OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Κεφαλογιάννης: Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ σε Μονάδες και Φυλάκια στην Ικαρία και τους Φούρνους

17/05/2024 - 09:20
Κεφαλογιάννης
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, επισκέφθηκε χτες, Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, Μονάδες και Επιτηρητικά Φυλάκια του Στρατού Ξηράς στην Ικαρία και τους Φούρνους, συνοδευόμενος από τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Θεοδώρου και τον Διοικητή 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ» Ταξίαρχο Ελευθέριο Οικονόμου. Στις επισκέψεις παραβρέθηκε και ο Βουλευτής Σάμου κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης μετέβη στην έδρα της Διοίκησης Άμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Ικαρίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Συνταγματάρχης (ΠΖ) Θεόδωρος Τεκέδης. Ο Υφυπουργός συνομίλησε με το προσωπικό και ενημερώθηκε για την οργάνωση, την αποστολή και τις τρέχουσες δραστηριότητες. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους Εθνοφύλακες του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Αγίου Κηρύκου, τους οποίους ευχαρίστησε θερμά για τη συνεισφορά τους στην προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των δικαίων της Ελλάδας.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας, όπου συνεχάρη τους δύο Επαγγελματίες Οπλίτες, που έχουν τοποθετηθεί ως οδηγοί για την κάλυψη αναγκών του ΕΚΑΒ και το Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων, όπου συναντήθηκε με τον ιατρό οπλίτη θητείας, που διατίθεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για τις ανάγκες του Ιατρείου, τον οποίο ευχαρίστησε για το σημαντικό έργο που επιτελεί. Τέλος, επισκέφθηκε το Επιτηρητικό Φυλάκιο «ΦΟΥΡΝΩΝ» όπου συνομίλησε με τα στελέχη και τους συνεχάρη για το φρόνημα και το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Κεφαλογιάννης

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο ΥΦΕΘΑ Κεφαλογιάννης δήλωσε:

«Βρίσκομαι σήμερα στην Ικαρία και τους Φούρνους, που ως νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αποτελούν την προμετωπίδα της αποτρεπτικής ισχύος της Πατρίδας μας και διαπίστωσα με υπερηφάνεια, για άλλη μία φορά, το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο και το φρόνημα των γυναικών και ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων που προασπίζουν καθημερινά την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας.

Επισκέφθηκα την έδρα της ΔΑΝ Ικαρίας και το Επιτηρητικό Φυλάκιο Φούρνων, όπου είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τα Στελέχη και τους Εθνοφύλακες και να τους ευχαριστήσω θερμά για τη συνεισφορά τους. Παράλληλα, βρέθηκα στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας και το Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων, όπου συνεχάρη τον ιατρό οπλίτη θητείας και τους δύο επαγγελματίες οπλίτες οδηγούς ΕΚΑΒ, που έχουμε διαθέσει για το σημαντικό έργο που επιτελούν. Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία και τα δίκαια της Ελλάδας, ενώ θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τους κατοίκους των ακριτικών μας περιοχών, όπου και όποτε απαιτηθεί».

Tags: ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΙΚΑΡΙΑΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΥΦΕΘΑΦΟΥΡΝΟΙ

Related Posts

Η κατάταξη της 2026 Α’ ΕΣΣΟ σε Αυλώνα και Θήβα με το νέο μοντέλο στρατιωτικής θητείας [pics]
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Κατάθεση δελτίου απογραφής στρατεύσιμων κλάσεως 2030 – Στις 30/3 η λήξη της προθεσμίας

26/03/2026 - 13:44
μαχητικά - πλοία - Κύπρος
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Σταθερό αποτύπωμα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο: Αλλαγή φρουράς με νέα πλοία και μαχητικά στη Μεγαλόνησο

26/03/2026 - 05:03
Πολεμικό Ναυτικό - 25η Μαρτίου
ΓΕΝ

Πολεμικό Ναυτικό: «Όπου υπάρχει γαλάζιο, υπάρχει Ελλάδα» – Το μήνυμα των στελεχών για την 25η Μαρτίου [vid]

25/03/2026 - 15:03

Διαβάστε Επίσης

Δραματική προειδοποίηση του Αρχηγού του IDF: «Ο ισραηλινός στρατός καταρρέει λόγω της έλλειψης προσωπικού»

Προκαλεί η Τουρκία στο Αιγαίο: «Σήκωσε» F-16 για άσκηση χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσης – Παραβιάσεις και από CN-235

Στη Σαουδική Αραβία ο Ζελένσκι: Θέλει να πουλήσει drones και να πάρει σε αντάλλαγμα χρηματοδότηση για την παραγωγή πυραύλων

Ρούτε: «Το NATO ξέρει εδώ και καιρό ότι Ιράν, Ρωσία και Κίνα συνεργάζονται στενά»

Τραμπ: «Το Ιράν μας έκανε ένα δώρο – 10 πλοία με πετρέλαιο πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ»

«Με το χέρι στη σκανδάλη» οι Χούθι της Υεμένης: «Είμαστε στρατιωτικά έτοιμοι να στηρίξουμε το Ιράν στον πόλεμο»

Aster: Η MBDA σχεδιάζει να διπλασιάσει την παραγωγή των πυραύλων αεράμυνας, λόγω υψηλής ζήτησης

Ερντογάν: Όλος ο κόσμος δοξάζει τον Αλλάχ που την Τουρκία κυβερνά το AKP

Top News

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από 1η Απριλίου: Τι απαγορεύεται από το Νόμο και ποιές είναι οι ποινές

Βουλιαγμένη: «Προσπαθούσε να με πλησιάσει επί 40 λεπτά, εξάντλησα όλα τα περιθώρια» λέει ο φίλος του 34χρονου δύτη που πνίγηκε

Εντυπωσιακό βίντεο ΑΙ αναπαριστά την πτήση της Ολυμπιακής πάνω από την Αθήνα το 1978 - Τα 93 εφιαλτικά δευτερόλεπτα

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν υπάρχει στήριξη από το κράτος, έχω αναλάβει προσωπικά τις θεραπείες και τις επεμβάσεις μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert