OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: «Ο στρατός θα παραμείνει στη Γάζα μετά το τέλος του πολέμου – Θα επιχειρεί όπως στη Δυτική Όχθη»

30/01/2024 - 16:50
Ισραήλ
Share on FacebookShare on Twitter

Το Ισραήλ θα διατηρήσει τον στρατιωτικό έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας μετά το τέλος του πολέμου, παρέχοντας ελευθερία να λειτουργεί παρόμοια με τον τρόπο που κάνει αυτή τη στιγμή στη Δυτική Όχθη, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ στα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ.

«Μετά τον πόλεμο, όταν αυτός τελειώσει, νομίζω ότι είναι απολύτως σαφές ότι η Χαμάς δεν θα έχει τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας. Το Ισραήλ θα ελέγχει τον παλαιστινιακό αυτό θύλακα στρατιωτικά, αλλά δεν θα τον ελέγχει με την πολιτική έννοια», είπε ο ο υπουργός.

«Όταν μιλάμε για μια επιχείρηση στρατιωτικής ελευθερίας, κοιτάξτε τι συνέβη απόψε στην Τζενίν», πρόσθεσε ο Γκάλαντ, αναφερόμενος στην επιδρομή δυνάμεων του Ισραήλ μέσα σε νοσοκομείο στη Δυτική Όχθη, όπου ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τρεις «τρομοκράτες».

Οι ισραηλινές δυνάμεις έστειλαν σήμερα κομάντος μεταμφιεσμένους σε ιατρικό προσωπικό και με πολιτικά σε νοσοκομείο της Τζενίν, για να εκτελέσουν τρεις άνδρες, για τους οποίους είπαν πως πρόκειται για «τρομοκράτες» και πως ένας απ’ αυτούς συνδέεται με τη Χαμάς.

«Αυτή είναι η επιχείρηση στρατιωτικής ελευθερίας στο υψηλότερο επίπεδο, και όμως δεν ελέγχουμε την περιοχή με την πολιτική έννοια», είπε ο Γκάλαντ. «Αυτό είναι εφικτό (και στη Γάζα) και θα χρειαστεί χρόνος για αυτό», πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε ότι οι τρέχουσες επιχειρήσεις για τον εντοπισμό και την καταστροφή της υπάρχουσας στρατιωτικής υποδομής της Χαμάς «είναι πεπερασμένες» και προχωρούν παρά τις σημαντικές προκλήσεις.

Νετανιάχου: «Δεν θα αφήσουμε ελεύθερους Παλαιστίνιους κρατούμενους»

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ δεν θα αποσύρει τις δυνάμεις του από τη Λωρίδα της Γάζας ούτε θα απελευθερώσει χιλιάδες Παλαιστίνιους που κρατούνται σε φυλακές ασφαλείας στο Ισραήλ, αποκρούοντας αναφορές μέσων ενημέρωσης για κάποιους όρους μιας ενδεχόμενης συμφωνίας για εκεχειρία με τη Χαμάς.

Σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν από την ισραηλινή τηλεόραση ο Νετανιάχου πρόσθεσε: «Δεν θα τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο αν δεν επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του. Αυτό σημαίνει εξάλειψη της Χαμάς, επιστροφή όλων των ομήρων μας και διασφάλιση πως η Γάζα δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για το Ισραήλ».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της παλαιστινιακής οργάνωσης μαχητών Ισλαμικός Τζιχάντ, Ζιάντ αλ-Ναχάλα, ανέφερε σήμερα σε μια ανακοίνωση πως η οργάνωση δεν θα εμπλακεί σε οποιεσδήποτε συμφωνίες που αφορούν Ισραηλινούς ομήρους χωρίς διασφάλιση μιας συνολικής εκεχειρίας και της αποχώρησης των ισραηλινών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Με πληροφορίες από: Times of Israel, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες αρχείου Reuters

Tags: IDFΓΑΖΑΓΙΟΑΒ ΓΚΑΛΑΝΤΙΣΡΑΗΛΜΠΕΝΤΖΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥΧΑΜΑΣ

Related Posts

Δυτική Όχθη - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

30/03/2026 - 19:17
Τραμπ - Γκαλιμπάφ - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ συνομιλούσαν με τον Γκαλιμπάφ, πρόεδρο του κοινοβουλίου του Ιράν

30/03/2026 - 19:07
Ιράν - Κασπία
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Αεροπορική επιδρομή σε ιρανικά συστήματα αεράμυνας κοντά στην Κασπία Θάλασσα

30/03/2026 - 18:31

Διαβάστε Επίσης

Δυτική Όχθη: Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ συνομιλούσαν με τον Γκαλιμπάφ, πρόεδρο του κοινοβουλίου του Ιράν

Ισραήλ: Αεροπορική επιδρομή σε ιρανικά συστήματα αεράμυνας κοντά στην Κασπία Θάλασσα

Η Planetek Hellas εκτόξευσε τον κυβοδορυφόρο OPTISAT με τον πύραυλο Falcon 9 της SpaceX

Τουρκία: Καταρρίφθηκε ακόμη ένας βαλλιστικός πύραυλος που εκτοξεύθηκε από το Ιράν

Φινλανδία: Οπλισμένο ουκρανικό drone έπεσε στο έδαφός της – Το Κίεβο ζήτησε συγγνώμη

Ιράν: «Δεν θα φύγει ο πρέσβης μας από τη Βηρυτό», που έχει κηρυχθεί ως ανεπιθύμητο πρόσωπο από τον Λίβανο

TB3 Bayraktar: Η Ιταλία αγοράζει τουρκικά UAV – Θα επιχειρούν από το αεροπλανοφόρο Cavour

Top News

Καιρός: Πότε φτάνει η κακοκαιρία «Erminio» που έχει σημάνει συναγερμό στους μετεωρολόγους - Και η Αττική στις περιοχές που θα «χτυπήσει»

Χρήστος Λούλης: «Αποδέχομαι ότι είμαι ωραίος, το δικό μας "για πάντα" με την Έμιλυ Κολιανδρή το δουλεύουμε»

Influencer δημοσίευσε εικόνες από την κηδεία της κόρης της που αυτοκτόνησε στα social media - Πόζαρε σαν μοντέλο

Μαρινέλλα: Το τελευταίο αντίο και οι δημόσιοι αποχαιρετισμοί - Όλο το πεντάγραμμο υποκλίθηκε στη σπουδαία καλλιτέχνιδα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert