OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΑ

Σχολή Ικάρων: Στην αεροπορική βάση Δεκέλειας η ευρωπαϊκή διδακτική ενότητα «Διαστημικές Εφαρμογές στην Ασφάλεια και Άμυνα»

02/12/2024 - 19:31
Σχολή Ικάρων
Share on FacebookShare on Twitter

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Σχολή Ικάρων, υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου Άμυνας και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ESDC), φιλοξένησε την κοινή διδακτική ενότητα με τίτλο «Διαστημικές Εφαρμογές στην Ασφάλεια και Άμυνα», στην αεροπορική βάση Δεκέλειας.

Σε αυτήν συμμετείχε ένα διεθνές και διεπιστημονικό σώμα ομιλητών, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι ειδικοί από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (EEAS), τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Διαστημικό Πρόγραμμα (EUSPA), το Δορυφορικό Κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (SatCen), τον Οργανισμό της ΕΕ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (ENISA) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

Επιπλέον, παρόντες ήταν καταξιωμένοι καθηγητές και ερευνητές από την Σχολή Ικάρων, το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος και το τμήμα Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο πλαίσιο αυτό, 140 σπουδαστές από επτά ευρωπαϊκές στρατιωτικές ακαδημίες (Γαλλίας, Ιταλίας, Βελγίου, Πολωνίας, Τσεχίας, Ρουμανίας και Πορτογαλίας), Ακαδημίες Σωμάτων Ασφαλείας ((Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος) και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις δυνατότητες αξιοποίησης των διαστημικών τεχνολογιών στην ενίσχυση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας των φορέων ασφαλείας και άμυνας.

Τα θέματα που καλύφθηκαν περιελάμβαναν ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων όπως η ασφάλεια που παρέχεται από το Διάστημα και η ασφάλεια εντός του Διαστήματος, οι διαστημικές ικανότητες των κορυφαίων χωρών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, αναλύθηκε ο ρόλος του Διαστήματος στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ε.Ε. στο διαστημικό πεδίο, με ιδιαίτερη έμφαση στα μαθήματα που αντλήθηκαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Με αυτή την πρωτοβουλία, η σχολή Ικάρων στόχευσε στην ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας και την ανάπτυξη μιας κοινής ευρωπαϊκής προσέγγισης στη διαστημική ασφάλεια.

Tags: ΔΙΑΣΤΗΜΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣΧΟΛΗ ΙΚΑΡΩΝ

Related Posts

ΓΕΑ - C-130
ΓΕΑ

ΓΕΑ: Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια των C-130 «Ηρακλής» [pics]

09/12/2025 - 18:09
Αρχηγός ΓΕΑ - F-35
ΓΕΑ

Η Ελλάδα στο ευρωπαϊκό «κλαμπ» των μαχητικών 5ης γενιάς: Η συμμετοχή του Α/ΓΕΑ στο «European F-35 Air Chiefs Meeting»

08/12/2025 - 15:36
Πολεμική Αεροπορία
ΓΕΑ

Πολεμική Αεροπορία χωρίς σύνορα: Η HAF ανοίγει τα φτερά της και στέλνει μήνυμα υπεροχής

26/11/2025 - 05:06

Διαβάστε Επίσης

Γαλλία: «Οι Ευρωπαίοι πήραν τη μοίρα τους στα χέρια τους με το πάγωμα των δεσμευμένων ρωσικών assets»

Τσεχία: Ορκίστηκε η κυβέρνηση του δεξιού λαϊκιστή Μπάμπις – «Στον αέρα» η βοήθεια στην Ουκρανία

Ζελένσκι: Σημείωσε «πολλή πρόοδο» στο τετ α τετ με τον Γουίτκοφ και συνεχίζει στο Βερολίνο τις ειρηνευτικές συνομιλίες

ΥΠΕΘΑ: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις στη Βουλή – Οι αλλαγές που φέρνει και ο στόχος του

Steel Dome: «Με 100 συστήματα αεράμυνας ενισχύεται ο τουρκικός θόλος το 2026 – Θα έχει AI και συστήματα EW

ΕΕ: «Κρίσιμη αυτή η εβδομάδα για την χρηματοδότηση της Ουκρανίας – Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στο Ντονμπάς»

Ρωσία: «Καταρρίφθηκαν 130 ουκρανικά drones εκ των οποίων 15 είχαν στόχο τη Μόσχα»

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστήριζουμε τη Χεζμπολάχ» – Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Λίβανο για τον αφοπλισμό της

Top News

Φοινικούντα: Ο γρίφος των 11 δευτερολέπτων, το συμβόλαιο θανάτου και οι άγνωστες κινήσεις των ηθικών αυτουργών - Απολογούνται ανιψιός και επιχειρηματίας

Εύη Βατίδου: Ασχολούμαι με κατασκευές σε σπίτια και παρακολουθώ το πολιτικό σκηνικό γενικότερα

Ιωάννα Τούνη για Δημήτρη Αλεξάνδρου κατά την επιστροφή της από το Μεξικό: «Η ζωή με στεναχωρεί»

Καιρός - Μαρουσάκης: Βροχές και χιόνια φέρνουν απανωτές κακοκαιρίες τις μέρες των Χριστουγέννων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert