OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα και σπίτια Παλαιστινίων στο χωριό Μπρούκιν

23/05/2025 - 21:55
Δυτική Όχθη
Share on FacebookShare on Twitter

Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν οχήματα και σπίτια Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής και επιβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός, στην τελευταία μέχρι στιγμής επίθεση στο χωριό Μπρούκιν, κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε αυτόν τον μήνα μια έγκυος Ισραηλινή.

Οι Παλαιστίνοι κάτοικοι του Μπρούκιν, που λένε ότι αντιμετωπίζουν συνεχείς επιθέσεις από τους Ισραηλινούς του κοντινού οικισμού, είπαν ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας έκανε την εμφάνισή της μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που εκτόξευαν βόμβες μολότοφ και ξυλοκοπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Ο Άκραμ Σάμπρα, ένας κάτοικος του χωριού, είπε ότι έφυγε από το σπίτι του όταν δεκάδες – ενδεχομένως γύρω στους 100 – άνθρωποι έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα που ανήκαν στον ίδιο και σε μέλη της οικογένειάς του και έριξαν μια εμπρηστική βόμβα στο σπίτι του γιου του. «Είδα τα οχήματά μου να καίγονται και μετά με χτύπησαν στο κεφάλι και ακόμα ζαλίζομαι», είπε.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έλαβε μια αναφορά ότι Ισραηλινοί πολίτες βανδάλισαν περιουσίες στην περιοχή του χωριού, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

🚨BREAKING: Right now, Israeli settlers are carrying out a pogrom in the village of Burqin, Salfit, in the West Bank—setting Palestinian homes on fire in an apparent attempt to burn families alive and opening fire at houses.

Residents are urgently pleading for help. pic.twitter.com/k7jXBXamTO

— Ihab Hassan (@IhabHassane) May 22, 2025

«Όταν λάβαμε την αναφορά οι στρατιώτες των IDF αναπτύχθηκαν στο σημείο. Οι ύποπτοι έφυγαν πριν από την άφιξη των στρατιωτών», ανακοίνωσε, υποστηρίζοντας ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και το συμβάν εξετάζεται.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επιβάλει αυστηρό λοκντάουν στο Μπρούκιν και γύρω από αυτό μετά τη δολοφονία της Τζεέλα Γκεζ, μιας εγκύου που κατοικούσε στον γειτονικό ισραηλινό οικισμό Μπρούχιν. Ο στρατός ανέφερε αυτήν την εβδομάδα ότι στρατιώτες που ερευνούσαν στην περιοχή κοντά στο Μπρούκιν σκότωσαν τον δολοφόνο της, ο οποίος ήταν μέλος της Χαμάς και είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για αυτό. Συνέλαβαν επίσης πολλά άτομα με την κατηγορία ότι τον βοήθησαν στην επίθεση.

Μετά τον θάνατο της Γκεζ, οι Παλαιστίνιοι κάτοικοι κατήγγειλαν πολλές επιθέσεις εποίκων, οι οποίοι έκαψαν αυτοκίνητα, πέταγαν πέτρες και εμπρηστικές βόμβες στα σπίτια και ισοπέδωσαν με μπουλντόζες γη που ανήκει σε Παλαιστίνιους.

«Έρχονται σχεδόν καθημερινά, ακόμη και πολλές φορές την ημέρα. Μας επιτίθενται με πέτρες και ύβρεις», είπε ο Μουστάφα Χάτερ, 45 ετών.

Settlers burn homes and vehicles in the town of Burqin, west of Salfit 🇵🇸 pic.twitter.com/g6juak9TPk

— Scôtłäñdíŷå (@Jihane09876) May 22, 2025

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περισσότεροι από 11.000 Παλαιστίνιοι στο Μπρούκιν και το Καφρ αντ Ντικ είναι αποκλεισμένοι. Μέχρι τις 19 Μαΐοιυ είχαν αναφερθεί 28 επιθέσεις εποίκων που οδήγησαν σε τραυματισμούς ή καταστροφές περιουσίας. Πέρυσι σημειώθηκαν 1.449 επιθέσεις εποίκων – ο υψηλότερος αριθμός εδώ και 20 χρόνια.

Πολλοί κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Νετανιάχου έχουν ζητήσει ανοιχτά την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης και την εκτόπιση μεγάλου αριθμού Παλαιστινίων κατοίκων. Η Δυτική Όχθη, την οποία οι Παλαιστίνιοι θέλουν ως το κεντρικό τμήμα του κράτους τους, μαζί με τη Γάζα και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, κατελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις το 1967 και έκτοτε παραμένει υπό στρατιωτική κατοχή. Οι περισσότερες χώρες θεωρούν παράνομους, με βάση το διεθνές δίκαιο, τους οικισμούς των Ισραηλινών εποίκων. Το Ισραήλ διαφωνεί και επικαλείται τους ιστορικούς και βιβλικούς δεσμούς των Εβραίων με την περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗΙΣΡΑΗΛΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Related Posts

Ισραήλ - Χεζμπολάχ - Λίβανος
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νέα εντολή εκκένωσης για το νότιο Λίβανο – «Μετακινηθείτε βόρεια του ποταμού Ζαχράνι»

26/03/2026 - 15:19
IRGC - IDF
ΚΟΣΜΟΣ

Ο IDF επιβεβαιώνει τον θάνατο του αρχηγού του Ναυτικού των IRGC – «Πανηγυρίζει» ο Νετανιάχου

26/03/2026 - 15:04
Ιράν - ΗΠΑ - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Έβγαλε από τη λίστα των στόχων τον Αραγτσί και τον Γκαλιμπάφ, μετά από αίτημα του Πακιστάν

26/03/2026 - 14:46

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Νέα εντολή εκκένωσης για το νότιο Λίβανο – «Μετακινηθείτε βόρεια του ποταμού Ζαχράνι»

Ο IDF επιβεβαιώνει τον θάνατο του αρχηγού του Ναυτικού των IRGC – «Πανηγυρίζει» ο Νετανιάχου

Ισραήλ: Έβγαλε από τη λίστα των στόχων τον Αραγτσί και τον Γκαλιμπάφ, μετά από αίτημα του Πακιστάν

Ρωσία: Χαρακτηρίζει «ψέματα» δημοσίευμα των FT για μεταφορά drones στο Ιράν

Πεντάγωνο: Εξετάζει το ενδεχόμενο να ανακατευθύνει στη Μέση Ανατολή στρατιωτική βοήθεια που προοριζόταν για την Ουκρανία

Πυρηνικά όπλα: Ανησυχητική αύξηση του αριθμού τους διαπιστώνουν οι ειδικοί

Κατάθεση δελτίου απογραφής στρατεύσιμων κλάσεως 2030 – Στις 30/3 η λήξη της προθεσμίας

Τραμπ: «Οι χώρες του ΝΑΤΟ δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να βοηθήσουν με το παρανοϊκό Ιράν – Να το θυμάστε»

Top News

Ο Κώστας Σινάνης γύρισε στα καθήκοντά του - «Τελειώσαμε με την περιπέτεια, κάναμε ακόμη ένα βήμα»

Παύλος Ντε Γκρες: «Όλα είναι fake news ότι αγόρασα σπίτι, μην τα διαβάζετε, μην τα ακούτε»

Κατώτατος μισθός: Τι αλλάζει στις τριετίες και πόσο ωφελούνται οι εργαζόμενοι από τη νέα αύξηση

Υπόθεση Κεφαλογιάννη - Μάτσα: Η υπουργός Τουρισμού ζητά τα παιδιά να μην αλλάζουν συνεχώς σπίτια - Για τεχνητές εντάσεις μίλησε ο συνθέτης

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert