OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

ΥΕΘΑ: «Προσπάθεια μας να διευρύνουμε το αποτύπωμα μας στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας»

30/08/2023 - 15:24
ΥΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ), Νίκος Δένδιας, παρευρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023, στην Άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ στο Τολέδο.

«Η ελληνική προσπάθεια είναι να είμαστε πάντα παρόντες σε αυτές τις συζητήσεις, να έχουμε άποψη και να διευρύνουμε το αποτύπωμά μας στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Άμυνας και Ασφάλειας. Η Κοινή Ευρωπαϊκή Άμυνα είναι κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα, αν λάβουμε μάλιστα υπόψη την πάγια θέση και της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον κάθε μορφής αναθεωρητισμού», δήλωσε ο ΥΕΘΑ κατά την προσέλευσή του στη σύνοδο.

«Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα θα συζητήσουμε για την Ουκρανία και τα Δυτικά Βαλκάνια, κάτι επίσης πολύ σημαντικό για την Ελλάδα, δεδομένου ότι έχουμε παρουσία τόσο στο Κόσοβο όσο και στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στην επιχείρηση “Αλθαία”».

«Θα συζητήσουμε ακόμη για τις προκλήσεις στο περιβάλλον ασφαλείας που πηγάζουν από την Αφρική. Θα συζητήσουμε για τον Νίγηρα. Υπενθυμίσω ότι έχω επισκεφτεί τον Νίγηρα και γνωρίζω τον Πρόεδρο Bazoum, που τώρα είναι κρατούμενος», τόνισε ο κ.Δένδιας.

Κατά τη συζήτηση για την Ουκρανία, στο σημερινό Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, στο Τολέδο, υπογράμμισα τη θέση αρχής της Ελλάδος εναντίον κάθε μορφής αναθεωρητισμού και παραβίασης των κανόνων Διεθνούς Δικαίου.

Τόνισα ότι στη συνάντηση του Προέδρου της… pic.twitter.com/kK3ybo7Zkc

— Nikos Dendias (@NikosDendias) August 30, 2023

«Θα συζητήσουμε επίσης για μια άλλη χώρα, η Μοζαμβίκη, όπου υπάρχει ελληνική στρατιωτική παρουσία, όπως και ελληνική κοινότητα.

Όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του, κατά τη διάρκεια της συνόδου αναφέρθηκε στη σημαντική αμυντική βοήθεια που παρέχει η Ελλάδα στην Ουκρανία, ιδιαίτερα με τα πυρομαχικά και την ετοιμότητα να συνεισφέρει σε δραστηριότητες της Αποστολής Στρατιωτικής Συνδρομής της ΕΕ για την εκπαίδευση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, ανέδειξε τη σημασία της αύξησης της βοήθειας που παρέχεται στην Ουκρανία από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την Ειρήνη, της ενίσχυσης της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας-που συνιστά ουσιώδες βήμα για την αυτονομία της ΕΕ- και της πραγματοποίησης εις βάθος συζήτησης αναφορικά με τις δεσμεύσεις ασφαλείας της ΕΕ για την Ουκρανία.

ΥΕΘΑ

Tags: ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΥΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας από την Ουάσινγκτον: «Ελλάδα και Ισραήλ δεν αποκλείουν την Τουρκία – Δεν βοηθά στον διάλογο η λογική της Γαλάζιας Πατρίδας»

04/02/2026 - 19:34
F-35 - Δένδιας - Χέγκσεθ
ΥΕΘΑ

Συνάντηση Δένδια και Χέγκσεθ στο Πεντάγωνο: Στο επίκεντρο F-35 και εξοπλιστικά

03/02/2026 - 22:49
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Συνάντηση με Πιτ Χέγκσεθ στην Ουάσινγκτον – Στο επίκεντρο η αμυντική συνεργασία με τις ΗΠΑ

03/02/2026 - 08:50

Διαβάστε Επίσης

Κούβα: «Έιμαστε έτοιμοι για διάλογο με τις ΗΠΑ αλλά χωρίς πιέσεις από μια θέση ισότητας και σεβασμού»

Τραμπ: «Έχουμε ένα στρατό από Τομ Κρουζ – Έχω ανάγκη να κερδίζω τις εκλογές για το εγώ μου» [vids]

Ο Πούτιν είναι έτοιμος για «σοβαρό διάλογο» με τον Μακρόν – Στη Μόσχα το «δεξί χέρι» του Γάλλου προέδρου

Γαλλία: Τέσσερα άτομα – εκ των οποίων δύο Κινέζοι – κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ του Πεκίνου

Khaibar: Βαλλιστικούς πυραύλους με εμβέλεια 2.000 χιλιομέτρων ανέπτυξαν οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν

FDI HN «Νέαρχος»: Ξεκίνησαν οι θαλάσσιες δοκιμές της δεύτερης ελληνικής Belharra

Ομολογία του συλληφθέντος σμηνάρχου: Για την Κίνα προορίζονταν τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Συντριβή C-130 στο όρος Όθρυς: Στρατιωτική και πολιτική ηγεσία τίμησε του 63 ήρωες πεσόντες αεροπόρους

Top News

Χρήστος Μάστορας: Εξαντλημένος ο τραγουδιστής σε νέο βίντεο μετά το πρόβλημα υγείας του - «Δεν έχω συνέλθει»

Ο Έλον Μασκ λέει πως «τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία» - Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις

Μαρία Καρυστιανού για Χίο: Πόνος βαθύς για τους ανθρώπους που χάθηκαν και αποδοκιμασία για ένα κράτος που δεν αποτρέπει τις παράνομες εισβολές

Ο Γιάννης Παναγόπουλος ελέγχεται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος για ποσό άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert