OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Επικήρυξε τρεις «μυστικούς» Αμερικανούς πράκτορες της NSA για κυβερνοεπιθέσεις

15/04/2025 - 13:12
NSA

REUTERS/Kacper Pempel/Illustration/File Photo

Share on FacebookShare on Twitter

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι προσφέρει «αμοιβή» για τη σύλληψη τριών «μυστικών πρακτόρων» της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA), οι οποίοι είναι ύποπτοι ότι τον περασμένο Φεβρουάριο πραγματοποίησαν κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των χειμερινών Ασιατικών Αγώνων.

Η αμερικανική NSA, μία από τις κύριες υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, ειδικεύεται στις υποκλοπές και την κυβερνοκατασκοπεία. Η υπόθεση δεν έχει συνδεθεί με τον εμπορικό πόλεμο που εξαπολύθηκε από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Κίνας, όμως η ανακοίνωση αυτή γίνεται σε μια περίοδο ισχυρών εντάσεων ανάμεσα στο Πεκίνο και την Ουάσινγκτον για το θέμα αυτό.

Η αστυνομία της Χαρμπίν (βορειοανατολική Κίνα) ανακοίνωσε σήμερα πως περιέλαβε στον κατάλογο των καταζητουμένων τρεις «μυστικούς πράκτορες» της NSA.

Τα πρόσωπα αυτά, τα οποία ανακοινώθηκε πως ονομάζονται «Katheryn A. Wilson, Robert J. Snelling και Stephen W. Johnson», κατηγορούνται ότι διεξήγαγαν κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των χειμερινών Ασιατικών Αγώνων, που πραγματοποιήθηκαν το Φεβρουάριο στη Χαρμπίν. Διαπιστώθηκε ότι «πραγματοποίησαν επανειλημμένα κυβερνοεπιθέσεις στην κρίσιμης σημασίας κινεζική υποδομή πληροφορικής και συμμετείχαν σε κυβεροεπιθέσεις εναντίον της Huawei και άλλων επιχειρήσεων».

Η αστυνομία, αφού διεξήγαγε έρευνες, κατηγόρησε επίσης το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και το Virginia Tech ότι εμπλέκονται στις επιθέσεις, σύμφωνα με σημερινό τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Νέα Κίνα (Xinhua). Η αστυνομία δεν διευκρίνισε ωστόσο πώς εμπλέκονται τα δύο αμερικανικά πανεπιστήμια.

Οι κινεζικές αρχές είχαν ανακοινώσει στις αρχές Απριλίου ότι κατέγραψαν περισσότερες από 270.000 προερχόμενες από το εξωτερικό κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των συστημάτων των Ασιατικών Αγώνων της Χαρμπίν.

Έκτοτε έρευνα «αποκάλυψε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις της αμερικανικής NSA είχαν κυρίως στόχο τα κρίσιμης σημασίας συστήματα πληροφορικής» των Ασιατικών Αγώνων που σχετίζονται με τις εγγραφές, με τη διαχείριση των αφίξεων και των αναχωρήσεων και με τη μαγνητοσκόπηση των αγωνισμάτων, διευκρίνισε σήμερα το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Αυτά τα συστήματα «περιείχαν ευαίσθητα δεδομένα για τους συμμετέχοντες» και «η NSA προδήλως επεδίωκε να κλέψει τις ιδιωτικές πληροφορίες των αθλητών», υπογράμμισε το πρακτορείο. Η αστυνομία της Χαρμπίν λέει πως προσφέρει «αμοιβή» σε όποιον παράσχει «χρήσιμες πληροφορίες» ή «συμβάλει στη σύλληψη των υπόπτων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ύποπτοι ως πράκτορες της NSA στοχοθέτησαν επίσης κινεζικές επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων τον κινεζικό γίγαντα των τηλεπικοινωνιών Huawei, που από το 2019 είναι στόχος αμερικανικών κυρώσεων στο όνομα της εθνικής ασφάλειας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα ανταλλάσσουν τακτικά κατηγορίες για κατασκοπεία.

Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, τα πρόσωπα που κρίνονται ένοχα για κατασκοπεία στην Κίνα μπορεί να καταδικασθούν σε θάνατο ή σε ισόβια κάθειρξη. Ένας κινέζος μηχανικός καταδικάσθηκε σε θάνατο επειδή διαβίβασε διαβαθμισμένες πληροφορίες σε μια ξένη υπηρεσία πληροφοριών, είχε ανακοινώσει το Μάρτιο η κινεζική υπηρεσία εθνικής ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: NSAΗΠΑΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Related Posts

Μέση Ανατολή - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ποιός θα πληρώσει το κόστος του πολέμου στη Μέση Ανατολή; «Ίσως οι αραβικές χώρες», λέει ο Λευκός Οίκος

30/03/2026 - 21:20
F-16 - Τουρκία - Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ

Η Κύπρος καταγγέλλει στον ΟΗΕ νέες αεροναυτικές παραβιάσεις από την Τουρκία από την αρχή του έτους

30/03/2026 - 21:06
Χεζμπολάχ - IDF - Λίβανος
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Ο IDF εξουδετέρωσε ανώτερα στελέχη της Χεζμπολάχ – Νεκροί δύο κυανόκρανοι της UNIFIL

30/03/2026 - 20:54

Διαβάστε Επίσης

Ποιός θα πληρώσει το κόστος του πολέμου στη Μέση Ανατολή; «Ίσως οι αραβικές χώρες», λέει ο Λευκός Οίκος

Η Κύπρος καταγγέλλει στον ΟΗΕ νέες αεροναυτικές παραβιάσεις από την Τουρκία από την αρχή του έτους

Λίβανος: Ο IDF εξουδετέρωσε ανώτερα στελέχη της Χεζμπολάχ – Νεκροί δύο κυανόκρανοι της UNIFIL

Μερτς: Προειδοποιεί για τον κίνδυνο επέκτασης του πολέμου στη Μέση Ανατολή – Συνάντηση με τον πρόεδρο της Συρίας

KF-21: Βγήκε από τη γραμμή μαζικής παραγωγής το πρώτο εγχώριο μαχητικό αεροσκάφος της Νότιας Κορέας [vid]

Δυτική Όχθη: Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ συνομιλούσαν με τον Γκαλιμπάφ, πρόεδρο του κοινοβουλίου του Ιράν

Ισραήλ: Αεροπορική επιδρομή σε ιρανικά συστήματα αεράμυνας κοντά στην Κασπία Θάλασσα

Top News

Γιάννης Σμαραγδής: Κάποιοι άνοιγαν σαμπάνιες μετά τον θάνατο της συζύγου μου

Χρήστος Λούλης: «Αποδέχομαι ότι είμαι ωραίος, το δικό μας "για πάντα" με την Έμιλυ Κολιανδρή το δουλεύουμε»

Ξεκίνησε η βεβαίωση κλήσεων και προστίμων από τις κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης και τις κάμερες των λεωφορείων – Ψηφιακά οι ειδοποιήσεις στη Θυρίδα Πολίτη στο Gov.gr Wallet

Akylas: Πέρασα μια δύσκολη εβδομάδα με την υγεία μου, αλλά τώρα επιστρέφω πιο δυνατός από ποτέ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert