OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Χαμάς: «Δεν θα αποδεχθούμε συμφωνία με το Ισραήλ αν δεν περιλαμβάνει πλήρη κατάπαυση πυρός και αποχώρηση των στρατευμάτων»

04/06/2024 - 20:52
Χαμάς
Share on FacebookShare on Twitter

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε σήμερα ότι το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα δεν μπορεί να αποδεχθεί σχέδιο συμφωνίας το οποίο δεν περιλαμβάνει ρητή δέσμευση του Ισραήλ για οριστική κατάπαυση του πυρός και πλήρη αποχώρηση των στρατευμάτων του από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Ζητήσαμε από τους μεσολαβητές να εξασφαλίσουν ρητή δέσμευση του Ισραήλ για οριστική κατάπαυση του πυρός και πλήρη αποχώρηση (των στρατευμάτων του) από τη Γάζα», είπε ο Οσάμα Χαμντάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βηρυτό.

Ένας άλλος υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, επέκρινε την Ουάσινγκτον και τις εκκλήσεις της Δύσης προς την οργάνωση να δεχθεί μια πρόταση κατάπαυσης του πυρός που προωθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, λέγοντας σήμερα πως είναι «σαν να είναι η Χαμάς που παρεμποδίζει τη συμφωνία».

Σε σχόλια που μεταδόθηκαν από μέσα ενημέρωσης της Χαμάς, ο Αμπού Ζούχρι είπε πως το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται σοβαρά για την επίτευξη συμφωνίας στη Γάζα και πως εξακολουθεί να ελίσσεται υπό την κάλυψη των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν παρουσίασε μια πρόταση κατάπαυσης του πυρός σε τρεις φάσεις από το Ισραήλ στη Χαμάς για το τέλος του πολέμου στη Γάζα που έχει σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση.

Η πρόταση καλεί για κατάπαυση του πυρός, την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστίνιων κρατούμενων, και την ανοικοδόμηση της Γάζας. Η Χαμάς δήλωσε την Παρασκευή πως έχει μια θετική άποψη για το περιεχόμενο της πρότασης.

Οι ΗΠΑ δήλωσαν την Κυριακή πως αν η Χαμάς δεχθεί το προτεινόμενο σχέδιο, αναμένει πως το Ισραήλ θα ακολουθήσει.

«Ήταν μια ισραηλινή πρόταση. Έχουμε κάθε προσδοκία πως αν η Χαμάς συμφωνήσει με την πρόταση, όπως διαβιβάστηκε σε αυτούς, μια ισραηλινή πρόταση, πως το Ισραήλ θα πει ναι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, στο ABC News.

Το Κατάρ, που μεσολαβεί μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει μια σαφής θέση και από τις δύο πλευρές προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

«Περιμένουμε μια σαφή ισραηλινή θέση που [θα] εκπροσωπεί ολόκληρη την κυβέρνηση ως απάντηση στην πρόταση των ΗΠΑ για τη Γάζα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζέντ αλ Ανσάρι.

 O κυβερνητικός εταίρος του Νετανιάχου θα στηρίξει τη συμφωνία με τη Χαμάς

Ο μεγαλύτερος από τους εταίρους του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον κυβερνητικό συνασπισμό ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στήριζε μια ενδεχόμενη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται την αναθεώρηση της πολεμικής στρατηγικής της χώρας στη Λωρίδα της Γάζας.

Η ανακοίνωση του Shas, ενός κόμματος των υπερορθόδοξων Εβραίων που διαθέτει 11 έδρες στην 120μελή Κνεσέτ, δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από παρόμοιες δηλώσεις που έκανε χθες, Δευτέρα, ο Γιτζάκ Γκόλντνοπφ, ο ηγέτης του δεύτερου υπερορθόδοξου κόμματος, του «Ενωμένος Ιουδαϊσμός Τορά», που διαθέτει 7 έδρες στο κοινοβούλιο.

«Η άποψή μας είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από την αξία της ζωής και την εντολή να λυτρωθούν οι αιχμάλωτοι, επειδή η ζωή τους κινδυνεύει πραγματικά», ανέφερε ο Γκόλντνοπφ, που είναι υπουργός Οικιστικής Ανάπτυξης.

Παρομοίως, επικαλούμενο το θρησκευτικό καθήκον, το Shas δεσμεύτηκε ότι «θα στηρίξει πλήρως» την πρόταση και προέτρεψε τον Νετανιάχου και το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο να «μην υποκύψουν στις πιέσεις» για να τερματιστεί η αιχμαλωσία των ομήρων.

Τα δύο αυτά κόμματα από κοινού διαθέτουν 18 έδρες, από τις συνολικά 72 που μετρά η διευρυμένη κυβέρνηση του Νετανιάχου. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν την αντίθεση των ακροδεξιών εταίρων του Ισραηλινού πρωθυπουργού στην πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΓΑΖΑΙΣΡΑΗΛΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣΧΑΜΑΣ

Related Posts

Χεζμπολάχ
ΚΟΣΜΟΣ

Χεζμπολάχ: Περισσότεροι από 400 μαχητές έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο με το Ισραήλ

28/03/2026 - 10:55
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις νεκροί σε ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία – Ένα παιδί σκοτώθηκε σε ουκρανικό πλήγμα στη Ρωσία

28/03/2026 - 10:49
NATO - Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ κατά NATO: «Μπορεί να μην σας βοηθήσουμε ούτε εμείς όταν μας χρειαστείτε»

28/03/2026 - 10:46

Διαβάστε Επίσης

Χεζμπολάχ: Περισσότεροι από 400 μαχητές έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο με το Ισραήλ

Τρεις νεκροί σε ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία – Ένα παιδί σκοτώθηκε σε ουκρανικό πλήγμα στη Ρωσία

Τραμπ κατά NATO: «Μπορεί να μην σας βοηθήσουμε ούτε εμείς όταν μας χρειαστείτε»

Ιρανικά drones χτύπησαν λιμάνι στο Ομάν – Πέντε τραυματίες στα ΗΑΕ και ζημιές στο αεροδρόμιο του Κουβέιτ

Σαουδική Αραβία: Ιρανικό πλήγμα στην αεροπορική βάση Prince Sultan – Πολλοί Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν

Μέση Ανατολή: Οι Χούθι άνοιξαν νέο μέτωπο – Εκτόξευσαν πύραυλο κατά του Ισραήλ

Με πολύ ισχυρή πρόταση για Barracuda οι Γάλλοι στη μάχη για τα καινούργια υποβρύχια

Καιρός σήμερα: Καταιγίδες σε Αιγαίο, Δωδεκάνησα – Βροχές στην υπόλοιπη χώρα

Top News

Κακοκαιρία Deborah: Αυξημένος κίνδυνος για 5 περιοχές λόγω των καταιγίδων - Στη Θεσπρωτία τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Δέσποινα Τσόκου: Το δελτίο ειδήσεων δεν με τραβά, τουλάχιστον ακόμη, με ελκύουν οι ενημερωτικές εκπομπές

Σοφία Παυλίδου: Το συγκινητικό μήνυμα για το γυναίκειο σώμα και οι φωτογραφίες της με μαγιό

Αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους: Θα λάβουν έως 2,5 μισθούς επιπλέον συγκριτικά με το 2023

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert