OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: «Τουλάχιστον περίεργη η επίθεση με drones στο Κρεμλίνο – Λυπούμαστε για τις δηλώσεις του Μεντβέντεφ»

04/05/2023 - 12:15
Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο και σε άλλες μεγάλες πόλεις από ρωσικές επιθέσεις
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η υπόθεση με τα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), που η Ρωσία λέει πως κατέρριψε και πως στόχευαν τον Βλαντίμιρ Πούτιν, «είναι το λιγότερο περίεργη», δήλωσε σήμερα στο ραδιοσταθμό France Inter η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Κατρίν Κολονά. Η Ρωσία κατηγόρησε χθες, Τετάρτη, την Ουκρανία ότι στοχοθέτησε την κατοικία του Ρώσου προέδρου στο Κρεμλίνο με δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μια κατηγορία την οποία το Κίεβο αρνείται.

Η Κατρίν Κολονά αρνήθηκε πάντως να επιδοθεί «στο παιχνίδι των υποθέσεων». Το γεγονός ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη φθάνουν μέχρι το Κρεμλίνο «δεν μπορεί να γίνει κατανοητό υπό ομαλές συνθήκες», σύμφωνα με την ίδια. Η Κολονά υπενθύμισε πως οι Ουκρανοί «έχουν δηλώσει επισήμως από χθες ότι δεν εμπλέκονται σ’ αυτό το γεγονός, το οποίο παραμένει ανεξήγητο».

Η Γαλλίδα υπουργός εξέφρασε εξάλλου τη λύπη της για τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος ζήτησε χθες να «εξοντωθεί» ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε αντίποινα γι’ αυτή την επίθεση που φέρεται να πραγματοποιήθηκε εναντίον του Κρεμλίνου.

«Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ διακρίνεται για τις εξωφρενικές δηλώσεις του, για μια λεκτική κλιμάκωση για την οποία εκφράζουμε τη λύπη μας», δήλωσε η Κολονά. «Για άλλη μια φορά αυτή η κλιμάκωση έρχεται από την πλευρά της Ρωσίας, για άλλη μια φορά επιδιώκει να εκφοβίσει, να βρει προσχήματα που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα», ανέφερε ακόμη.

Η Γαλλίδα υπουργός αρνήθηκε να αναφερθεί στην υπόθεση της δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου, ωστόσο υπενθύμισε πόσο είναι «σημαντικό να γίνεται σεβαστή η σωματική ακεραιότητα» ενός δημοκρατικά εκλεγμένου αρχηγού κράτους.

Οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη Ρωσία «παραμένουν απαραίτητοι», υπογράμμισε εξάλλου η Κατρίν Κολονά, η οποία υποστήριξε πως ένα από τα προβλήματα της ρωσικής εξουσίας είναι «το γεγονός ότι είναι κλεισμένη σε μια παράλληλη πραγματικότητα». Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει επικοινωνήσει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν εδώ και μήνες, όμως εκφράζει τακτικά την ιδέα ότι πρέπει να διατηρηθεί ο διάλογος με όλα τα μέρη.

«Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να ενισχύσουμε αυτή την ψυχική απομόνωση που οδήγησε τη Ρωσία (…) να επιλέξει να εισβάλει στην Ουκρανία», δήλωσε η επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, η οποία δεν διευκρίνισε αν λογαριάζει από την πλευρά της να επικοινωνήσει προσεχώς με το Ρώσο ομόλογό της. Σύμφωνα με την ίδια, η διατήρηση μιας μορφής διαλόγου επιτρέπει επίσης να υπενθυμίζεται «η πραγματικότητα».

Η Γαλλία οφείλει να συνεχίσει να βοηθάει την Ουκρανία ώστε αυτή η τελευταία να μπορέσει να πραγματοποιήσει μια αντιπίθεση ώστε να δημιουργήσει «ένα πιο ευνοϊκό συσχετισμό δυνάμεων» επί του πεδίου για να ελπίζει σε μια επιστροφή της Ρωσίας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, υπογράμμισε εξάλλου. Η γαλλική κυβέρνηση ετοιμάζει ένα νέο πακέτο αρωγών, δήλωσε επίσης, χωρίς να αποκαλύψει πότε το πακέτο αυτό αυτό μπορεί να ανακοινωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: DRONESΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΓΑΛΛΙΑΕΠΙΘΕΣΗΚΡΕΜΛΙΝΟΝΤΜΙΤΡΙ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Στις φλόγες εργοστάσιο χημικών μετά από επίθεση ουκρανικών drones

16/05/2026 - 21:01
F-16 - ΗΑΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Συνεργάτες του Τραμπ παρότρυναν τα ΗΑΕ να καταλάβουν νησί του Ιράν, γράφει η Telegraph

16/05/2026 - 19:50
Γουές Στρίτινγκ
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ο πρώην υπουργός Υγείας Στρίτινγκ δηλώνει υποψήφιος για τη διαδοχή του Στάρμερ και τάσσεται υπέρ της επιστροφής της χώρας στην ΕΕ

16/05/2026 - 18:39

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Στις φλόγες εργοστάσιο χημικών μετά από επίθεση ουκρανικών drones

Κοινή δήλωση Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και Μάλτας για θέματα μετανάστευσης σε σχέση με την κατάσταση ασφαλείας στη Μέση Ανατολή

Συνεργάτες του Τραμπ παρότρυναν τα ΗΑΕ να καταλάβουν νησί του Ιράν, γράφει η Telegraph

Βρετανία: Ο πρώην υπουργός Υγείας Στρίτινγκ δηλώνει υποψήφιος για τη διαδοχή του Στάρμερ και τάσσεται υπέρ της επιστροφής της χώρας στην ΕΕ

Ζαπορίζια: Ουκρανικό drone έπεσε κοντά σε μονάδες ενέργειας του πυρηνικού σταθμού, ισχυρίζεται η Ρωσία

Ιράν: Θα ανακοινώσει «μηχανισμό διαχείρισης της ναυσιπλοΐας» στα Στενά του Ορμούζ

Ο IDF ανακοινώνει και επίσημα την «εξόντωση» του αλ-Χαντάτ – «Ήταν επικεφαλής της Χαμάς και εκ των αρχιτεκτόνων της 7ης Οκτωβρίου»

DW: Πλησιάζει στο τέλος ο πόλεμος στην Ουκρανία;

Top News

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα παντρεύτηκαν στην Πλάκα - Όλες οι λεπτομέρειες

Survivor: Η συγκινητική πρώτη ανάρτηση του Σταύρου Φλώρου - «Κάντε μια προσευχή για εμένα»

Ο Φάμελλος διέγραψε τον Πολάκη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά το αντάρτικο για τον Τσίπρα

Έρρικα Πρεζεράκου για Σταύρο Φλώρο: Ακόμα κι αν το σώμα τον πηγαίνει πίσω, η ψυχή του να ξέρει ότι κοιτάει μπροστά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert