Αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε σήμερα 25/6/2025 στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι επαφές της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης με τους μεσολαβητές, με στόχο μια κατάπαυση πυρός με το Ισραήλ στη Γάζα, δεν σταμάτησαν ποτέ και έχουν ενταθεί τις τελευταίες ώρες.
«Οι επαφές μας με τους Αιγύπτιους και Καταριανούς αδελφούς μεσολαβητές δεν σταμάτησαν ποτέ και έχουν ενταθεί τις τελευταίες ώρες», δήλωσε ο Τάχερ Αλ-Νούνου, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς.
Σχεδόν ταυτόχρονα με την Χαμάς, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε πως μια συμφωνία για τη Γάζα είναι «πολύ κοντά», επικαλούμενος ενημερώσεις από τον ειδικό απεσταλμένο του στη Μέση Ανατολή Στιβ Ουΐτκοφ, ο οποίος – κατά τον κ. Τραμπ – «ξέρει περισσότερο από οποιονδήποτε» για το θέμα.
Μιλώντας παράλληλα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε στη σύνοδο κορυφής στη Χάγη, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι υπήρξε «μεγάλη πρόοδος στη Γάζα», χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
‘Great progress being made on Gaza’
At a NATO summit in the Netherlands, US President Donald Trump suggested that US attacks on Iran could have a positive impact on the Middle East.
🟠 Follow our LIVE coverage: https://t.co/DgIRRxwD8Y pic.twitter.com/XMa98EsZ3G
— Al Jazeera English (@AJEnglish) June 25, 2025
Ο πόλεμος στη Γάζα μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς μαίνεται εδώ και πάνω από 20 μήνες.




