OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΠΟΜΕΝΣ: Πρόταση «βόμβα» επιτελών του Πενταγώνου θέτει σε κίνδυνο το μέλλον των ΕΠΟΠ

21/09/2023 - 17:29
ΠΟΜΕΝΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Την αντίδραση της ΠΟΜΕΝΣ προκαλούν προτάσεις επιτελών του Πενταγώνου οι οποίες αφορούν στο μέλλον των ΕΠΟΠ που πλησιάζουν το 50ο έτος της ηλικίας τους και βάσει της νομοθεσίας αποστρατεύονται.

Όπως καταγγέλει η ΠΟΜΕΝΣ οι συγκεκριμένες προτάσεις αντί να καταργούν τα όρια ηλικίας που προβλέπει ο απαρχαιωμένος νόμος του 1974, εισηγούνται να κρίνουν τα επιτελεία αν κάποιος θα παραμένει στο Στράτευμα ή όχι μετα από εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί στο 47ο έτος της ηλικίας τους. Σύμφωνα με την ΠΟΜΕΝΣ η πρόταση αυτή ,αν υιοθετηθεί, θα οδηγήσει αρκετούς επαγγελματίες οπλίτες στην ανεργία και θα υπονομεύσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Οι εν λόγω προτάσεις περιλαμβάνονται σε εσωτερικό έγγραφο επιτελείου που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ημέρες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και περιήλθε στην κατοχή της ΠΟΜΕΝΣ.

H επιστολή της Ομοσπονδίας:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών -Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ., βρίσκεται πάντα δίπλα στους συναδέλφους ανεξαρτήτως προέλευσης και χωρίς αποκλεισμούς. Σήμερα ήρθε σε γνώση μας, πρόταση για τους συναδέλφους μας από την προέλευση των Επαγγελματιών Οπλιτών ΕΠ.ΟΠ., η οποία είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.

Ενώ το προσωπικό των Ε.Δ. θρηνεί τον άδικο χαμό τριών συναδέλφων μας και πάνω από δέκα ημέρες είναι στην πρώτη γραμμή στην Θεσσαλία για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας από την καταστροφική πλημμύρα DANIEL, κάποιοι την ίδια στιγμή, προτείνουν απαράδεκτες προτάσεις για το συνταξιοδοτικό των συναδέλφων μας ΕΠΟΠ. χωρίς να έχουν λάβει υπόψη τους τον θεσμικό εκπρόσωπο όλων των εν ενεργεία στελεχών -την ΠΟΜΕΝΣ και την επίσημη θέση της για το εν λόγω,πολύ σοβαρό θέμα.

Τέτοιου είδους κακές-άστοχες πρωτοβουλίες, δεν είναι φρόνιμο να βιώνουν τα στελέχη των ΕΔ και ως οφείλουμε θα αιτηθούμε άμεση συνάντηση για το θέμα αυτό, με την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.Καλούμε όλους του συναδέλφους μας από τον θεσμό των ΕΠ.ΟΠ. να εγγραφούν στις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις μαςhttps://pomens.gr/aitisi-eggrafis, ώστε να δώσουμε και αυτήν την μάχη όλοι μαζί για την πλήρη δικαίωση.

Άλλωστε και με αυτήν την πρωτοβουλία της η ΠΟΜΕΝΣ επιβεβαιώνει ποιος βρίσκεται δίπλα στις αγωνίες των συναδέλφων μας, με πράξεις και αποδείξεις».

Αυτό είναι το έγγραφο που επικαλείται:

Tags: ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕΠΟΠΠΕΝΤΑΓΩΝΟΠΟΜΕΝΣ

Related Posts

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Δένδιας
ΥΕΘΑ

Σχολή Ναυτικών Δοκίμων: Εγκαίνια για το νέο Προσομοιωτή Ναυτιλίας, δωρεά του Ιδρύματος «Αθηνάς Μαρτίνου» [pics]

16/12/2025 - 18:18
Air to Ground
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Air to Ground Course: Πολεμικά σενάρια υψηλής δυσκολίας στο δόγμα αποτροπής του ΑΤΑ

16/12/2025 - 05:11
Αρχηγός ΓΕΑ
ΓΕΑ

Ο Αρχηγός ΓΕΑ επισκέφθηκε την Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι [pics]

15/12/2025 - 19:37

Διαβάστε Επίσης

Μερτς: «Να μην γίνουμε έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων – Γερμανία και ΕΕ πρέπει να έχουν ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία»

Ισραήλ: O Νετανιάχου ενέκρινε συμφωνία-ρεκόρ με την Αίγυπτο για το φυσικό αέριο

F-35: Ο Τραμπ πιέζει για την αγορά των stealth μαχητικών τον νέο Τσέχο πρωθυπουργό, που τα χαρακτήρισε «άχρηστα και υπερτιμημένα»

Ζελένσκι: «Η Ρωσία ετοιμάζεται για ακόμη έναν χρόνο πολέμου – Η Ουκρανία χρειάζεται υποστήριξη»

Γερμανία: Η Επιτροπή Προϋπολογισμού ενέκρινε 50 δισ. ευρώ σε εξοπλισμούς για την Bundeswehr

Η Πολωνία θα αρχίσει να παράγει νάρκες κατά προσωπικού για να τις τοποθετήσει στα ανατολικά της σύνορα

HUMVEE Hawkeye: Το Κόσοβο αγοράζει αμερικανικά πυροβόλα μεγάλου βεληνεκούς των 105 χιλιοστών

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 θα γίνει το ΑΣΣ με την Τουρκία

Top News

Ειρήνη Μαρινάκη: Το «τελευταίο αντίο» στην σπουδαία Πειραιώτισσα - Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών»

Νίκος Παππάς για την επίθεσή του στον δημοσιογράφο Νίκο Γιαννόπουλο: «Είχα λάθος αντίδραση στη δική του δράση - πρόκληση»

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Η ακρίβεια το Νο1 πρόβλημα των πολιτών - Απαισιοδοξία για το 2026 και προβάδισμα 16,1% για τη ΝΔ

Μαρία Σολωμού: «Είμαι μόνη μου, μπορεί να παντρευτώ εκεί στα 70, να δω πως είναι»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert