OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΛΚΑΚ: Προκηρύσσει δύο νέους διαγωνισμούς για UAV και Συστήματα Διαχείρισης Ενέργειας

27/03/2025 - 17:17
ΕΛΚΑΚ
Share on FacebookShare on Twitter

Το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ Α.Ε.) ανακοινώνει δύο νέες προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη διαδικασία Ανταγωνιστικού Διαλόγου, που αφορούν στους τομείς των μη επανδρωμένων συστημάτων και της ενέργειας.

Όπως ανακοινώθηκε, οι σύγχρονες γεωπολιτικές εξελίξεις επιβεβαιώνουν την ανάγκη για άμεση ικανοποίηση των επιχειρησιακών απαιτήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων και τη δημιουργία μιας ευέλικτης και «έξυπνης» εγχώριας γραμμής αμυντικού εφοδιασμού.

Οι προκηρύξεις του ΕΛΚΑΚ για έργα ανάπτυξης καινοτόμων λύσεων υπηρετούν την απαίτηση αυτή και δρουν συμπληρωματικά στο μακροπρόθεσμο εξοπλιστικό πρόγραμμα της χώρας.

Συγκεκριμένα το ΕΛΚΑΚ προκηρύσσει διαγωνισμούς για την ανάπτυξη: 

• Ενός Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (UAV) Μεταφοράς Φορτίου για αξιοποίηση σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών διττής χρήσης, στρατιωτικού, εμπορικού ή ανθρωπιστικού ρόλου. Το αεροσκάφος θα διασφαλίζει ταχεία και ακριβή παράδοση εφοδίων, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες ή δυσπρόσιτες περιοχές, όπου η χρήση συμβατικών μέσων δεν είναι εφικτή ή αποδοτική. Η χρήση του θα μειώνει την έκθεση προσωπικού σε κινδύνους, θα βελτιώνει την ευελιξία στρατιωτικών επιχειρήσεων και θα ενισχύει την επιχειρησιακή απόδοση μέσω διασύνδεσης με άλλα αυτόνομα συστήματα.

• Ενός Συστήματος Περιορισμού Μεταβατικών Υπερτάσεων για την προστασία του δικτύου ηλεκτρικής τροφοδότησης και του κρίσιμου εξοπλισμού των πλοίων, ανεξαρτήτως τύπου, ρόλου ή αποστολής. Θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την τάση του δικτύου, θα εντοπίζει τα μεταβατικά φαινόμενα και θα ενεργοποιεί αυτόματα το κατάλληλο επίπεδο προστασίας, εξασφαλίζοντας ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Θα προσφέρει αυξημένη αξιοπιστία, θα μειώνει τη φθορά του εξοπλισμού και τις ανάγκες συντήρησης, συμβάλλοντας στη μείωση του λειτουργικού κόστους και την παράταση της διάρκειας ζωής των συστημάτων.

«Το σημερινό γεωστρατηγικό περιβάλλον αναδεικνύει όλο και περισσότερο την εξαιρετική σημασία της αποστολής μας. Η δημιουργία ενός ισχυρού εγχώριου οικοσυστήματος αμυντικής καινοτομίας είναι αυτοσκοπός του ΕΛΚΑΚ, και θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην εκπλήρωσή του» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΚΑΚ, Παντελής Τζωρτζάκης.

Σημειώνεται ότι οι σημερινές προκηρύξεις έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες ανοιχτές προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΕΛΚΑΚ για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων θαλάσσιων σκαφών επιφανείας (USV) και συστήματος διαχείρισης μάχης (BMS).

Παράλληλα με τα παραπάνω προγράμματα ανάπτυξης αμυντικών λύσεων, το ΕΛΚΑΚ έχει δημοσιεύσει ανοιχτή πρόσκληση για όλες τις επιχειρηματικές και ερευνητικές οντότητες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στον τομέα της άμυνας, της ασφάλειας ή της πολιτικής προστασίας, να συμμετάσχουν στην χαρτογράφηση των δυνατοτήτων και των προοπτικών του ελληνικού οικοσυστήματος αμυντικής καινοτομίας.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά όλες τις ανοιχτές προσκλήσεις του ΕΛΚΑΚ.

Tο Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ Α.Ε.) είναι μια ανώνυμη εταιρία με μετόχους το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπερταμείο και εποπτεύεται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Έχει ως βασική αποστολή την καλλιέργεια ενός ισχυρού εγχώριου οικοσυστήματος αμυντικής καινοτομίας που καλύπτει τις εθνικές ανάγκες ασφάλειας.

Εστιάζει στην ανάθεση έργων έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογιών διττής χρήσης που μπορούν να ενισχύσουν την αμυντική επιχειρησιακή ικανότητα της χώρας και την οικονομική της ανάπτυξη.

Γεφυρώνει με χρηματοδοτικά και μη εργαλεία τις νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα ερευνητικά κέντρα, τις Στρατιωτικές Σχολές καθώς και τις εδραιωμένες εταιρίες της αμυντικής βιομηχανίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και την Πολιτική Προστασία, ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες συνεργασίας και να επιταχυνθεί η μετουσίωση καινοτόμων ιδεών σε σύγχρονες αμυντικές λύσεις.

Tags: ΕΛΚΑΚΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Related Posts

F-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: Αμερικανικό stealth μαχητικό εξέπεμψε σήμα κινδύνου πάνω από τον Κόλπο του Ομάν

10/05/2026 - 12:34
G550
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

G550 CAEW: H IAI προτείνει το αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου στην Πολεμική Αεροπορία

10/05/2026 - 12:09
ΕΛΒΟ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα

09/05/2026 - 14:37

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Αξιωματούχοι αναφέρουν συγκρούσεις στο πεδίο της μάχης και πλήγματα με drones παρά την εκεχειρία

F-35: Αμερικανικό stealth μαχητικό εξέπεμψε σήμα κινδύνου πάνω από τον Κόλπο του Ομάν

G550 CAEW: H IAI προτείνει το αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου στην Πολεμική Αεροπορία

Τραμπ: Τα αμερικανικά στρατεύματα που θα φύγουν από την Γερμανία, πιθανώς θα πάνε στην Πολωνία

Μέση Ανατολή: Εμπορικό πλοίο δέχθηκε επίθεση από άγνωστο βλήμα στα ανοιχτά του Κατάρ

Το Ιράν απειλεί με «ανταπόδοση» μετά την επίθεση των ΗΠΑ εναντίον δεξαμενόπλοιών του

WSJ: Το Ισραήλ έστησε και υπερασπίστηκε μυστική βάση στο Ιράκ για να πολεμήσει το Ιράν

Πούτιν: «Η σύγκρουση στην Ουκρανία φτάνει στο τέλος της»

Top News

Οι Metallica γκρέμισαν το ΟΑΚΑ: Υπερθέαμα με Ζορμπά, Τρύπες και πάνω από 85.000 θαυμαστές – Δείτε όσα έγιναν στη μεγάλη συναυλία

Eurovision: Όταν ο Σάκης Ρουβάς το 2004 «εκτόπισε» τον νικητή του Eurostar και ξετρέλανε την Ευρώπη με το «Shake it»

Απεργία 13 Μαΐου: Παραλύει το δημόσιο, τι ισχύει για σχολεία και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Δημήτρης Παπανικολάου: «Πάθαμε σοκ όταν μας είπαν ότι η κόρη μας ενδέχεται να μη μιλήσει ποτέ κανονικά»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert