OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κίεβο: Δεκαεπτά τραυματίες από ρωσική πυραυλική επίθεση – Καταρρίφθηκαν Iskander και Kinzhal [vids]

21/03/2024 - 13:05
Ουκρανία
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ουκρανία ανακοίνωσε πως κατέρριψε σήμερα τα χαράματα 31 ρωσικούς πυραύλους που είχαν στόχο το Κίεβο, στην πρώτη εκτεταμένη επίθεση κατά της πρωτεύουσας από το Φεβρουάριο, η οποία πραγματοποιήθηκε αφού η Μόσχα ορκίσθηκε να εκδικηθεί για φονικούς βομβαρδισμούς σε ρωσικά εδάφη.

Έπειτα από τα νέα πλήγματα των ρωσικών πυραύλων, από τα οποία τραυματίσθηκαν 17 άνθρωποι, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους Δυτικούς να έχουν την «πολιτική βούληση» να βοηθήσουν την Ουκρανία, ζητώντας συγκεκριμένα αντιαεροπορικά συστήματα όπως οι σύγχρονοι αμερικανικοί πύραυλοι Patriot.

«Όλοι οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν μέσα στην περιφέρεια του Κιέβου», ανακοίνωσε η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για δύο βαλλιστικούς πυραύλους Iskander και Kinzhal, καθώς και για 29 πυραύλους cruise που εκτοξεύθηκαν από στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα.

Σύμφωνα με την ουκρανική προεδρία, 13 άμαχοι τραυματίσθηκαν σε συνοικίες της πόλης και τέσσερις στην περιφέρεια του Κιέβου.

Συντρίμμια των πυραύλων προκάλεσαν πέφτοντας ζημιές και θύματα, ενώ οι κάτοικοι του Κιέβου βρήκαν καταφύγιο στους σταθμούς του μετρό.

It is 5 o’clock in the morning. People are hiding in the metro. Russia attacks Kyiv with aeroballistic missiles.
I don’t know how I can stand the whole day of different events after this night. But I know that I and other people in Kyiv will do it.
📷 Yulia Pyatetskaya pic.twitter.com/MO1u7YUJnP

— Oleksandra Matviichuk (@avalaina) March 21, 2024

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου στο Κίεβο άκουγαν ισχυρές εκρήξεις από τις 05:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), όπως και πυρά της αντιαεροπορικής άμυνας.

«Αυτός ο τρόμος συνεχίζεται μέρα-νύχτα. Είναι δυνατό να του βάλουμε ένα τέλος χάρη στην παγκόσμια ενότητα (…) Αυτό είναι απολύτως δυνατό αν οι εταίροι μας επιδείξουν επαρκή πολιτική βούληση», διαβεβαίωσε ο Ζελένσκι υπογραμμίζοντας πως η χώρα του «έχει ανάγκη την υποστήριξη» της Δύσης.

Ο ίδιος ανήρτησε ένα βίντεο στο οποίο εικονίζονται πυροσβέστες να σβήνουν τη φωτιά σε κτίρια κατοικιών, από τα παράθυρα των οποίων βγαίνει καπνός.

New Russian missile attack on Kyiv. Over 30 missiles were shot down, including an air-launched ballistic missile. People were injured, and they are all receiving the necessary assistance.

Such terror continues every day and night. It is possible to put an end to it through… pic.twitter.com/iv0MWeLyiQ

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 21, 2024

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε από την πλευρά του το αμερικανικό Κογκρέσο «να σώσει ζωές» αποδεσμεύοντας τα 60 δισεκ. δολάρια αρωγής προς το Κίεβο, τα οποία παραμένουν μπλοκαρισμένα εδώ και μήνες εξαιτίας της πολιτικής διαμάχης ανάμεσα στους δημοκρατικούς και τους ρεπουμπλικάνους.

Huge crater left in a Kyiv residential neighborhood following Russian missile strike. Imagine for a second living in that house. pic.twitter.com/K9JHde0NLA

— Maria Avdeeva (@maria_avdv) March 21, 2024

Διασταυρούμενοι βομβαρδισμοί

Στη ρωσική πλευρά, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, ο Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, ανέφερε σήμερα το πρωί νέες ουκρανικές αεροπορικές επιθέσεις που προκάλεσαν τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε προηγουμένως ανακοινώσει πως καταρρίφθηκαν 10 ουκρανικές ρουκέτες RM-70 Vampir.

Ο Γκλάντκοφ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες εικονίζονται προσόψεις πολυκατοικιών με ζημιές και σπασμένους υαλοπίνακες. Χθες, Τετάρτη, τρεις άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και τέσσερις τραυματισθεί σε σειρά «μαζικών» ουκρανικών βομβαρδισμών μιας μεθοριακής περιοχής της περιφέρειας του Μπέλγκοροντ, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών, σύμφωνα με τις αρχές.

Μπροστά στους ουκρανικούς βομβαρδισμούς που πολλαπλασιάζονται, οι περιφερειακές αρχές αποφάσισαν αυτή την εβδομάδα να κλείσουν προσωρινά τα σχολικά ιδρύματα στις μεθοριακές ζώνες. Σημεία ελέγχου πρόκειται να εγκατασταθούν επίσης στην είσοδο χωριών κοντά στην Ουκρανία, τα οποία έχουν γίνει προσφάτως θέατρα ένοπλων εισβολών.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, πέντε άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και δέκα τραυματισθεί χθες, Τετάρτη, μέρα-μεσημέρι από ρωσικό πλήγμα, σύμφωνα με επικαιροποιημένο απολογισμό της περιφερειακής εισαγγελίας.

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ISKANDERKINZHALΚΙΕΒΟΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗΡΩΣΙΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ

Related Posts

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: «Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας – Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στο Ντονμπάς»

15/12/2025 - 10:33
drones
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: «Καταρρίφθηκαν 130 ουκρανικά drones εκ των οποίων 15 είχαν στόχο τη Μόσχα»

15/12/2025 - 09:43
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστήριζουμε τη Χεζμπολάχ» – Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Λίβανο για τον αφοπλισμό της

15/12/2025 - 09:00

Διαβάστε Επίσης

ΕΕ: «Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας – Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στο Ντονμπάς»

Ρωσία: «Καταρρίφθηκαν 130 ουκρανικά drones εκ των οποίων 15 είχαν στόχο τη Μόσχα»

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστήριζουμε τη Χεζμπολάχ» – Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Λίβανο για τον αφοπλισμό της

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: «Έρχονται πιο αυστηροί νόμοι για τα όπλα» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Κολομβία: Εντολή του προέδρου Πέτρο στον στρατό να επιτεθεί κατά των ανταρτών του ELN

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε δύο μαχητές και ένα διοικητικό στέλεχος τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Χιλή: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο υπερσυντηρητικός Καστ – Οπαδοί πανηγύριζαν με εικόνες του Πινοσέτ

Εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ: Στην τελική ευθεία οι 3 κύριες συμβάσεις – «Τρέχουν» επικοινωνίες, νέο sonar και πυροβόλα Mk45-Sovraponte

Top News

Νεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ - Δολοφονήθηκαν από τον γιο τους

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι 21 Δεκεμβρίου η καταβολή του - Online υπολογισμός

Συνταγή για σούπα κάστανο βελουτέ

Καιρός - Μαρουσάκης: Βροχές και χιόνια φέρνουν απανωτές κακοκαιρίες τις μέρες των Χριστουγέννων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert