OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Η ειδική εισηγήτρια για την Παλαιστίνη και την Γάζα δέχεται απειλές, αλλά δεν παραιτείται

27/03/2024 - 18:38
ΟΗΕ
Share on FacebookShare on Twitter

Η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ που έκρινε ότι υπάρχουν «βάσιμοι λόγοι» να πιστεύει ότι το Ισραήλ διέπραξε πολλές «πράξεις γενοκτονίας» στη Γάζα είπε σήμερα ότι δέχτηκε «απειλές» αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν θέλει να παραιτηθεί.

«Ανέκαθεν δεχόμουν επιθέσεις, από την αρχή της θητείας μου» το 2022, είπε η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, Φραντσέσκα Αλμπανέζε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Δεν λέω ότι είναι ευχάριστο» και «συμβαίνει να δέχομαι απειλές, αλλά μέχρι τώρα δεν χρειάστηκε να ληφθούν πρόσθετες προφυλάξεις», πρόσθεσε η Αλμπανέζε, η έκθεση της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Το Ισραήλ της έχει απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός του επειδή θεωρεί ότι στις δηλώσεις που έκανε αρνείται τον «αντισημιτικό» χαρακτήρα της επίθεσης της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Η Αλμπανέζε στηρίζεται από πάρα πολλές χώρες, ωστόσο έχει βρεθεί στο επίκεντρο μιας αντιπαράθεσης επειδή ορισμένοι παρατηρητές κρίνουν ότι οι δηλώσεις της στον Τύπο κάποιες φορές είναι υπερβολικές.

Η Αλμπανέζε, που έχει λάβει εντολή από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αλλά δεν μιλά εξ ονόματος του ΟΗΕ, είπε ότι βρίσκεται υπό «πίεση» αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει τη δουλειά της. «Αυτό με εξοργίζει, με κουράζει ασφαλώς, αλλά μου δίνει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση να μην υποχωρήσω», πρόσθεσε. «Μπορεί κάποια δεδομένη στιγμή να αποσυρθώ, απλώς επειδή έχω και ιδιωτική ζωή αλλά όχι επειδή με έχουν δαιμονοποιήσει ή κακομεταχειριστεί», διαβεβαίωσε.

Η Αλμπανέζε ερευνά την ευθύνη τρίτων χωρών

Το Ισραήλ λέει ότι η έκθεσή της αποτελεί μέρος μιας εκστρατείας με στοχο «την υπονόμευση της ίδιας της ίδρυσης του εβραϊκού κράτους» ενώ οι ΗΠΑ είπαν ότι «δεν έχουν κάνεναν λόγο να πιστέψουν ότι το Ισραήλ διέπραξε γενοκτονία στη Γάζα».

«Δεν αμφισβητώ την ύπαρξη του κράτους του Ισραήλ (…) αλλά ανήκω σε ένα κίνημα που θέλει το τέλος του απαρτχάιντ», σχολίασε σήμερα η Αλμπανέζε, λέγοντας ότι «καταδικάζει» επίσης και τη Χαμάς.

Η άνευ προηγούμενου επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, στις 7 Οκτωβρίου, οδήγησε στη χερσαία και αεροπορική στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ό πληθυσμός είναι στα πρόθυρα της λιμοκτονίας, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Η Αλμπανέζε ζητά μια διεθνή δύναμη «προστασίας» και τη λήψη μέτρων εναντίον του Ισραήλ, όπως οικονομικές κυρώσεις και εμπάργκο στην πώληση όπλων. Όπως είπε, «η γενοκτονία ήδη διαπράχθηκε» αλλά «μπορούμε ακόμη να σώσουμε ζωές και να σταματήσουμε την κάθοδο στην άβυσσο».

«Ξέρουμε ποια είναι η κύρια πολιτική και οικονομική στήριξη προς το Ισραήλ. Τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ, όμως υπάρχουν και άλλες χώρες», είπε, σημειώνοντας ότι σε επόμενη έκθεσή της σκοπεύει να μελετήσει τα θέματα της ευθύνης και της συνενοχής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΙΣΡΑΗΛΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΟΗΕΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Ερντογάν: Όλος ο κόσμος δοξάζει τον Αλλάχ που την Τουρκία κυβερνά το AKP

26/03/2026 - 17:48
Χεζμπολάχ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ μποϊκοτάρει συνεδρίαση της κυβέρνησης λόγω της απέλασης του πρέσβη του Ιράν

26/03/2026 - 17:15
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «4 ως 6 εβδομάδες για να επιτευχθούν οι στόχοι στο Ιράν – Με παρακαλάνε για συμφωνία»

26/03/2026 - 16:58

Διαβάστε Επίσης

Ερντογάν: Όλος ο κόσμος δοξάζει τον Αλλάχ που την Τουρκία κυβερνά το AKP

Gripen: Αποκαλυπτήρια για το πρώτο αεροσκάφος της Saab που κατασκευάστηκε στη Βραζιλία [pics, vids]

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ μποϊκοτάρει συνεδρίαση της κυβέρνησης λόγω της απέλασης του πρέσβη του Ιράν

Τραμπ: «4 ως 6 εβδομάδες για να επιτευχθούν οι στόχοι στο Ιράν – Με παρακαλάνε για συμφωνία»

FT: Η Volkswagen «το γυρνάει» στα συστήματα αεράμυνας – Συζητήσεις με την Rafael για να φτιάχνει εξαρτήματα του Iron Dome

Ιράν: Έστειλε απάντηση στις ΗΠΑ για το σχέδιο των 15 σημείων – Επαναλαμβάνει τους όρους του για να σταματήσει ο πόλεμος

Τουρκία: Απέσυρε τα στρατεύματά της από την Βαγδάτη, στο πλαίσιο της απόφασης του NATO να τερματίσει την αποστολή του

Ισραήλ: Νέα εντολή εκκένωσης για το νότιο Λίβανο – «Μετακινηθείτε βόρεια του ποταμού Ζαχράνι»

Top News

Καιρός: Έντονα φαινόμενα το επόμενο διήμερο σε «τρεις ζώνες» της χώρας - Η πρόβλεψη του Γιώργου Τσατραφύλλια

Roblox: «Τα παιδιά χρειάζονται 24ωρη επίβλεψη» - Καμπανάκι από προγραμματιστή για το online παιχνίδι

Αύξηση κατώτατου μισθού στα 920 ευρώ μεικτά: Ποια είναι τα «καθαρά» και το όφελος για τους εργαζόμενους, παραδείγματα

Ιωάννα Τούνη σε σχόλιο για το revenge porn: «Η λέξη ενσυναίσθηση δεν σου λέει κάτι, εκεί φαίνεται η παιδεία σου»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert