OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Παρουσία ΥΦΕΘΑ στα εγκαίνια του νέου Διοικητηρίου του 548 Αερομεταφερόμενου Τάγματος Πεζικού στο Ρέθυμνο [pics]

03/06/2024 - 16:39
ΥΕΘΑ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΦΕΘΑ) κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, παρευρέθηκε σήμερα, Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024, στην τελετή εγκαινίων του νέου Διοικητηρίου του 548 Αερομεταφερόμενου Τάγματος Πεζικού (Α/Μ ΤΠ), που πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ (ΠΖ) ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ», στο Ρέθυμνο.

Τον ΥΦΕΘΑ υποδέχτηκε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Διοικητής ΣΕΑΠ Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σπανουδάκης και ο Διοικητής 5ης Α/Μ ΤΑΞ Ταξίαρχος Νικόλαος Κωστάκης. Στο πλαίσιο των εγκαινίων, πραγματοποιήθηκε αγιασμός χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου Β΄ και του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου.

Η επίβλεψη του έργου πραγματοποιήθηκε από την 736 Διεύθυνση Στρατιωτικών Έργων (736 ΔΣΕ). Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο διοίκησης, επιπέδου Μονάδας, που συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας με την χρήση σύγχρονου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού (αντλίες θερμότητας, τεχνητός φωτισμός τεχνολογίας LED), ενώ είναι προσαρμοσμένο και για την πρόσβαση ατόμων ΑμΕΑ.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε πως το έργο αυτό είναι μέρος μια ευρύτερης στρατηγικής για την ενίσχυση των υποδομών και των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, υπογραμμίζοντας ότι πλέον το 547 Α/Μ ΤΠ θα έχει αποκλειστικά επιχειρησιακό προσανατολισμό, το δε 548 Α/Μ ΤΠ θα έχει κατ’ εξοχήν ρόλο εκπαίδευσης, ως η μοναδική Μονάδα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Οπλιτών στην Κρήτη.

ΥΦΕΘΑ

Στον χαιρετισμό του, ο ΥΦΕΘΑ ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Έχω τη μεγάλη τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ, στο Ρέθυμνο, για τα εγκαίνια του νέου Διοικητηρίου του 548 Αερομεταφερόμενου Τάγματος Πεζικού. Το έργο που σήμερα εγκαινιάζουμε, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην πορεία της βελτίωσης και του εκσυγχρονισμού των υποδομών των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Αποτελεί ένα ακόμα δείγμα του σχεδιασμού της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας και της υλοποίησης των δεσμεύσεων, με απώτερο σκοπό την αναβάθμιση των στρατιωτικών μας δυνατοτήτων.

Τα σημερινά εγκαίνια έχουν έναν διττό ρόλο. Το νέο Διοικητήριο είναι ένας χώρος που θα φιλοξενήσει τις επιτελικές λειτουργίες της Μονάδας και θα παράσχει τις κατάλληλες συνθήκες για την εκτέλεση της αποστολής της ως Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ). Από την άλλη πλευρά, σηματοδοτείται ο διαχωρισμός των ρόλων και του επιχειρησιακού χαρακτήρα των δύο Μονάδων που συστεγάζονται στο στρατόπεδο «Λοχαγού Εμμανουήλ Θεοδωράκη».

Πλέον, με τον διαχωρισμό, το 547 Α/Μ ΤΠ θα έχει αποκλειστικά επιχειρησιακό προσανατολισμό, το δε 548 Α/Μ ΤΠ θα έχει κατ’ εξοχήν ρόλο εκπαίδευσης. Και αυτή η διάκριση των αποστολών είναι πολύ βασική για τους σύγχρονους στρατούς και ενισχύει τις δυνατότητές τους. Πρέπει, επίσης, να επισημάνουμε ότι το 548 αποτελεί τη μοναδική Μονάδα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Οπλιτών, που υπάρχει στην Κρήτη. Και αυτό είναι πολύ βασικό για διάφορους λόγους.

Καταρχάς, οι οικογένειες των νεοσυλλέκτων αποφεύγουν μια σημαντική δαπάνη που θα επωμίζονταν, αν τα παιδιά τους εκπαιδεύονταν σε κάποιο Κέντρο του ηπειρωτικού χώρου. Και κατά δεύτερον, η ανάδειξη του 548 σε Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων αναβαθμίζει το νησί μας, σε επίπεδο στρατιωτικών δυνατοτήτων. Είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσουμε την προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά που απαιτήθηκε για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου μέσα σε μόλις 10 μήνες.

Θα ήθελα, λοιπόν, να εκφράσω τις ειλικρινείς μου ευχαριστίες σε όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην κατασκευή και την ολοκλήρωσή του. Η συμβολή τους ήταν καθοριστική και η προσφορά τους ανεκτίμητη. Το έργο αυτό είναι μέρος μια ευρύτερης στρατηγικής για την ενίσχυση των υποδομών και των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχουν δεσμευτεί να επενδύσουν στους ανθρώπους μας και στις υποδομές που τους υποστηρίζουν. Η σημερινή τελετή είναι απόδειξη αυτής της δέσμευσης και της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση και πρόοδο. Προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα και σύνεση, διασφαλίζοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας παραμένουν ισχυρές, ευέλικτες και έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση.

ΥΦΕΘΑ

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να γίνει μία αναφορά στους νεοσύλλεκτους που από δω και στο εξής θα κατατάσσονται και θα εκπαιδεύονται σε αυτό το Κέντρο. Με την βασική εκπαίδευση και τις εμπειρίες που θα αποκτήσουν εδώ, θα είναι έτοιμοι να στελεχώσουν τις Μονάδες μας και, εν συνεχεία, να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση με θάρρος και αποφασιστικότητα.

ΥΦΕΘΑ

Ολοκληρώνοντας, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλο το προσωπικό, γιατί επιτελεί το καθήκον του με υψηλό επαγγελματισμό και ισχυρό αίσθημα ευθύνης, αποδεικνύοντας στην πράξη, ότι αποτελεί το σπουδαιότερο οπλικό μας σύστημα και τον αδιαφιλονίκητο πολλαπλασιαστή ισχύος μας. Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας σήμερα εδώ, σε αυτή τη σεμνή τελετή, και σας εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο που επιτελείτε», κατέληξε ο ΥΦΕΘΑ.

Tags: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΠΕΖΙΚΟΡΕΘΥΜΝΟΥΕΘΑ

Related Posts

ΚΙΜΩΝ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

04/12/2025 - 20:00
ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

«ΠΑΝΟΠΤΗΣ 2025»: Ολοκληρώθηκε η εθνική διακλαδική άσκηση κυβερνοάμυνας του ΓΕΕΘΑ

03/12/2025 - 17:01
δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Στο επίκεντρο τα θαλάσσια drones και τα υποβρύχια όπλα

03/12/2025 - 16:54

Διαβάστε Επίσης

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert