OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Corriere della Sera: Πρόταση Μελόνι στον Μητσοτάκη για τέσσερις νέες φρεγάτες από Fincantieri – Leonardo

01/09/2023 - 11:26
Constellation
Share on FacebookShare on Twitter

Στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Ιταλίδα ομόλογό του Τζόρτζια Μελόνι, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, αναφέρεται σε αναλυτικό της άρθρο η εφημερίδα Corriere della Sera.

Με αναφορά στα θέματα στα οποία αναφέρθηκαν οι δυο ηγέτες, η εφημερίδα του Μιλάνου γράφει ότι συζητήθηκαν οι επενδύσεις τις Ιταλικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων Eni στα ανοικτά της Κύπρου, και η δυνατότητα να μπορέσει να προμηθεύσει η ιταλική εταιρία κρατικών συμφερόντων, Leonardo (σε συνεργασία με την Fincantieri), τέσσερις φρεγάτες στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

«Υπήρξε πλήρης σύγκλιση σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Σταθερότητας. Αθήνα και Ρώμη έχουν τους ίδιους στόχους. Να μην συνυπολογίζονται στο χρέος μια σειρά από δαπάνες, οι οποίες θεωρούνται στρατηγικής σημασίας και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρχίζοντας από τις επενδύσεις στην ψηφιακή τεχνολογία και την οικολογική μετάβαση», γράφει η ιταλική εφημερίδα.

«Υπάρχει και σημαντική σύμπλευση στο θέμα των ευρωπαϊκών πολιτικών που μπορούν να βοηθήσουν τις νότιες χώρες της ΕΕ να καταπολεμήσουν την παράνομη μετανάστευση, ένα σημείο στο οποίο η Τζόρτζια Μελόνι και ο Έλληνας πρωθυπουργός, συμφωνούν», προσθέτει η Corriere, ενώ υπογραμμίζει ότι «μετά απ δείπνο που διήρκεσε περίπου δυο ώρες, η Μελόνι επέστρεψε στην Ρώμη, με την πεποίθηση ότι διαθέτει έναν σημαντικό σύμμαχο ο οποίος, σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας, για πολλές υποθέσεις που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα την ιταλική διπλωματία».

Η Corriere della Sera, τέλος, με αναφορά στον απολογισμό της επίσκεψης της Ιταλίδας πρωθυπουργού στην Αθήνα, υπογραμμίζει: «Πριν αναχωρήσει για τη Ρώμη, η Μελόνι και οι στενότεροι συνεργάτες της αναφέρθηκαν με έμφαση σε μια σειρά διμερών «ντοσιέ» με ιδιαίτερο στρατηγικό βάρος: τις επενδύσεις της ιταλικής εταιρίας Italgas στο ελληνικό δίκτυο διανομής φυσικού αερίου αλλά και, γενικότερα, τις οικονομικές σχέσεις των δυο χωρών, οι οποίες στοχεύουν να δημιουργήσουν έναν κοινό άξονα στην ανατολική Μεσόγειο, έναντι και άλλων δυο πόλων επιρροής, της Αιγύπτου και της Τουρκίας. Η ιταλική είναι η πρώτη αγορά για τις ελληνικές εξαγωγές και ο τρίτος προμηθευτής της Ελλάδας. Και όχι μόνον. Η συνεργασία αναπτύσσεται χάρη και στην παρουσία πολλών εταιριών, όπως της Eni, Enel green power, Fincantieri, Snam, Terna και Italgas, που έχει έτοιμο ένα πρόγραμμα επενδύσεων ύψους εννιακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, από τώρα έως το 2029, για την ανάπτυξη όλου του δικτύου διανομής».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Θ. Ανδρεάδης – Συγγελάκης / Φωτογραφία αρχείου

Tags: FINCANTIERILEONARDOΙΤΑΛΙΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙΦΡΕΓΑΤΕΣ

Related Posts

Serval
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

05/12/2025 - 17:57
PULS
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

05/12/2025 - 16:45
ΗΠΑ - Καναδάς
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

05/12/2025 - 09:08

Διαβάστε Επίσης

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert