OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Έκτακτη συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου για την κατάσταση στον βορρά και τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ

04/06/2024 - 16:55
Ισραήλ - Λίβανος
Share on FacebookShare on Twitter

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το βράδυ για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο βορρά, στα σύνορα με τον Λίβανο.

Χθες ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές στη συνοριακή περιοχή μετά από επίθεση με ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ. Η κυβέρνηση Νετανιάχου δέχεται επικρίσεις που δεν έχει καταφέρει να αποτρέψει τις επιθέσεις της λιβανέζικης οργάνωσης, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εκκενωθεί εδώ και μήνες από τα χωριά του βόρειου Ισραήλ υπό τον φόβο των επιθέσεων και είναι άγνωστο πότε θα επιστρέψουν.

Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει και στις δύο πλευρές των συνόρων σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης των δύο χωρών.

توسع رقعة الحريق الذي اشتعل في أطراف #كفرشوبا جنوبي #لبنان بعد قصف إسرائيلي بالقذائف الفوسفورية pic.twitter.com/jxKllkW81S

— جريدة الأخبار – Al-Akhbar (@AlakhbarNews) June 4, 2024

«Η Βρετανία προειδοποιεί τον Λίβανο για μεγάλη ισραηλινή επίθεση»

Το λιβανέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο al-Akhbar, το οποίο συνδέεται με την οργάνωση της Χεζμπολάχ, δημοσίευσε σήμερα ένα άρθρο στο οποίο αναφέρει ότι η Βρετανία έχει προειδοποιήσει τη Βηρυτό για μια επικείμενη μεγάλης κλίμακας επίθεση από το Ισραήλ.

«Τις τελευταίες ημέρες, διπλωμάτες από διάφορες χώρες έχουν προειδοποιήσει τους Λιβανέζους αξιωματούχους για μια επικείμενη κλιμάκωση από τον Ισραηλινό Στρατό και έχουν υπογραμμίσει ότι η απειλή είναι σοβαρή», αναφέρει το al-Akhbar.

Από την μεριά του Ισραήλ, ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας Μπεν Γκβιρ, επισκέφθηκε σήμερα το Kiryat Shmona μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, μια περιοχή κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, που γίνεται συχνά στόχος της Χεζμπολάχ.

Μετά από αξιολόγηση της κατάστασης με αξιωματούχους της πυροσβεστικής, ο Μπεν Γκβιρ κάλεσε για περισσότερη στρατιωτική δράση κατά της Χεζμπολάχ και του Λιβάνου. «Τώρα η δουλειά του Ισραηλινού Στρατού είναι να καταστρέψει τη Χεζμπολάχ».

«Είναι απαράδεκτο η γη μας να δέχεται πυρά και να εκκενώνονται οι άνθρωποι εδώ, ενώ στον Λίβανο ζουν ήσυχα», πρόσθεσε.

«Εκείνοι μας καίνε. Όλα τα οχυρά της Χεζμπολάχ πρέπει να καούν, να καταστραφούν. Πόλεμος!», καταλήγει ο Ισραηλινός υπουργός στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Visiting Kiryat Shmona, Ben Gvir calls for war in Lebanon

«לא יכול להיות שחבל ארץ שלנו מטווחים אותו, פוגעים בו, אנשים כאן מתפנים, לא יכול להיות מצב שיהיה שקט בלבנון. הם שורפים כאן, צריך לשרוף את כל מעוזי החזבאללה, להשמיד אותם. מלחמה!״ pic.twitter.com/ydXvqqPeud

— Sam Sokol (@SamuelSokol) June 4, 2024

«Δεν θέλουμε πόλεμο με το Ισραήλ», λέει ο Νο2 της Χεζμπολάχ

Ο αναπληρωτής αρχηγός της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κασέμ, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του στο Al Jazeera, ότι η οργάνωση αποφάσισε να μην διευρύνει τον πολύμηνο πόλεμο με το Ισραήλ, αλλά ότι είναι έτοιμη να πολεμήσει αν γίνει μια πλήρους κλίμακας επίθεσης από τον ισραηλινό στρατό.

«Οποιαδήποτε ισραηλινή επέκταση του πολέμου στον Λίβανο θα αντιμετωπιστεί με καταστροφή και εκτοπισμό», απειλεί, προσθέτοντας ότι η Χεζμπολάχ έχει χρησιμοποιήσει μόνο ένα μικρό μέρος του οπλοστασίου της μέχρι στιγμής.

Κατεστραμμένα σπίτια στον νότιο Λίβανο από ισραηλινή επιδρομή.
Tags: ΙΣΡΑΗΛΛΙΒΑΝΟΣΧΕΖΜΠΟΛΑΧ

Related Posts

Λιβύη
ΚΟΣΜΟΣ

Λιβύη: Συγκρούσεις των δυνάμεων του Χάφταρ με «ομάδες ενόπλων» στα σύνορα με τον Νίγηρα

02/02/2026 - 21:46
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Η Ρωσία τηρεί την ενεργειακή κατάπαυση του πυρός – Εφικτή μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη»

02/02/2026 - 20:35
Τραμπ - Ινδία - Μόντι
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδία – «Ο Μόντι συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο»

02/02/2026 - 20:13

Διαβάστε Επίσης

Λιβύη: Συγκρούσεις των δυνάμεων του Χάφταρ με «ομάδες ενόπλων» στα σύνορα με τον Νίγηρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πριν τις 15 Φεβρουαρίου η συνάντηση με Ερντογάν – Έχουμε υποχρέωση να θωρακίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Aarok: Η Naval Group θα αναπτύξει νέα ναυτική έκδοση του γαλλικού UAV για το αεροπλανοφόρο PANG

Ζελένσκι: «Η Ρωσία τηρεί την ενεργειακή κατάπαυση του πυρός – Εφικτή μια αξιοπρεπής και διαρκής ειρήνη»

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε εμπορική συμφωνία με την Ινδία – «Ο Μόντι συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο»

Πολωνία: Άγνωστο drone έπεσε σε στρατιωτική βάση στις 28 Ιανουαρίου

Ο Υποναύαρχος (Μ) Δημήτριος Καπίρης ΠΝ παρέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Πολεμικού Ναυτικού [pics]

Meteor στην Ουκρανία; Η Σουηδία συζητά την μεταφορά μαχητικών Gripen, οπλισμένων με τους φονικούς BVR πυραύλους

Top News

Φειδίας Παναγιώτου: Ερωτήματα για το γραφείο - βίλα με την πισίνα και τις 4 κρεβατοκάμαρες που πληρώνει το Ευρωκοινοβούλιο

Κύμα συμπαράστασης στην Ελένη Βουλγαράκη από παρουσιαστές μετά τη δήλωση του Δημήτρη Παπανώτα που προκάλεσε αντιδράσεις

Εξαφάνιση Λόρα: Νέα στοιχεία για την 16χρονη - «Ανταλλάξαμε 20 λέξεις, δεν θα αναγνώριζε τη φωνή μου» λέει ο ετεροθαλής αδερφός της

Κατερίνα Διδασκάλου - Της ξέφυγε στον «αέρα»: «Πώς να κάνει μια κακοποιημένη γυναίκα που ο άντρας της ξενοπηδ@#$»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert