OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Χιονοπτώσεις, βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες σε Μακεδονία, Ήπειρο και βόρειο Αιγαίο

12/01/2025 - 07:39
καιρός

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Share on FacebookShare on Twitter

Διαβάστε πως θα είναι ο καιρός σήμερα Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2025, σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, βαθμιαία στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά και βόρεια), τις Σποράδες, την βόρεια Εύβοια και από το απόγευμα πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία, το νότιο Ιόνιο και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Στη δυτική Μακεδονία ιδιαίτερα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές- ημιορεινές περιοχές από το πρωί έως το μεσημέρι και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά, από το μεσημέρι στα ημιορεινά και προς το βράδυ και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία (ιδιαίτερα τη δυτική) χιόνια θα πέσουν από το μεσημέρι στα ορεινά και τα ημιορεινά. Τοπικά θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν από το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη βόρεια Ελλάδα της τάξεως των 6 με 7 βαθμών και στην κεντρική χώρα της τάξεως των 3 με 4 βαθμών Κελσίου .

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Αυξημένες νεφώσεις με βροχές σε όλη σχεδόν τη χώρα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, βαθμιαία στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά και βόρεια), τις Σποράδες, την βόρεια Εύβοια και από το απόγευμα πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία, το νότιο Ιόνιο και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές- ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας, καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη βόρεια Ελλάδα της τάξεως των 6 με 7 βαθμών Κελσίου και 3 με 4 βαθμών στην κεντρική χώρα.

Θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον (-4 τέσσερις) έως 08 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από 07 έως 17 με 18 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα από 11 έως 19 και τοπικά στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά από το μεσημέρι στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία. Στη δυτική Μακεδονία ιδιαίτερα πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές- ημιορεινές περιοχές από το πρωί έως το μεσημέρι και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά, από το μεσημέρι στα ημιορεινά και προς το βράδυ και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα θαλάσσια παραθαλάσσια βαθμιαία έως 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 έως 08 με 09 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και από το απόγευμα πρόσκαιρα στο νότιο Ιόνιο. Στην Ήπειρο χιόνια θα πέσουν από το μεσημέρι στα ορεινά και τα ημιορεινά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη βόρεια Εύβοια θα είναι από το απόγευμα τοπικά ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ, που βαθμιαία στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και βαθμιαία καταιγίδες.Τα φαινόμενα θα είναι πρόσκαιρα τοπικά ισχυρά από το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ. Στα κεντρικά και τα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 19 και τοπικά έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά κυρίως από το μεσημέρι στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και τις Σποράδες. Χιόνια θα πέσουν από το μεσημέρι στα ορεινά και τα ημιορεινά.

Άνεμοι: Ανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 και στις Σποράδες έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, που αργά το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις προμεσημβρινές ώρες στα γύρω ορεινά, σταδιακά στα ημιορεινά και από αργά το βράδυ και σε περιοχές μα χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Tags: ΔΕΛΤΙΟ ΕΜΥΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Related Posts

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

05/12/2025 - 10:21
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

05/12/2025 - 04:35
Κακλαμάνης - Σάλεχ
ΕΛΛΑΔΑ

Κακλαμάνης στον Λίβυο ομόλογό του: «Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν πρέπει να κυρωθεί από το Κοινοβούλιο της Λιβύης»

04/12/2025 - 16:40

Διαβάστε Επίσης

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert