OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

«ΠΕΡΣΕΑΣ»: Τελετή ένταξης του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης – Ειδικών Επιχειρήσεων στο Πολεμικό Ναυτικό [pics]

11/06/2024 - 16:06
ΠΕΡΣΕΑΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης – Ειδικών Επιχειρήσεων «ΠΕΡΣΕΑΣ», στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Την τελετή παρακολούθησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνοδευόμενη από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Δημήτριο Χούπη.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) Αντιστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης, ο Διευθυντής Α’ , ο τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, οι πρώην Αρχηγοί ΓΕΝ Ναύαρχος ε.α. Κοσμάς Χρηστίδης ΠΝ, Ναύαρχος ε.α. Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και Ναύαρχος ε.α. Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, καθώς και ο πρώην Υπαρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος ε.α. Γεώργιος Καμπουράκης ΠΝ.

Το πλοίο «ΠΕΡΣΕΑΣ» αποτελεί μία ακόμα ευγενική δωρεά του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη», εφοπλιστή και Υποναύαρχου ε.τ. Δρ. Παναγιώτη Λασκαρίδη ΠΝ στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η ονοματοδοσία έγινε από την ανάδοχο Δόκιμη Υπαξιωματικό της ΣΜΥΝ 3ης Τεχνικών Πυρομαχικών Κωνσταντίνα Μπογδανάκη.

Ο χαιρετισμός του ΥΕΘΑ

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα και μεγάλη χαρά που παρίσταμαι σήμερα στην τελετή ένταξης του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης »ΠΕΡΣΕΑΣ» στη δύναμη του Στόλου του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Σηματοδοτεί και αυτή η ημέρα τη νέα εποχή ενίσχυσης της ναυτικής ισχύος της Πατρίδας μας. Είμαστε περήφανοι για το Πολεμικό μας Ναυτικό, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Λέγεται – και νομίζω ορθά – ότι το Πολεμικό μας Ναυτικό ουδέποτε ηττήθηκε. Και σήμερα, αφενός προασπίζει τα εθνικά συμφέροντα, φρουρώντας τον εθνικό θαλάσσιο χώρο και αφετέρου προβάλλει τη σημαία μας σε μια σειρά αποστολών μεγάλης εθνικής και ευρωπαϊκής σημασίας, είτε έξω από τις ακτές του Λιβάνου σε επιχείρηση των Ηνωμένων Εθνών, είτε στην επιχείρηση «IRINI», βόρεια από τις ακτές της Λιβύης, είτε στην επιχείρηση «ASPIDES», την πιο μεγάλη επιχείρηση που έχει κάνει ποτέ η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Ναυτικό μας εκσυγχρονίζεται. Νέες μονάδες ήδη υπό κατασκευή, οι φρεγάτες FDI, θα είναι σε λίγους μήνες εδώ, στο Ναύσταθμο.

Και επίσης, νέες προσεγγίσεις επιχειρούνται, όπως με το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας, όπου αναζητούμε νέες δυνατότητες με πολλαπλασιαστές ισχύος που θα επιτρέψουν στο ελληνικό ανθρώπινο κεφάλαιο να εκδηλώσει τις τεράστιες δυνατότητές του.

Έχω τη στέρεη ελπίδα ότι μετά από ελάχιστα χρόνια το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα είναι ισχυρότερο παρά ποτέ στην ιστορία της Πατρίδας μας, έχοντας αντιμετωπίσει τις μεγάλες επιλογές των καιρών, έχοντας προχωρήσει στο νέο πρόγραμμα των υποβρυχίων, στον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος δυναμικού, σε συνδυασμό με την απόκτηση των ανθυποβρυχιακών ελικοπτέρων.

Διαβάστε επίσης: ΠΕΡΣΕΑΣ: Τα χαρακτηριστικά και οι ικανότητες του νέου πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού

Θα ήθελα να καταλήξω με μια παράκληση: Αυτό που είναι σημαντικό σήμερα δεν είναι μόνο η ένταξη ενός πλοίου στο Στόλο ή η μεγάλη προσφορά – και δεν είναι η μόνη – του Ναυάρχου Λασκαρίδη. Είναι η ανάμνηση ενός εθνικού παραδείγματος, το οποίο, θα μου επιτρέψετε να πω, πιστεύω ότι έφτασε την Πατρίδα μας έως εδώ. Και αυτό το εθνικό παράδειγμα είναι το παράδειγμα των μεγάλων ευεργετών, των ανθρώπων αυτών που το περίσσευμα, και πολλές φορές και το υστέρημα του κόπου της ζωής τους, το επένδυσαν και το δαπάνησαν στο μέλλον του τόπου, στο μέλλον της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού, του ελληνικού έθνους.

Θα ήθελα, λοιπόν, να διατυπώσω ευθεία την πρόσκληση και την παράκληση προς τον ελληνικό Εφοπλισμό, ο οποίος διάγει, δόξα τω Θεώ, λαμπρές ημέρες: Να συμμεριστεί και να ακολουθήσει το παράδειγμα του Ναυάρχου Λασκαρίδη, διότι η Πατρίς το έχει πάντοτε ανάγκη», κατέληξε ο κ.Δένδιας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

ΠΕΡΣΕΑΣ ΠΕΡΣΕΑΣ ΠΕΡΣΕΑΣ ΠΕΡΣΕΑΣ ΠΕΡΣΕΑΣ

Φωτογραφίες EUROKINISSI

Tags: ΓΕΝΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΠΕΡΣΕΑΣΠΛΟΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Related Posts

F-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: Χωρίς ραντάρ θα παραδίδονται από το φθινόπωρο τα stealth μαχητικά στις ΗΠΑ – Το πρόβλημα με το APG-85

25/03/2026 - 07:28
PULS
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ώρα υπογραφών για τους PULS: Σε 18 μήνες τα ισραηλινά συστήματα στην Ελλάδα

25/03/2026 - 05:07
Black Hawk
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

UH-60MX Black Hawk: O αμερικανικός στρατός παρέλαβε το πρώτο ελικόπτερο που μπορεί να πετάξει και χωρίς πιλότο

24/03/2026 - 17:37

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ για 25η Μαρτίου: Ελλάδα και ΗΠΑ είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένοι από την ιστορία, δοκιμασμένοι μέσα από αγώνες

Λίβανος: Νέοι φονικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ – Τουλάχιστον 9 νεκροί

F-35: Χωρίς ραντάρ θα παραδίδονται από το φθινόπωρο τα stealth μαχητικά στις ΗΠΑ – Το πρόβλημα με το APG-85

Ώρα υπογραφών για τους PULS: Σε 18 μήνες τα ισραηλινά συστήματα στην Ελλάδα

Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη – Τοπικές βροχές στην υπόλοιπη χώρα

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επανάστασης

Πυρηνικές δοκιμές: Οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη «καμία απόφαση» για το πώς θα ξαναρχίσουν

Ερντογάν: «Η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της και επιδιώκει ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

Top News

Οι διάλογοι φωτιά που έκαψαν το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ - «Δύο μαγαζιά μου είναι σε εικονική εταιρεία» έλεγε ο TikToker

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους - Του επιβλήθηκε και εγγύηση 50.000 ευρώ

Νίκος Ορφανός: Μόλις έμαθα ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο ενημέρωσα τον γιο και τη γυναίκα μου, τους είπα θα το παλέψουμε

Αλεξάνδρα Ούστα: Η μητέρα μου πέθανε στην κλινική που είχε μπει για απεξάρτηση από το αλκοόλ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert