OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Μετά από πολλές διαψεύσεις, παραδέχθηκε ότι κομμάτια ρωσικού drone έπεσαν στο έδαφός της

06/09/2023 - 18:27
drone
Share on FacebookShare on Twitter

Τμήματα ρωσικού drone έπεσαν στο έδαφος της Ρουμανίας, παραδέχθηκε ο ρουμάνος υπουργός Αμυνας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα HotNews που επικαλείται το ρουμανικό δίκτυο Antena 3 CNN.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι ρωσικά drone εξερράγησαν στο έδαφος της Ρουμανίας, μέλους του ΝΑΤΟ κατά την διάρκεια νυκτερινής ρωσικής επίθεσης κατά του ουκρανικού λιμανιού Ισμαΐλ στον Δούναβη, αλλά το Βουκουρέστι επέμεινε να αρνείται ότι επλήγη το έδαφός του.

«Επιβεβαιώνω ότι βρέθηκαν κομμάτια που μπορεί να ανήκουν σε drone», δήλωσε ο Ανγκελ Τίλβαρ, σύμφωνα με το HotNews προσθέτοντας ότι η περιοχή δεν εκκενώθηκε διότι δεν θεωρείται ότι αυτά τα συντρίμμια συνιστούν κίνδυνο.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το ρουμάνικο υπουργείο Άμυνας. «Ερευνητές εντόπισαν το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου (χθες, Τρίτη) αντικείμενο που μοιάζουν με συντρίμμια drone», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρουμανικό υπουργείο Άμυνας, συμπληρώνοντας ότι θα διενεργηθεί τεχνική πραγματογνωμοσύνη για τον προσδιορισμό της «προέλευσής τους» και «τα συμπεράσματα θα δημοσιευθούν το συντομότερο δυνατόν».

Αυτά τα συντρίμμια βρέθηκαν στην περιοχή Πλαούρου, ενός ρουμανικού χωριού που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το λιμάνι του Ισμαΐλ, στον ποταμό Δούναβη, που χωρίζει τη Ρουμανία από την Ουκρανία.

Τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας της Ρουμανίας μαζί με τον πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις αρνήθηκαν κατηγορηματικά τις τελευταίες ημέρες ότι ρωσικά drone εξερράγησαν στο ρουμανικό έδαφος και δήλωσαν ότι οι ρωσικές επιθέσεις δεν αποτέλεσαν ευθεία απειλή για το έδαφος της Ρουμανίας και άρα για νατοϊκό έδαφος.

BREAKING:

Romania’s Defense Minister Angel Tîlvăr confirms that the authorities today found fragments of a suspected Russian drone around 100 meters away from the border with Ukraine.

Is it time for NATO to use Article 4? pic.twitter.com/h8aZg1tGb7

— Visegrád 24 (@visegrad24) September 6, 2023

Μιλώντας σήμερα στο Βουκουρέστι ατά την έναρξη μιας συνόδου κορυφής των των χωρών της Πρωτοβουλίας Τρεις Θάλασσες ο Γιοχάνις είπε ότι οι επιθέσεις της Δευτέρας ήταν εγκλήματα πολέμου που έγιναν σε «μικρή απόσταση» από τα σύνορα της Ρουμανίας.

«Αν επιβεβαιωθεί ότι τα εξαρτήματα ανήκουν σε ρωσικό drone, μια τέτοια κατάσταση θα ήταν απαράδεκτη και θα συνιστούσε σοβαρή παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ρουμανίας», δήλωσε ο Ρουμάνος πρόεδρος, προσθέτοντας πως «είμαστε σε επιφυλακή και σε συνεχή επαφή με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ».

Από τον Ιούλιο, όταν η Μόσχα αποχώρησε από την συμφωνία που ήρε τον ρωσικό αποκλεισμό των ουκρανικών λιμανιών στην Μαύρη Θάλασσα, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επανειλημμένα πλήξει τα ουκρανικά λιμάνια στον Δούναβη, κοντά στα σύνορα με την Ρουμανία.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: ΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΟΥΜΑΝΙΑΡΩΣΙΚΑ DRONESΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Related Posts

Μπαχρέιν - Μέση Ανατολή
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εκρήξεις στο Μπαχρέιν – Η Κίνα καλεί σε διάλογο «επί ίσοις όροις»

19/03/2026 - 17:07
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν προειδοποιεί για νέα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές στον Κόλπο: «Δεν θα δείξουμε αυτοσυγκράτηση»

19/03/2026 - 16:44
Κατάρ
ΚΟΣΜΟΣ

Κατάρ: Θα χρειαστούν 3 ως 5 χρόνια για αποκατάσταση του μεγαλύτερου κέντρου LNG στο κόσμο

19/03/2026 - 16:34

Διαβάστε Επίσης

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εκρήξεις στο Μπαχρέιν – Η Κίνα καλεί σε διάλογο «επί ίσοις όροις»

Το Ιράν προειδοποιεί για νέα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές στον Κόλπο: «Δεν θα δείξουμε αυτοσυγκράτηση»

Κατάρ: Θα χρειαστούν 3 ως 5 χρόνια για αποκατάσταση του μεγαλύτερου κέντρου LNG στο κόσμο

Ισραήλ: «Αδειάζει» τον Τραμπ – Σε συντονισμό με τις ΗΠΑ η επίθεση στο κοίτασμα South Pars

IDF: Καρέ – καρέ οι ισραηλινές επιθέσεις για πρώτη φορά σε πλοία του Ιράν στην Κασπία Θάλασσα

Η αμυντική συμφωνία της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία: Οι Patriot, οι συνεκπαιδεύσεις και το ελληνικό «αποτύπωμα» στην περιοχή

Στενά του Ορμούζ: Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ιαπωνία δηλώνουν έτοιμες να διασφαλίσουν τη διέλευση των πλοίων

Ρωσικό Su-30 παραβίασε τον εναέριο χώρο της Εσθονίας – Άμεση αντίδραση από νατοϊκά μαχητικά

Top News

Πόπη Μαλλιωτάκη για Αγγελική Ηλιάδη: Ο Μπάμπης Λαζαρίδης ήταν μαζί μου όταν γνωρίστηκαν - Ξύλο δεν ανεχόμουν

Καιρός: Καταιγίδες, κρύο και αφρικανική σκόνη «χτυπούν» την χώρα: Οι 4 πιο «επικίνδυνες» περιοχές - Χιόνια σε Κιθαιρώνα και Πάρνηθα

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος «βάφτισε» τη Wasan στο «MasterChef» με το όνομα της πρώην συντρόφου του, Χρύσας Μιχαλοπούλου

Μαριάνα Κατσιμίχα: Άλλαξε τίτλο το τραγούδι «Το βαλς των χαμένων ονείρων», μετά από επιθυμία του γιου του Μάνου Χατζηδάκι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert