OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

THEON: Εξαιρετικές επιδόσεις στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2025

29/04/2025 - 21:36
THEON
Share on FacebookShare on Twitter

Η THEON INTERNATIONAL PLC (THEON) ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2025, επιτυγχάνοντας εξαιρετικές επιδόσεις και συνεχιζόμενη ισχυρή ανάπτυξη, σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρίας.

Οικονομικά Highlights

Η δυναμική ροή παραγγελιών συνεχίζεται με νέες παραγγελίες που φτάνουν τα €117,9 εκατ. στο 1ο Τρίμηνο του 2025, 202% υψηλότερα από το 1ο Τρίμηνο του 2024, προερχόμενες από πολλές χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι νέες παραγγελίες υπερκαλύπτουν 1,3x τις πωλήσεις της περιόδου και ξεπερνούν το 2x όταν συμπεριληφθούν και τα δικαιώματα προαίρεσης ύψους €100 εκατ. περίπου, τα οποία έχουν πολύ υψηλή πιθανότητα μετατροπής σε νέες παραγγελίες.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών ανήλθε σε €668,6 εκατ. στο τέλος του 1ου Τριμήνου του 2025, παρέχοντας ισχυρή προβλεψιμότητα για το έτος. Σε αυτό προστίθενται επιπλέον €289,0 εκατ. συμβατικών δικαιωμάτων προαίρεσης που προσφέρουν περαιτέρω περιθώριο ανάπτυξης.

Τα έσοδα έφτασαν τα €90,8 εκατ. στο 1ο Τρίμηνο του 2025, απόδοση-ρεκόρ που εξασφαλίστηκε από τη συνεχιζόμενη ισχυρή ζήτηση της αγοράς, καθώς και από το γεγονός ότι η εταιρία κερδίζει σε σταθερή βάση νέα συμβόλαια.

Το προσαρμοσμένο EBIT ανήλθε σε €23,0 εκατ. για την ίδια χρονική περίοδο, που συνιστά αύξηση 34,2% σε σύγκριση με το 1ο Τρίμηνο του 2024, με περιθώριο προσαρμοσμένου EBIT 25,3% (σε σύγκριση με το 22,7% στο 1ο Τρίμηνο του 2024), διατηρώντας κορυφαία περιθώρια κέρδους στον κλάδο, σύμφωνα με το στόχο που έχει θέσει η εταιρία.

Τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 38,9% φτάνοντας τα €0,25 ανά μετοχή.

Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες ανήλθαν σε €3,3 εκατ., σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τη στρατηγική της εταιρίας, επιτρέποντας στη THEON να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία, ενισχύοντας τις παραγωγικές της δυνατότητες και προωθώντας την ανάπτυξη καινοτόμων νέων προϊόντων.

Λειτουργικά Highlights

Η ΤΗΕΟΝ έχει ήδη πραγματοποιήσει ισχυρό ξεκίνημα στο 2025 με νέες συμβάσεις και συμμετοχή σε προγράμματα όπως στο Γερμανικό Πρόγραμμα “Στρατιώτης του Μέλλοντος” (IdZ), στο οποίο η THEON συμμετέχει με το νέο σύστημα Heads-Up Display, μέρος της προσφάτως παρουσιασμένης σειράς προϊόντων A.R.M.E.D.

Η εταιρία αναμένει περαιτέρω παραγγελίες λόγω της αυξανόμενης διεθνούς ζήτησης για το οικοσύστημα διασυνδεδεμένων συσκευών επαυξημένης πραγματικότητας A.R.M.E.D., ενώ παράλληλα βρίσκεται σε προχωρημένες φάσεις μεγάλων διαγωνισμών για συστήματα νυχτερινής όρασης καθώς η ζήτησή τους αυξάνεται συνεχώς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εταιρία – βασικός μέτοχος της THEON ολοκλήρωσε την ιδιωτική τοποθέτηση περίπου 3,2 εκατ. μετοχών (4,5% του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου) τον Μάρτιο του 2025, διευρύνοντας τη βάση επενδυτών της και αυξάνοντας τη ρευστότητα.

Η εταιρία συμπεριλήφθηκε επίσης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στη λίστα FT 1000 των Financial Times & Statista Europe με τις 1.000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στην Ευρώπη.

Τέλος, η THEON ξεκίνησε τη διαδικασία υιοθέτησης των Κατευθυντήριων Αρχών του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ (UNGC), αποδεικνύοντας τη δέσμευσή της να ενσωματώνει βιώσιμες και ηθικές πρακτικές στις λειτουργίες της.

Ο Chief Financial Officer της ΤΗΕΟΝ, Δημήτρης Παρθένης, δήλωσε: «Η THEON έχει ξεκινήσει δυναμικά τη χρονιά, καθοδηγούμενη από τις κορυφαίες τεχνολογίες και προϊόντα της, ενώ ενισχύεται από την ισχυρή αλυσίδα προμηθειών της. Υπάρχει σημαντική ζήτηση για όργανα νυχτερινής όρασης σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς στις περισσότερες χώρες το ποσοστό χρήσης παραμένει χαμηλό. Παράλληλα, οι στρατιώτες απαιτούν ολοένα και πιο εξελιγμένες δυνατότητες για το πεδίο μάχης, οι οποίες καλύπτονται πλήρως από το οικοσύστημα διασυνδεδεμένων συσκευών επαυξημένης πραγματικότητας A.R.M.E.D. Η εταιρία βρίσκεται σε θέση να αξιοποιήσει αυτήν τη ζήτηση, εξυπηρετώντας υπάρχοντες και νέους πελάτες.

Η απόδοση του πρώτου τριμήνου μάς προσφέρει ισχυρή προβλεψιμότητα από το βιβλίο παραγγελιών μας και ενισχύει την αυτοπεποίθησή μας ότι παραμένουμε σε καλό δρόμο για να επιτύχουμε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2025, σύμφωνα με τους στόχους μας και τις προσδοκίες της αγοράς».

Tags: THEON

Related Posts

ΜΕΚΟ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ: Στην τελική ευθεία οι 3 κύριες συμβάσεις – «Τρέχουν» επικοινωνίες, νέο sonar και πυροβόλα Mk45-Sovraponte

15/12/2025 - 07:02
Viper
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-16 Block 50: Έγκριση από τη Βουλή και αγώνας δρόμου για να «κουμπώσει» το πρόγραμμα στην αναβάθμιση των Viper

14/12/2025 - 07:50
F-35: Την πώληση 48 stealth μαχητικών αεροσκαφών στην Σαουδική Αραβία εξετάζουν οι ΗΠΑ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35 στην Τουρκία: Το Ισραήλ ανησυχεί – Κινήσεις παρασκηνίου του Νετανιάχου που δεν θέλει να συγκρουστεί με τον Τραμπ

13/12/2025 - 12:13

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: «Θα συνεχίσουμε να υποστήριζουμε τη Χεζμπολάχ» – Οι ΗΠΑ πιέζουν τον Λίβανο για τον αφοπλισμό της

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: «Έρχονται πιο αυστηροί νόμοι για τα όπλα» είπε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας

Κολομβία: Εντολή του προέδρου Πέτρο στον στρατό να επιτεθεί κατά των ανταρτών του ELN

Ισραήλ: Ο στρατός σκότωσε δύο μαχητές και ένα διοικητικό στέλεχος τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Χιλή: Νικητής των προεδρικών εκλογών ο υπερσυντηρητικός Καστ – Οπαδοί πανηγύριζαν με εικόνες του Πινοσέτ

Εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ: Στην τελική ευθεία οι 3 κύριες συμβάσεις – «Τρέχουν» επικοινωνίες, νέο sonar και πυροβόλα Mk45-Sovraponte

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα βροχών σε Σποράδες, Εύβοια και Κρήτη

Σαν σήμερα: Το 1937 ξεκινά επί Στάλιν η οργανωμένη μαζική καταδίωξη των ελληνικής καταγωγής πολιτών στην ΕΣΣΔ

Top News

Νεκρός ο σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του, Μισέλ - Δολοφονήθηκαν από τον γιο τους

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι 21 Δεκεμβρίου η καταβολή του - Online υπολογισμός

Συνταγή για σούπα κάστανο βελουτέ

Μαίρη Συνατσάκη: Η κόρη μου είναι παντοτινά η αισιόδοξη νότα στην καθημερινότητά μου, το φως και ο ήλιος

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert