OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Έπληξε με drones και Neptune βάση στην Κριμαία – Προειδοποιεί για «δύσκολους μήνες» μετά τη νέα ρωσική «μαζική» επίθεση

21/09/2023 - 13:30
Κριμαία
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ουκρανία προειδοποίησε σήμερα ότι έρχονται «δύσκολοι μήνες» ύστερα από τη «μαζική» επίθεση με ρωσικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας που στοχοθέτησαν πολλές πόλεις της χώρας και στοίχισαν τη ζωή σε τρεις ανθρώπους στη Χερσώνα (νότια) ενώ προκάλεσαν τον τραυματισμό επτά πολιτών στο Κίεβο μετά την πτώση συντριμμιών.

Αυτό το νέο κύμα ρωσικών πυραύλων cruise έπληξε την Ουκρανία μερικές ώρες μετά την ομιλία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι από το βήμα του ΟΗΕ κατά την οποία κατήγγειλε την «εγκληματική επιθετικότητα» της Μόσχας.

Η επικείμενη άφιξη του χειμώνα δημιουργεί φόβους στην Ουκρανία ότι η Μόσχα θα ξεκινήσει εκ νέου εκστρατεία πληγμάτων για να βυθίσει τον πληθυσμό της χώρας στο σκοτάδι και το κρύο, όπως τον χειμώνα του 2022.

«Μας περιμένουν δύσκολοι μήνες: η Ρωσία θα συνεχίσει να επιτίθεται στις ενεργειακές και κρίσιμης σημασίας εγκαταστάσεις» της Ουκρανίας, προέβλεψε ο αναπληρωτής προσωπάρχης της ουκρανικής προεδρίας Ολέξι Κουλέμπα στο Telegram, κατηγορώντας τους Ρώσους ότι θέλουν να «σπείρουν τον πανικό και τον τρόμο».

Για πρώτη φορά μέσα σε έξι μήνες, ενεργειακές υποδομές στο δυτικό και το κεντρικό τμήμα της χώρας υπέστησαν ζημιές από τα ρωσικά χτυπήματα, προκαλώντας διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε η εταιρία διαχείρισης του εθνικού δικτύου Ukrenergo μέσω Telegram.

«Λόγω των επιπτώσεων της πρώτης επίθεσης του εχθρού σε έξι μήνες, υπάρχουν ζημιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις σε δυτικές και κεντρικές περιοχές», ανέφερε η Ukrenergo, σημειώνοντας ότι οι επιθέσεις προκάλεσαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε πέντε περιοχές –Κίεβο, Ζιτομίρ, Ντιπροπετρόφσκ, Ρίβνε και Χάρκοβο.

Ενώ ο Βαλέρι Ζαλούζνι, επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ότι η Ουκρανία «κατέστρεψε 36 πυραύλους κρουζ» από «σύνολο» 43, ορισμένοι εξ αυτών πέτυχαν τους στόχους τους, που εκτείνονταν σε μεγάλο τμήμα του ουκρανικού εδάφους. «Στη Χερσώνα, στη μέση της νύχτας, ο εχθρός άρχισε να επιτίθεται σε κατοικημένες περιοχές», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο στο Telegram, κάνοντας λόγο για «τον θάνατο τριών ανθρώπων». «Πέντε ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν», πρόσθεσε.

SBU: Χτυπήσαμε με drones και Neptune την αεροπορική βάση Saky στην Κριμαία

Την ίδια ώρα, η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU και το πολεμικό ναυτικό της χώρας έπληξαν την αεροπορική βάση Saky στην υπό ρωσική κατοχή Κριμαία κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας «σοβαρές ζημιές», δήλωσε σήμερα πηγή από την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών.

Early this morning, the Ukrainian SBU (most likely Alpha Group) and Navy launched a large-scale missile strike on the Russian Naval Aviation airfield in occupied Saky, Crimea, Ukraine (45.096532, 33.593092).

According to media reports, there were at least 12 combat aircraft… pic.twitter.com/PkNThXGaMI

— OSINT (Uri) 🇺🇦 (@UKikaski) September 21, 2023

«Πλήγματα της Υπηρεσίας Ασφαλείας και του Πολεμικού Ναυτικού πέτυχαν τον στόχο και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στον εξοπλισμό των κατακτητών», δήλωσε η πηγή, περιγράφοντας μια επιχείρηση, στην οποία, όπως ανέφερε, χρησιμοποιήθηκαν αρχικά drones και στη συνέχεια πύραυλοι κρουζ Neptune.

Η πηγή δήλωσε ότι τουλάχιστον 12 αεροσκάφη μάχης και φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας βρίσκονταν στη βάση στη δυτική Κριμαία και ότι η βάση αυτή είχε επίσης χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση χειριστών drones.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ουκρανία στοχοποιεί την συγκεκριμένη αεροπορική βάση. Το είχε επαναλάβει τον Αύγουστο του 2022, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε διαδρόμους προσγείωσης, αλλά και σε ιπτάμενα μέσα.

Στο μεταξύ, ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε 19 ουκρανικά drones πάνω από την Κριμαία και τη Μαύρη Θάλασσα χωρίς να δίνει λεπτομέρειες για θύματα ή ζημιές. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις αναφορές αυτές.

Πηγές: AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτο αρχείου)

 

Tags: DRONENEPTUNEΚΡΙΜΑΙΑΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑΡΩΣΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ

Related Posts

Ρουάντα
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

05/12/2025 - 21:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert