OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Δένδιας: Παρουσία ΥΕΘΑ στις εκδηλώσεις μνήμης για την 80η επέτειο από την Σφαγή του Διστόμου – Τι είπε για τις ευρωεκλογές

10/06/2024 - 14:47
Δένδιας
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εκπροσώπησε σήμερα, Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την 80ή Επέτειο Μνήμης της Σφαγής του Διστόμου από τα γερμανικά ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στις 10 Ιουνίου 1944. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δίστομο, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη, παρακολούθησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου το Μνημόσυνο υπέρ των σφαγιασθέντων, το οποίο τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Παύλος.

Με αίσθημα τιμής στη μνήμη των θυμάτων, παρευρέθηκα σήμερα ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δ. Χούπη, στις εκδηλώσεις για την 80η Επέτειο της Σφαγής του Διστόμου.

Μια ακόμη ναζιστική κτηνωδία στη χώρα μας, που εκδηλώθηκε με τον… pic.twitter.com/U7rno565aK

— Nikos Dendias (@NikosDendias) June 10, 2024

Ακολούθως, ο κ. Δένδιας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ σφαγιασθέντων στο Μαυσωλείο των Θυμάτων της Σφαγής και στην κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εν συνεχεία, ο Υπουργός παρευρέθηκε στην ξενάγηση στον χώρο του Οστεοφυλακίου, από τον Δήμαρχο Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, Ιωάννη Σταθά. Από στρατιωτικής πλευράς παρέστη ακόμη ο Διοικητής της ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος Δημήτριος Μπολομύτης.

Ο κ. Δένδιας σε δήλωσή του ανέφερε:

«Αποτελεί ύψιστη τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ στο Δίστομο, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, αλλά νομίζω και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, στις εκδηλώσεις για τη Μνήμη των Θυμάτων της Ναζιστικής Θηριωδίας, στις 10 Ιουνίου του 1944. Εδώ σφαγιάστηκαν όχι μόνο άνδρες, αλλά γυναίκες και μικρά παιδιά, 233 άμαχοι, από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Κάθε επέτειος όμως, πέρα από την τιμή στα θύματα, αποκτά επιπλέον νόημα αν την προβάλουμε στο σήμερα και στο αύριο του Έθνους. Και νομίζω ότι το δίδαγμα το οποίο εκπέμπεται από το Δίστομο είναι η υπηρεσία της Πατρίδας, της Ανεξαρτησίας της και της Κυριαρχίας της. Και, επίσης, το προφανές γεγονός, ότι οι αξιώσεις για την αποζημίωση από τις φρικτές καταστροφές της Κατοχής, αλλά και από το κατοχικό δάνειο, είναι απολύτως ισχυρές και το ελληνικό κράτος τις διατηρεί στο ακέραιο.

Θα ήθελα να καταλήξω και με κάτι ακόμα, εξαιτίας των χθεσινών ευρωπαϊκών εκλογών. Νομίζω ότι συνιστά συλλογική προσβολή στην Ευρωπαϊκή Ιστορία η ανάδειξη στην Ευρώπη, ιδίως στη Γερμανία, νεοναζιστικών κομμάτων. Η ύπαρξη στο ψηφοδέλτιο του AfD ατόμου το οποίο ισχυρίζεται ότι «δεν ήσαν όλοι κακοί στα Waffen-SS», νομίζω αποτελεί την πιο μεγάλη προσβολή στην κοινή ευρωπαϊκή μας ιστορία. Και είμαι βέβαιος ότι οι λαοί της Ευρώπης θα δώσουν τη δέουσα απάντηση. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει πρώτα να αντιληφθούν με ευκρίνεια, όπως το κάναμε εμείς εδώ στην Ελλάδα με τη Χρυσή Αυγή, πόσο τεράστια πρόκληση αποτελεί ο ναζισμός και ο φασισμός για το μέλλον της Ευρώπης».

Tags: ΕΛΛΑΔΑΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΥΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας «Η ελευθερία έχει κόστος» – Ιστορική πρώτη παρέλαση στο Μεσολόγγι με οπλικά συστήματα [vid, pics]

22/03/2026 - 17:33
Α/ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

Α/ΓΕΕΘΑ Χούπης στην BILD: Σε ετοιμότητα 5 λεπτών η Πολεμική Αεροπορία για τυχόν ιρανική επίθεση – Η Ελλάδα είναι ασφαλής

22/03/2026 - 16:28
φρεγάτες MEKO
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Φρεγάτες MEKO: «Κλειδώνει» και ο Σκαραμαγκάς για τον εκσυγχρονισμό τους

22/03/2026 - 08:08

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 η Καλαμάτα είναι η πρώτη ελληνική πόλη που απελευθερώνεται από τους Τούρκους

Ισραήλ: Συγκλονιστικό βίντεο με εξωατμοσφαιρική αναχαίτιση ιρανικού πυραύλου από Arrow-3 [vids]

Λίβανος: «Προοίμιο χερσαίας εισβολής του Ισραήλ οι επιθέσεις σε γέφυρες του ποταμού Λιτάνι»

Δένδιας «Η ελευθερία έχει κόστος» – Ιστορική πρώτη παρέλαση στο Μεσολόγγι με οπλικά συστήματα [vid, pics]

Ιράν: «Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε υποδομές νερού και ενέργειας από τις επιθέσεις Ισραήλ – ΗΠΑ»

Α/ΓΕΕΘΑ Χούπης στην BILD: Σε ετοιμότητα 5 λεπτών η Πολεμική Αεροπορία για τυχόν ιρανική επίθεση – Η Ελλάδα είναι ασφαλής

Το Ισραήλ ανατίναξε την γέφυρα Κασμίγια στο νότιο Λίβανο – Πλήγμα στην Χεζμπολάχ [vid]

Ο Νετανιάχου καλεί την Ευρώπη να μπει στον πόλεμο εναντίον του Ιράν μετά τις επιθέσεις στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία

Top News

Γιώργος Τσαγκαράκης: Το email που σήμανε συναγερμό στις αρχές - Τι σκοπεύει να υποστηρίξει ο γκαλερίστας για το Ευαγγέλιο

Πύρρος Δήμας: Η Αφροδίτη Σκαφίδα μου έχει δώσει πολλή αγάπη, με έκανε να ξαναγελάσω

Ο Βασίλης Κικίλιας πήγε για πρώτη φορά να δει την ΑΕΚ με τον γιο του, Παναγιώτη Αντώνιο: «Εκεί που κάποτε έπαιζα εγώ»

Κατερίνα Στανίση: Αν βγει τώρα το βιβλίο μου θα επιβαρυνθεί η υγεία ενός δικού μου προσώπου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert