OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει καμία εν κρυπτώ συμφωνία με την Ουκρανία – Στο τραπέζι η ελληνική πρόταση για τα ευρωομόλογα»

22/03/2024 - 16:06
Μητσοτάκης
Share on FacebookShare on Twitter

«Είναι η πρώτη φορά που στην Ευρωπαϊκή Ένωση ακουμπάμε το ζήτημα των εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης της ευρωπαϊκής άμυνας. Μετά τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία είναι σαφές ότι έχει δρομολογηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο η συζήτηση για την ανάγκη της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξ αιτίας και των σημαντικών γεωπολιτικών κρίσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας σε ερωτήσεις Ελλήνων δημοσιογράφων κατά την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

«Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης και η πρόταση της Ελλάδος για την έκδοση ευρωομολόγου για την Ευρωπαϊκή άμυνα και μάλιστα πολλές χώρες που κάποιος εύκολα θα τις κατέτασσε στο στρατόπεδο των αρνητικών, βλέπουμε να είναι κατ’ αρχήν θετικές. Δεν αποκλείεται να γίνει ό,τι συνέβη τελικώς και με τη συζήτηση περί Ταμείου Ανάκαμψης εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού», πρόσθεσε.

Επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε την ικανοποίηση του καθώς όπως είπε ύστερα από 5 μήνες «κατορθώσαμε να διαμορφώσουμε ένα κοινό κείμενο», που ζητά ανθρωπιστική παύση, εκεχειρία προφανώς μετά την απελευθέρωση όλων των ομήρων, ενώ θέτει και προ των ευθυνών του το Ισραήλ, καθώς τάσσεται κατά ενδεχόμενης χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα.

Σε ερώτηση για συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Ουκρανία κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Οδησσό, μετά και τη χθεσινή ανάρτηση του Ουκρανού προέδρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον Ζελένσκι, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, δεν θα μπορούσα να κάνω εν κρυπτώ συμφωνίες». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η Ελλάδα θα εξακολουθεί να στηρίζει την Ουκρανία στο μέτρο, που δεν θα θέτει εν αμφιβόλω την επιχειρησιακή ικανότητα της δικής της άμυνας.

Σε ερώτηση για την πολιτική αντιπαράθεση στο φόντο της εξεταστικής για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε σε τι αναφέρονται όλοι όσοι μιλούν για συγκάλυψη τονίζοντας ότι η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της με πολύ γρήγορο ρυθμό σε σχέση με το παρελθόν. «Θα συμβούλευα να μην κάνουν πολιτική σπέκουλα, δεν είναι ωφέλιμη η πρόσκαιρη αποκόμιση κομματικού οφέλους για όλους όσοι το επιδιώκουν. Κανείς δεν είναι a priori ένοχος και κανείς a priori αθώος» σημείωσε χαρακτηριστικά και προανήγγειλε σε σύντομο χρονικό διάστημα ανακοινώσεις για το τι έχει κάνει αθόρυβα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση.

Τέλος και σε ό,τι αφορά στη συζήτηση να συμπεριληφθεί στο κείμενο συμπερασμάτων αναφορά για τις ευρωτουρκικές σχέσεις ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η όλη συζήτηση παραπέμφθηκε για την έκτακτη Σύνοδο του Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΑΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΜΥΝΑΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΟΥΚΡΑΝΙΑ

Related Posts

Γεραπετρίτης
ΕΛΛΑΔΑ

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

05/12/2025 - 14:36
Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

05/12/2025 - 10:21
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

05/12/2025 - 04:35

Διαβάστε Επίσης

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert