OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Brimstone: Η Βρετανία στέλνει 200 αντιαρματικούς πυραύλους στην Ουκρανία

22/02/2024 - 19:31
Brimstone
Share on FacebookShare on Twitter

Η Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι επιβάλλει πρόσθετες κυρώσεις στη Ρωσία αλλά και ότι θα παραδώσει εκατοντάδες πυραύλους Brimstone στον ουκρανικό στρατό.

Οι κυρώσεις αφορούν 50 πρόσωπα και εταιρείες, που δραστηριοποιούνται ιδίως στους τομείς που επιτρέπουν στον ρωσικό στρατό να έχει πρόσβαση σε πυρομαχικά, πυραύλους και εκρηκτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φόρεϊν Όφις.

Μπαίνουν επίσης στο στόχαστρο κρίσιμης σημασίας πηγές εισοδήματος της Ρωσίας, όπως το εμπόριο μετάλλων, διαμαντιών και ενεργειακών πόρων ώστε «να διακόψουμε τη χρηματοδότηση του παράνομου πολέμου του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν απ’ όλες τις δυνατές πλευρές».

«Οι κυρώσεις μας στερούν από τον Πούτιν τους πόρους που χρειάζεται απελπισμένα για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμό του» σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον. «Όλοι μαζί, δεν θα δειλιάσουμε μπροστά στην τυραννία. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία στον αγώνα της για τη δημοκρατία, όσο καιρό χρειαστεί», πρόσθεσε.

Ο Κάμερον σημείωσε ότι μολονότι η ουκρανική οικονομία δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η ρωσική, «οι οικονομίες των φίλων της Ουκρανίας είναι 25 φορές μεγαλύτερες από εκείνη της Ρωσίας».

Το Λονδίνο προανήγγειλε ότι σχεδιάζει και άλλα μέτρα κατά της Μόσχας, ιδίως σε ό,τι αφορά τον «στόλο-φάντασμα» των τάνκερ αμφιλεγόμενης ιδιοκτησίας που επιτρέπουν στη Ρωσία να παρακάμπτει τις κυρώσεις.

200 αντιαρματικοί πύραυλοι Brimstone για την Ουκρανία

Όσον αφορά τις παραδόσεις όπλων, εκτός από τα χιλιάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχει υποσχεθεί ήδη η Βρετανία στην Ουκρανία, ο υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς είπε σήμερα στο κοινοβούλιο ότι σύντομα θα παραδοθούν στον ουκρανικό στρατό άλλοι 200 αντιαρματικοί πύραυλοι Brimstone ενώ κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους οι Βρετανοί θα εκπαιδεύσουν 10.000 Ουκρανούς στρατιώτες.

Εκτίμησε μάλιστα ότι το 2024 θα είναι μια «καθοριστική» χρονιά για την Ουκρανία, μολονότι η αμερικανική βοήθεια παραμένει μπλοκαρισμένη από το Κογκρέσο. «Είναι καιρός η Δύση και όλα τα πολιτισμένα έθνη να περάσουν στη δράση και να προσφέρουν στην Ουκρανία τη στήριξη που χρειάζεται», τόνισε.

Υπενθυμίζεται πως η Βρετανία έχει ήδη αποστείλει εκατοντάδες πυραύλους Brimstone στην Ουκρανία, με τους πρώτους να φτάνουν στα χέρια των ουκρανιών δυνάμεων στις 6 Μαΐου 2022.

Οι πύραυλοι Brimstone που έχουν παραδοθεί στους Ουκρανούς, προσαρμόστηκαν ώστε να εκτοξεύονται από μικρά οχήματα στο πεδίο της μάχης της Ουκρανίας αντί να χρησιμοποιούνται από μαχητικά αεροσκάφη ή drones πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού – όπως αρχικά έχει σχεδιαστεί.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP / Φωτογραφία αρχείου

Tags: BRIMSTONEΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙΒΡΕΤΑΝΙΑΟΥΚΡΑΝΙΑ

Related Posts

Τραμπ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Τραμπ: Εγκρίνει εκτάκτως πωλήσεις όπλων αξίας 23 δισεκ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου λόγω Ιράν

20/03/2026 - 08:19
Patriot
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Μυημένοι στους Patriot οι Έλληνες αναχαιτιστές – Ιδανικοί για βαλλιστικούς πυραύλους οι PAC-2 GEM

20/03/2026 - 05:04
THAAD - ΗΠΑ -ΗΑΕ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΗΠΑ: Ενέκριναν έκτακτη πώληση ραντάρ για τα THAAD, πυραύλων AMRAAM, πυρομαχικών για F-16 και αντι-drone συστημάτων στα ΗΑΕ

19/03/2026 - 19:26

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: «Άριστη η παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων» απαντούν οι Φρουροί της Επανάστασης στον Νετανιάχου

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: «Επανεμφάνιση» με μήνυμα για τη δολοφονία του υπουργού Πληροφοριών

IRGC: Νεκρός ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης στρατηγός Ναϊνί

Μετά το USS Tripoli, ο Τραμπ στέλνει την ομάδα κρούσης του USS Boxer στο Ιράν – Διπλασιάζονται οι αποβατικές δυνάμεις Πεζοναυτών

Οδησσός: Ρωσικά drones έπληξαν εμπορικά πλοία φορτωμένα με σιτηρά

Χέγκσεθ για τα 200 δισεκ. δολάρια που ζήτησε για τον πόλεμο στο Ιράν: «Για να σκοτώνεις κακούς, θες χρήματα»

Ουκρανία: Τρεις άμαχοι νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Ζαπορίζια

Κουβέιτ: Φωτιά στο διυλιστήριο Μίνα αλ Αχμάντι μετά από επιδρομή drones – Δεν υπάρχουν θύματα

Top News

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου ανέβασε μία τρυφερή selfie με την Ρία Ελληνίδου με τις φήμες περί σχέσης να «φουντώνουν»

Γιάννης Στάνκογλου: Ο Γιάννης Σμαραγδής είπε ότι δεν με ξέρει για να κάνει σόου, προφανώς γνωριζόμαστε

Kαιρός: Αφρικανική σκόνη μέχρι την Κυριακή - Κρύο και την επόμενη εβδομάδα

Ούρσουλα Άντρες: Η γυναίκα - μύθος και δεν συμφιλιώθηκε ποτέ με το πόσο όμορφη ήταν

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert