OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις για τους Μπάιντεν μέσω πρώην πληροφοριοδότη του FBI !

21/02/2024 - 10:57
ΗΠΑ: Ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών διέδιδαν ψευδείς ειδήσεις για τους Μπάιντεν μέσω πρώην πληροφοριοδότη του FBI !
Share on FacebookShare on Twitter

Ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών διοχέτευαν μέσω πρώην πληροφοριοδότη του FBI ψευδείς ειδήσεις για τους Μπάιντεν, πολλές από τις οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να στηθούν «θεωρίες συνωμοσίας» από αντιπάλους του Αμερικανού Προέδρου.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Αμερικανοί εισαγγελείς, καθώς ο πρώην πληροφοριοδότης του FBI, ο οποίος διώκεται επειδή είπε ψέματα και κατασκεύασε ψευδείς κατηγορίες για διαφθορά εναντίον του Τζο Μπάιντεν και του γιου του, ομολόγησε στους ερευνητές ότι λάμβανε πληροφορίες από πρόσωπα που συνδέονται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Αλεξάντερ Σμιρνόφ, 43 ετών, ένας αμερικανοϊσραηλινός πρώην πληροφοριοδότης της ομοσπονδιακής αστυνομίας ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στο Λας Βέγκας, είναι ύποπτος ότι είπε ψέματα όταν κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο και τον γιό του, τον Χάντερ Μπάιντεν, ότι έλαβαν από 5 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας σε δωροδοκία για να επιτρέψουν σε μια ουκρανική εταιρεία φυσικού αερίου, την Burisma, να διαφύγει διώξεων.

Σύμφωνα όμως με τον εισαγγελέα Ντέιβιντ Ουάις και άλλους δικαστικούς, «η παραπληροφόρηση που (ο Σμιρνόφ) διανέμει δεν περιορίζεται στο 2020. Περιλαμβάνει νέα ψέματα που θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο στις αμερικανικές εκλογές (του 2024), έπειτα από μια συνάντηση το Νοέμβριο με αξιωματούχους από τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

WOW!

You may remember that last week, we learned that Special Counsel David Weiss charged one of the GOP’s star witnesses against Joe Biden, former FBI informant Alexander Smirnov, with lying about financial ties between Joe Biden, Hunter Biden and Burisma.

Now we learn that… pic.twitter.com/FQ5kahgC6q

— Ed Krassenstein (@EdKrassen) February 21, 2024

«Κατά την ανάκρισή του υπό κράτηση στις 14 Φεβρουαρίου, ο Σμιρνόφ παραδέχθηκε πως αξιωματούχοι, που συνδέονται με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, εμπλέκονταν στη διανομή μιας ιστορίας» σχετικά με τον Χάντερ Μπάιντεν, προσθέτουν οι εισαγγελείς σε δικαστικό έγγραφο που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νεβάδα.

Η δεξιά κατηγορεί τον Τζο Μπάιντεν, μέχρι τώρα χωρίς αποδείξεις, ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του όταν ήταν αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα (2009-2017) για να επιτρέψει στον γιό του, τον Χάντερ, να κάνει ύποπτες δουλειές στην Ουκρανία και την Κίνα.

🚨 Kremlin agent Alexander Smirnov met with Russian intelligence handlers as recently as November 2023, and has continued his activity to subvert America’s democracy and rule of law itself. Smirnov was to be the ‘star witness’ for the Republican plot to impeach President Biden. pic.twitter.com/NWucdXS97W

— Igor Sushko (@igorsushko) February 21, 2024

Η αφήγηση του Σμιρνόφ είχε διαρρεύσει στη δημόσια σφαίρα και είχε γίνει κεντρική στην τροφοδότηση αυτών των υποψιών. Όμως πρόκειται για μια επινοημένη ιστορία, επανέλαβαν χθες, Τρίτη, οι δικαστές, σύμφωνα με τους οποίους οι συνέπειες αυτών των ψευδών κατηγοριών «εξακολουθούν σήμερα να γίνονται αισθητές».

Η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του Σμιρνόφ επειδή έδωσε ψευδείς πληροφορίες στο FBI σχετικά με τον Τζο και τον Χάντερ Μπάιντεν αποτελεί πλήγμα για την έρευνα που διεξάγεται από τους ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου εναντίον του Αμερικανού προέδρου μερικούς μήνες πριν από μια πιθανή νέα μονομαχία ανάμεσα στον δημοκρατικό απερχόμενο πρόεδρο και τον Ντόναλντ Τραμπ για το Λευκό Οίκο.

Επιχειρηματίας ο οποίος ασχολείται πλέον με τη ζωγραφική, ο Χάντερ Μπάιντεν είναι στόχος των ρεπουμπλικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι τροφοδοτούν τις υποψίες για τις εμπορικές υποθέσεις του στην Ουκρανία και την Κίνα στη διάρκεια της προεδρίας Ομπάμα.

Όμως η δικαστική έρευνα, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για τον γιο του προέδρου δεν έχει επιτρέψει μέχρι τώρα να στοιχειοθετηθούν αυτές οι κατηγορίες.

Πηγές: Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: FBIΡΩΣΙΑΡΩΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Related Posts

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27
Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30
Πούτιν - Ινδία
ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

05/12/2025 - 16:23

Διαβάστε Επίσης

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert