OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Δένδιας: Με την μεταρρύθμιση «Ατζέντα 2030» θα πάμε σε μια συνολική αναθεώρηση δομής Δυνάμεων

24/05/2024 - 13:54
Δένδιας
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, την έδρα της I Μεραρχίας Πεζικού στη Βέροια, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Στρατού (Α/ΓΕΣ)  Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη.

Ο κ. Δένδιας παρουσία του Υποδιοικητή της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου Υποστράτηγου Γεώργιου Μανουρά και του Διοικητή της Ι Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγου Νικόλαου Γιαννόπουλου, ενημερώθηκε για την αποστολή, τις επιχειρησιακές και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Μεραρχίας.

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε τα εξής στα στελέχη της Ι Μεραρχίας Πεζικού:

«Είναι μεγάλη μου χαρά και μεγάλη μου τιμή που είμαι σήμερα εδώ. Αντιλαμβάνομαι πλήρως ότι βρίσκομαι σε έναν κρισιμότατης σημασίας Σχηματισμό για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας, για τον Στρατό, για τις Ειδικές μας Επιχειρήσεις. Έναν Σχηματισμό ύψιστης ετοιμότητας, υψηλής εκπαίδευσης, με τη δυνατότητα να παρέμβει και να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε, έστω κα αιφνίδια, απειλή.

Αντιλαμβάνομαι επίσης την υπερηφάνεια που σας δημιουργεί η λέξη «ΑΕΡΑΣ». Νομίζω ότι κάθε παιδάκι που τελειώνει έστω και την Α’ Δημοτικού γνωρίζει τι συμβολίζει αυτό για την Ιστορία της Πατρίδας μας. Θα ήθελα να σας πω ότι προσπαθώ με αυτές τις επισκέψεις να σχηματίσω μια εικόνα πιο ακριβή απ’ ό,τι απλές αναφορές και ενημερώσεις δίνουν για τη σημερινή κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδας μας.

Δένδιας Δένδιας

Όπως ξέρετε, προχωράμε σε μια μεγάλη Μεταρρύθμιση, την έχουμε ονομάσει «Ατζέντα 2030» και για τον Στρατό, και για το Ναυτικό, και για την Αεροπορία. Θα πάμε σε μια συνολική αναθεώρηση της δομής Δυνάμεων, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα και στον Στρατό να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις των καιρών με ακόμη μεγαλύτερη επάρκεια.

Είναι όμως χαρά μου κάθε φορά που διαπιστώνω ότι η Μεταρρύθμιση η οποία επιχειρείται, έχει ένα πολύ στέρεο θεμέλιο. Πολύ πιο στέρεο απ’ ό,τι τα οπλικά συστήματα και οποιοιδήποτε τεχνικοί πολλαπλασιαστές ισχύος μπορούν να μας δώσουν. Και αυτό είστε εσείς, το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δένδιας

Καταλαβαίνω, επίσης, ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα. Πάρα πολλά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι το οικιστικό. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο γι’ αυτό. Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιωθούν οι όροι της ζωής σας. Καταλαβαίνουμε ότι η παροχή των υπηρεσιών σας προς την Πατρίδα δεν μπορεί να είναι μια μονομερής παροχή χωρίς αντιπαροχή. Καταλαβαίνετε κι εσείς, είμαι βέβαιος, και τις μεγάλες δυσκολίες και τα όρια. Θεωρώ όμως ότι μπορούμε από κοινού να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, χωρίς αυτό να συνιστά προσχηματικές δηλώσεις ενός υπουργικού χαιρετισμού, ότι απολαμβάνετε της εμπιστοσύνης και της αγάπης του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό αποτυπώνεται σε κάθε έρευνα, οποιαδήποτε εταιρείας μετρήσεων ή δημοσκοπήσεων τύχει να πέσει στα χέρια μας. Και πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ήταν πολύ μεγάλη μου χαρά σήμερα που είμαι εδώ και έσφιξα το χέρι αρκετών από τα στελέχη της Μεραρχίας. Ευχαριστώ πολύ».

 

Tags: 1Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥΑ/ΓΕΣΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΣΤΡΑΤΟΣ ΞΗΡΑΣΥΕΘΑ

Related Posts

ΚΥΣΕΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΚΥΣΕΑ και συμβάσεις με ελληνικό αποτύπωμα για το εξοπλιστικό πακέτο των 5 δισ. ευρώ

23/03/2026 - 08:16
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας «Η ελευθερία έχει κόστος» – Ιστορική πρώτη παρέλαση στο Μεσολόγγι με οπλικά συστήματα [vid, pics]

22/03/2026 - 17:33
Α/ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Α/ΓΕΕΘΑ Χούπης στην BILD: Σε ετοιμότητα 5 λεπτών η Πολεμική Αεροπορία για τυχόν ιρανική επίθεση – Η Ελλάδα είναι ασφαλής

22/03/2026 - 16:28

Διαβάστε Επίσης

Ζελένσκι: «Η Μόσχα έχει εντείνει τις επιθέσεις της» – Φωτιά σε ρωσικό εργοστάσιο από επιδρομή drones

ΚΥΣΕΑ και συμβάσεις με ελληνικό αποτύπωμα για το εξοπλιστικό πακέτο των 5 δισ. ευρώ

Καιρός σήμερα: Νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1821 η Καλαμάτα είναι η πρώτη ελληνική πόλη που απελευθερώνεται από τους Τούρκους

Ισραήλ: Συγκλονιστικό βίντεο με εξωατμοσφαιρική αναχαίτιση ιρανικού πυραύλου από Arrow-3 [vids]

Λίβανος: «Προοίμιο χερσαίας εισβολής του Ισραήλ οι επιθέσεις σε γέφυρες του ποταμού Λιτάνι»

Δένδιας «Η ελευθερία έχει κόστος» – Ιστορική πρώτη παρέλαση στο Μεσολόγγι με οπλικά συστήματα [vid, pics]

Ιράν: «Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε υποδομές νερού και ενέργειας από τις επιθέσεις Ισραήλ – ΗΠΑ»

Top News

Γιώργος Τσαγκαράκης: Το email που σήμανε συναγερμό στις αρχές - Τι σκοπεύει να υποστηρίξει ο γκαλερίστας για το Ευαγγέλιο

Πύρρος Δήμας: Η Αφροδίτη Σκαφίδα μου έχει δώσει πολλή αγάπη, με έκανε να ξαναγελάσω

Ο Βασίλης Κικίλιας πήγε για πρώτη φορά να δει την ΑΕΚ με τον γιο του, Παναγιώτη Αντώνιο: «Εκεί που κάποτε έπαιζα εγώ»

Κατερίνα Στανίση: Αν βγει τώρα το βιβλίο μου θα επιβαρυνθεί η υγεία ενός δικού μου προσώπου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert