστροφή που προκάλεσαν οι σεισμοί.

Και μια που σήμερα βρέθηκα με τον ομόλογό μου, τον Υπουργό Άμυνας της γείτονος Τουρκίας και το επιτελείο του, να υπενθυμίσω ότι αυτές οι ακραίες καταστροφές, κάποιες από τις οποίες οφείλονται και στην κλιματική αλλαγή, αποτελούν νέου τύπου προκλήσεις ασφαλείας που θα μας απασχολήσουν όλους και θα πρέπει να βρούμε τρόπους να τις αντιμετωπίσουμε διότι θα έρθουν, θα χτυπήσουν τις χώρες και τους λαούς μας και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και να εργαστούμε γι’ αυτό, ίσως και από κοινού.

Η Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή, ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Τουρκίας για κινητοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού για αρωγή μετά από φυσικές καταστροφές. Σπεύσαμε, ως γείτονες, με Έλληνες διασώστες, να συνδράμουμε στην προσπάθεια σωτηρίας συνανθρώπων μας στην Τουρκία, που επλήγησαν από τους σεισμούς, εκδηλώνοντας έτσι την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας.

Δείτε εδώ τις εικόνες από την επίσκεψη ΥΕΘΑ στην Τουρκία και τις δηλώσεις Ακάρ

Ακριβώς, σε αυτό το πλαίσιο και στο πνεύμα συμπαράστασης αποδέχθηκα την πρόταση του Υπουργού κ. Ακάρ, να επισκεφτώ σήμερα τις σεισμόπληκτες περιοχές. Διαπίστωσα το μέγεθος της καταστροφής, διαπίστωσα όμως και τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την ανάταξη της περιοχής. Αναμφίβολα είναι μια δύσκολη κατάσταση, όμως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θα ήθελα να υπενθυμίσω την δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε, όσο μπορούμε την Τουρκία, να αντιμετωπίσει τις μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτής της μεγάλης ανθρωπιστικής καταστροφής.

Κι εδώ θα ήθελα να τονίσω το συμβολικό μήνυμα από τη σημερινή επίσκεψή μου, ότι οι τραγωδίες και οι φυσικές καταστροφές αυτού του μεγέθους είναι πέρα και πάνω απ’ οποιοδήποτε πρόβλημα και διαφορά μεταξύ μας και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν μοχλοί που μειώνουν την ένταση και δημιουργούν, έτσι, τις συνθήκες που διευκολύνουν την επικοινωνία και τις συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών. Και βέβαια, ο τελικός στόχος είναι, εφόσον συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις –και θα πρέπει να εργαστούμε γι’ αυτό- η δημιουργία κλίματος σταθερότητας και συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας.

Κύριε Υπουργέ,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να πω ότι εκτιμώ ιδιαίτερα την θερμότητα με την οποία με υποδεχθήκατε, ιδιαίτερα σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες για τον Τουρκικό λαό. Σας ευχαριστώ», κατέληξε ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Tags: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣΥΕΘΑΧΑΤΑΙΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ

Related Posts

F-16 - Τουρκικό ΥΠΑΜ - Δένδιας
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οπλισμένα τουρκικά F-16 πέταξαν στο κεντρικό Αιγαίο – Έκαναν τέσσερις παραβιάσεις

12/12/2025 - 18:10
Γκιουλέρ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Γιασάρ Γκιουλέρ: «Δεν θα ανεχθούμε καμία προσπάθεια μονομερών τετελεσμένων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο»

11/12/2025 - 19:37
Φιντάν
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Η Αθήνα απαντά στις δηλώσεις Φιντάν: «Αναθεωρητικές θέσεις και προτάσεις είναι καθολικά απορριπτέες»

09/12/2025 - 21:08

Διαβάστε Επίσης

ΕΕ: «Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας – Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στο Ντονμπάς»

Ρωσία: «Καταρρίφθηκαν 130 ουκρανικά drones εκ των οποίων 15 είχαν στόχο τη Μόσχα»

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστήριζουμε τη Χεζμπολάχ» – Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Λίβανο για τον αφοπλισμό της

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: «Έρχονται πιο αυστηροί νόμοι για τα όπλα» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Κολομβία: Εντολή του προέδρου Πέτρο στον στρατό να επιτεθεί κατά των ανταρτών του ELN

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε δύο μαχητές και ένα διοικητικό στέλεχος τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Χιλή: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο υπερσυντηρητικός Καστ – Οπαδοί πανηγύριζαν με εικόνες του Πινοσέτ

Εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ: Στην τελική ευθεία οι 3 κύριες συμβάσεις – «Τρέχουν» επικοινωνίες, νέο sonar και πυροβόλα Mk45-Sovraponte

Top News

Νεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ - Δολοφονήθηκαν από τον γιο τους

Εύη Βατίδου: Ασχολούμαι με κατασκευές σε σπίτια και παρακολουθώ το πολιτικό σκηνικό γενικότερα

Ιωάννα Τούνη για Δημήτρη Αλεξάνδρου κατά την επιστροφή της από το Μεξικό: «Η ζωή με στεναχωρεί»

Καιρός - Μαρουσάκης: Βροχές και χιόνια φέρνουν απανωτές κακοκαιρίες τις μέρες των Χριστουγέννων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert