OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Η Ουκρανία απορρίπτει τους όρους του Πούτιν για εκεχειρία ως «παράλογους»

14/06/2024 - 16:58
Ουκρανία
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ουκρανία απέρριψε τους όρους για την κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ως «παράλογους», λέγοντας ότι προσπαθεί να παραπλανήσει τις παγκόσμιες δυνάμεις και να υπονομεύσει τις πραγματικές ειρηνευτικές προσπάθειες.

Ο Πούτιν δήλωσε σε ομιλία του ότι η Ρωσία θα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μόνο εάν το Κίεβο συμφωνήσει να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του στο ΝΑΤΟ και να παραδώσει το σύνολο των τεσσάρων επαρχιών που διεκδικεί η Μόσχα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας περιέγραψε τα λόγια του ως «δηλώσεις χειραγώγησης που έχουν στόχο να παραπλανήσουν την διεθνή κοινότητα (και) να υπονομεύσουν τις διπλωματικές προσπάθειες να επιτευχθεί μια δίκαια ειρήνη».

«Είναι παράλογο για τον Πούτιν, ο οποίος σχεδίασε, προετοίμασε και εκτέλεσε, μαζί με τους συνοδοιπόρους του, την μεγαλύτερη ένοπλη επίθεση στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, να παρουσιάζεται ως ειρηνοποιός», προσθέτει το υπουργείο στην ανακοίνωση του.

Ποντολιάκ: «Δεν υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί συμβιβασμός»

Σε ξεχωριστές του δηλώσεις ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Μιχαήλο Ποντολιάκ δήλωσε στο Reuters μέσω Zoom, ότι δεν «υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί συμβιβασμός» μεταξύ των δηλώσεων του Πούτιν και των όρων που θέτει η Ουκρανία για τον τερματισμό του πολέμου που εξαπέλυσε η Ρωσία.

«Προτείνει στην Ουκρανία να παραδεχτεί την ήττα της. Προτείνει στην Ουκρανία να παραδώσει νομικά τα εδάφη της στη Ρωσία. Προτείνει στην Ουκρανία να υπογράψει τη γεωπολιτική της κυριαρχία», δήλωσε ο Ποντολιάκ.

Ο Ποντολιάκ δήλωσε ότι ο Πούτιν προσπαθούσε να αρπάξει την ατζέντα των ειδήσεων από την Ουκρανία κάνοντας την ομιλία του λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής.

Ο σύμβουλος, ο οποίος συχνά ενεργεί ως εκπρόσωπος του γραφείου του προέδρου, δήλωσε ότι η Μόσχα προσπαθεί επίσης να παρουσιαστεί στον κόσμο, και ιδιαίτερα στις χώρες του «Παγκόσμιου Νότου», ως η πλευρά που ενδιαφέρεται περισσότερο για την ειρήνη.

«Με τη δήλωση του Πούτιν, η Ρωσία εμφανίζεται σαν να μην ήταν αυτοί που ξεκίνησαν την επίθεση… α λλά σαν να προτείνουν την ειρήνη και η Ουκρανία να μην τη θέλει», είπε.

Ο Ποντολιάκ είπε ότι η Ουκρανία θέλει την ειρήνη, αλλά μόνο αν η Ρωσία τιμωρηθεί δίκαια για την επιθετικότητά της και διατηρηθεί η κυριαρχία της Ουκρανίας.

Ο Ποντολιάκ δήλωσε επίσης στο Χ ότι οι απαιτήσεις του Ρώσου προέδρου «αντιβαίνουν στην κοινή λογική».

«Πρέπει να απαλλαγούμε από αυτές τις ψευδαισθήσεις και να σταματήσουμε να παίρνουμε στα σοβαρά τις «προτάσεις» της Ρωσίας, οι οποίες είναι αντίθετες με την κοινή λογική».

«Δεν υπάρχουν νέες «ειρηνευτικές προτάσεις» από τη Ρωσία. Το υποκείμενο Πούτιν εξέφρασε απλώς την «τυπική επιλογή του επιτιθέμενου», η οποία έχει ήδη ακουστεί πολλές φορές. Το περιεχόμενό της είναι αρκετά συγκεκριμένο, άκρως προσβλητικό για το διεθνές δίκαιο και απολύτως εύγλωττο για την αδυναμία της σημερινής ρωσικής ηγεσίας να αξιολογήσει επαρκώς τις πραγματικότητες» έγραψε στο Χ.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΜΙΧΑΗΛ ΠΟΝΤΟΛΙΑΚΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30
Πούτιν - Ινδία
ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

05/12/2025 - 16:23
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

05/12/2025 - 15:45

Διαβάστε Επίσης

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert