OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε Παλαιστίνιο έφηβο επειδή πετούσε πέτρες

04/04/2025 - 15:26
Δυτική Όχθη

REUTERS/Raneen Sawafta

Share on FacebookShare on Twitter

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι σκότωσε έναν Παλαιστίνιο που πετούσε πέτρες προς τους στρατιώτες στη Χουσάν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με τον δήμαρχο της κοινότητας αυτής κοντά στη Βηθλεέμ να επιβεβαιώνει το συμβάν και να δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο νεαρός που δολοφονήθηκε ήταν 17 ετών.

«Χθες (Πέμπτη) βράδυ, πολλοί τρομοκράτες πέταξαν πέτρες προς την κατεύθυνση του δρόμου 375 κοντά στη Χουσάν», δυτικά της Βηθλεέμ, αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωση.

«Στρατιώτες που επιχειρούσαν στην περιοχή απάντησαν ανοίγοντας πυρ εναντίον των τρομοκρατών, εξουδετερώνοντας έναν και τραυματίζοντας έναν άλλον», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος της Χουσάν Τζαμάλ Σαμπατίν επιβεβαίωσε πως οι στρατιώτες πυροβόλησαν προς ανθρώπους που πετούσαν πέτρες και απομάκρυναν το πτώμα ενός 17χρονου, ενώ συνέλαβαν έναν άλλο Παλαιστίνιο που τραυματίστηκε.

«Ο ισραηλινός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον τους, σκότωσε έναν και τραυμάτισε έναν άλλον. Οι στρατιώτες τούς πήραν και δεν τους έχουν παραδώσει ακόμη», είπε ο Σαμπατίν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι η Παλαιστινιακή Αρχή ενημερώθηκε από το Ισραήλ για τον θάνατο ενός εφήβου που σκοτώθηκε «από ισραηλινά πυρά» την Πέμπτη στη Χουσάν — ο έφηβος ήταν ο Γιούσεφ Ζαούλ, 17 ετών, είπε.

Το Ισραήλ κατέχει τη Δυτική Όχθη από το 1967. Συγκριτικά με το βόρειο τμήμα αυτής της παλαιστινιακής περιοχής, κυρίως με τις πόλεις Τζενίν και Ναμπλούς, προπύργια παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων που βρίσκονται στην καρδιά μεγάλης επιχείρησης που εξαπέλυσε το Ισραήλ στις 21 Ιανουαρίου, ο τομέας της Βηθλεέμ είναι συνήθως μάλλον ήρεμος.

Δυτική Όχθη

Όμως εδώ και πολλές εβδομάδες, παλαιστινιακές πηγές μιλούν για ισραηλινές στρατιωτικές παρεισφρήσεις στην αυτόνομη παλαιστινιακή περιοχή, ακόμη και στην ίδια τη Βηθλεέμ, και για συλλήψεις στη διάρκεια αυτών των εφόδων.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο ενός 42χρονου άνδρα, του Χουσέιν Χαρντάν, ο οποίος σκοτώθηκε από «ισραηλινά πυρά» την αυγή στην Τζενίν.

Έπειτα από δύο ιδιαίτερα φονικά χρόνια, η βία έχει εκτιναχθεί στη Δυτική Όχθη αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα, τον οποίο προκάλεσε η πρωτόγνωρη πολυαίμακτη επίθεση της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Τουλάχιστον 917 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων πολλοί μαχητές αλλά και πολλοί άμαχοι, έχουν σκοτωθεί εκεί από Ισραηλινούς στρατιώτες ή εποίκους, σύμφωνα με στοιχεία της Παλαιστινιακής Αρχής.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με επίσημα ισραηλινά στοιχεία, τουλάχιστον 33 Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων άμαχοι και στρατιώτες, έχουν σκοτωθεί σε παλαιστινιακές επιθέσεις ή σε εφόδους του ισραηλινού στρατού.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Related Posts

Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Στο στόχαστρο του Ισραήλ μέλη της Χεζμπολάχ – Τουλάχιστον 2 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

16/12/2025 - 21:46
Πεσκόφ - Κρεμλίνο
ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Η συμμετοχή των Ευρωπαίων στις διαπραγματεύσεις «δεν προμηνύει τίποτα καλό»

16/12/2025 - 20:23
Βρετανία
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Μετά την καταδίκη πολιτικού για φιλορωσική προπαγάνδα επανεξετάζονται οι ξένες «παρεμβάσεις» στο πολιτικό σύστημα

16/12/2025 - 18:49

Διαβάστε Επίσης

Εποχή FDI για το Πολεμικό Ναυτικό: Η επιχειρησιακή ενσωμάτωση στον Στόλο της φρεγάτας «ΚΙΜΩΝ»

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις – Ασθενείς βροχές στα δυτικά

Σαν σήμερα: Το 1915 οι Γάλλοι καταλαμβάνουν το Καστελόριζο για να μπει η Ελλάδα στην Αντάντ

Λίβανος: Στο στόχαστρο του Ισραήλ μέλη της Χεζμπολάχ – Τουλάχιστον 2 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Πέρασε από την Βουλή ο προϋπολογισμός του 2026 με 159 «ναι» και 136 «όχι»

Κρεμλίνο: Η συμμετοχή των Ευρωπαίων στις διαπραγματεύσεις «δεν προμηνύει τίποτα καλό»

FCAS: «Πολύ απίθανο» να συνεχίσει το πρόγραμμα των μαχητικών μετά τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας

NH90 Sea Tiger: Το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε το πρώτο του ελικόπτερο ανθυποβρυχιακού πολέμου

Top News

Τσίπρας: «Όποιος εμμένει στο αριστερόμετρο και στα λάθη των άλλων, δεν έχει ψελλίσει τα δικά του λάθη»

Γη της ελιάς - επόμενo επεισόδιo: Ένα υποτιθέμενο λάθος του Παυλή κοστίζει πάρα πολύ ακριβά στην Αλεξάνδρα και τον αφήνει εκτεθειμένο

Αλμπέρτο Εσκενάζυ: Η σύζυγός του Μαίρη, μιλά για τον θάνατό του - «Όλοι όσοι τον αγαπούσαν ήταν εκεί τα ξημερώματα»

Νίκος Πλακιάς: Η Μαρία Καρυστιανού πλέον θα κρίνεται ως πολιτικός και όχι ως συγγενής

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert