OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

Δένδιας: Αλλαγές στην εφεδρεία με την «Ατζέντα 2030» – Παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό ο εξοπλιστικός σχεδιασμός για τα επόμενα 20 χρόνια

15/09/2024 - 13:29
Δένδιας
Share on FacebookShare on Twitter

Περνάμε σε μια φάση πλήρους αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων που προβλέπει η «Ατζέντα 2030». Χωρίς ορθή αξιοποίηση του στοιχείου της εφεδρείας η χώρα δεν μπορεί να έχει το επίπεδο ετοιμότητας που απαιτείται για να διατηρήσει την ανεξαρτησία της, την κυριαρχία της και την εδαφική της ακεραιότητα, δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) Νίκος Δένδιας.

Ο ΥΕΘΑ παρέστη σήμερα, Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στη Θεία Λειτουργία και τον εορτασμό του Προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών Μεγαλομάρτυρος Αγίου Νικήτα του Γότθου, τον οποίο διοργάνωσε η Ανώτατη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών (ΑΠΟΕΑ), στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας, στο στρατόπεδο «Παπάγου».

«Εδώ και ελάχιστες μέρες παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό της χώρας ο συνολικός εξοπλιστικός σχεδιασμός της χώρας για τα επόμενα 20 χρόνια» εξήγησε ο κ. Δένδιας.

«Προχωράμε σε σημαντικές αλλαγές που αφορούν τη θητεία. Τον τρόπο δηλαδή που οι νέοι υπηρετούν την πατρίδα τους ώστε να είναι χρήσιμοι στις Ένοπλες Δυνάμεις και τον εαυτό τους αλλά και την εφεδρεία. Είμαστε μια μικρή χώρα 11 εκατομμυρίων. Αντιμετωπίζουμε απειλές και η κύρια εκφραζόμενη απέναντί μας διεκδίκηση προέρχεται από μια χώρα που προσεγγίζει τα 100 εκατομμύρια» υπογράμμισε.

Στη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Παναγίας της Παντάνασσας στο Στρατόπεδο Παπάγου & στον εορτασμό του Προστάτη των Εφέδρων Αξιωματικών, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Νικήτα του Γότθου, τον οποίο διοργάνωσε η Ανώτατη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών (ΑΠΟΕΑ).
Παρών επίσης ο εορτάζων… pic.twitter.com/H8YVysCjvO

— Nikos Dendias (@NikosDendias) September 15, 2024

Σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Εφέδρων θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα συνολικό τρόπο αντιμετώπισης της εφεδρείας στην πατρίδα μας», ανέφερε ο ΥΕΘΑ.

«Έχουμε», πρόσθεσε, «μελετήσει όλα τα μοντέλα τα οποία προσομοιάζουν σε εμάς στον πλανήτη. Η ηγεσία έχει καταλήξει στο πώς πρέπει να γίνει».

Ζήτησε «στενή συνεργασία ώστε η κοινωνία να ενστερνιστεί ότι έχει έναν αυξημένο ρόλο στην υπεράσπιση της πατρίδας μας και αφού βγάλει την έντιμη στολή του Έλληνα Στρατιώτη και του Έλληνα Αξιωματικού και επιστρέψει στα καθημερινά της καθήκοντα».

«Οφείλει η υπηρεσία προς την πατρίδα να είναι μια διαρκής διαδικασία και όχι ένα διάστημα κάποιων μηνών» επισήμανε ο Νίκος Δένδιας.

Στον εορτασμό παρέστησαν, επίσης, ο επίτιμος Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Α’ Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης, εκπρόσωποι των αρχηγών Γενικών Επιτελείων, ο πρόεδρος της ΑΠΟΕΑ Δρ. Φίλιππος Κωσταράς, ο γενικός γραμματέας Θρασύβουλος Λαδόπουλος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΠΟΕΑ, οι πρόεδροι και τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών του νομού Αττικής και Έφεδροι Αξιωματικοί.

Tags: ΑΤΖΕΝΤΑ 2030ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑΥΕΘΑ

Related Posts

Δένδιας - drone
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας για το drone στην Λευκάδα: «Ξέρουμε τι είναι και τι περιέχει, δεν έχουμε τίποτα να ζηλέψουμε»

09/05/2026 - 13:59
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

09/05/2026 - 12:32
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας στην Πορτογαλία: Μετά την βάση των C-390, επισκέφθηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο για Μη Επανδρωμένα Οχήματα (CEOV)

08/05/2026 - 17:49

Διαβάστε Επίσης

Το «όχι» του Τραμπ στην ειρηνευτική πρόταση του Ιράν, τα Στενά του Ορμούζ και η αύξηση τιμών πετρελαίου

Μακρόν σε Ιράν: Η Γαλλία ουδέποτε εξέτασε την ανάπτυξη ναυτικών δυνάμεων στα Στενά του Ορμούζ

Συρία: Ξάδελφος του Μπασάρ αλ Άσαντ δικάζεται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας [vid, pic]

ΗΠΑ: Τα αποθέματα πυρομαχικών έχουν μειωθεί δραματικά από τον πόλεμο στο Ιράν, λέει δημοκρατικός γερουσιαστής

Ισραήλ: Νέα φονικά πλήγματα στο νότιο Λίβανο – «Χτυπήσαμε πάνω από 20 υποδομές της Χεζμπολάχ»

Το OnAlert 24 ώρες με τους αμφίβιους καταδρομείς της Λέσβου: CSAR και κρούση με βατραχανθρώπους στο σύγχρονο πεδίο μάχης

Καιρός σήμερα: Μικρή άνοδος θερμοκρασίας και αραιές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

Τραμπ: «Εντελώς απαράδεκτη» η απάντηση του Ιράν στην αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου

Top News

Αλέξης Τσίπρας: Γεμάτη υπονοούμενα η νέα ανάρτησή του - «Το όμορφο ταξίδι της "Ιθάκης" συνεχίζεται, ή μήπως τώρα αρχίζει;»

Your Face Sounds Familiar: Νικήτρια η Μαριάντα Πιερίδη με το τραγούδι της Αυστρίας που κέρδισε τη Eurovision του 2025

Στον Σκαραμαγκά το θαλάσσιο drone που βρέθηκε στη Λευκάδα - «Θείο δώρο» για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Eurovision: Οι πιο εκκεντρικές συμμετοχές - Από τους Lordi στο Νemo, την Κοντσίτα και τον Μιχάλη Ρακιντζή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert