OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ ζητά να τελειώσει ο πόλεμος – «Ο στρατός συμφωνεί»

30/06/2025 - 18:47
Γάζα - Ισραήλ

REUTERS/Amir Cohen

Share on FacebookShare on Twitter

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, δήλωσε σήμερα πως το Ισραήλ δεν έχει «πλέον κανένα συμφέρον να συνεχίσει τον πόλεμο στη Γάζα», κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του.

«Το Κράτος του Ισραήλ δεν έχει πλέον κανένα συμφέρον να συνεχίσει τον πόλεμο στη Γάζα, το μόνο που προκαλεί (ο πόλεμος αυτός) είναι ζημιές σε επίπεδο ασφάλειας, πολιτικής και οικονομίας», είπε ο Λαπίντ ενώπιον των βουλευτών του κεντροδεξιού κόμματός του Yesh Atid.

Υποστήριξε μάλιστα πως ο στρατός συμμερίζεται την άποψή του, υπενθυμίζοντας πως Ισραηλινοί στρατιώτες πεθαίνουν συχνά στον παλαιστινιακό θύλακα, τουλάχιστον 442 από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης την 27η Οκτωβρίου του 2023, σύμφωνα με τις αρχές.

«Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Εγιάλ Ζαμίρ εμφανίστηκε χθες (Κυριακή) ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου και δήλωσε πως τα πολιτικά όργανα αναμένεται να αποφασίσουν για τον επόμενο στόχο. Αυτό σημαίνει πως ο στρατός δεν έχει κανέναν πλέον στόχο στη Γάζα», είπε ο Λαπίντ, απαριθμώντας τις επιβλαβείς συνέπειες του πολέμου στην οικονομία.

«Η Χαμάς δεν θα εξαλειφθεί μέχρι να εγκαθιδρυθεί μια εναλλακτική κυβέρνηση στη Γάζα», είπε ο Λαπίντ που τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής συνομιλιών με αραβικές χώρες, μεταξύ αυτών της Αιγύπτου, προκειμένου να αναλάβουν τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, κάτι που καμία χώρα δεν έχει πει προς το παρόν ότι θα ήθελε.

Το Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα, τουλάχιστον 58 νεκροί

Τουλάχιστον 58 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε όλη τη Γάζα σήμερα από ισραηλινά πλήγματα, την ώρα που κάτοικοι στο βόρειο τμήμα του θύλακα κάνουν λόγο για τους σφοδρότερους βομβαρδισμούς εδώ και εβδομάδες, ενώ Ισραηλινοί αξιωματούχοι αναμένονται στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο μιας νέας προσπάθειας από την κυβέρνηση Τραμπ για την επίτευξη μιας εκεχειρίας.

Μία ημέρα αφού ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε να τερματιστεί ο πόλεμος στη Γάζα, σύμβουλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου αναμένεται στον Λευκό Οίκο για συνομιλίες αναφορικά με την επίτευξη εκεχειρίας, το Ιράν και το ενδεχόμενο σύναψης διπλωματικών συμφωνιών μεταξύ του Ισραήλ και περιφερειακών χωρών.

Στο πεδίο όμως στον παλαιστινιακό θύλακα, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι εχθροπραξίες καταλαγιάζουν. Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε σήμερα εντολές εκκένωσης που τους κατοίκους μεγάλων περιοχών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, προκαλώντας ένα νέο κύμα εκτοπισμένων.

Τουλάχιστον 58 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινά πλήγματα, έγινε γνωστό από τις αρχές, μεταξύ αυτών 10 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη Ζεϊτούν και τουλάχιστον 13 στο νοτιοδυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας. Σύμφωνα με γιατρούς, οι περισσότεροι από τους 13 σκοτώθηκαν από πυρά, όμως κάτοικοι έκαναν λόγο και μια αεροπορική επιδρομή.

Είκοσι άνθρωποι, μεταξύ αυτών γυναίκες, παιδιά και ένας ντόπιος δημοσιογράφος σκοτώθηκαν σε έναν ισραηλινό βομβαρδισμό σε ένα καφέ στην παραλία της Πόλης της Γάζας, είπαν γιατροί. Το Συνδικάτο Παλαιστινίων Δημοσιογράφων είπε πως περισσότεροι από 220 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος τον Οκτώβριο του 2023.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΓΑΖΑΓΙΑΪΡ ΛΑΠΙΝΤΙΣΡΑΗΛ

Related Posts

Patriot - Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Patriot: Σε ετοιμότητα τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας στο Κατάρ – Ο Τραμπ σκέφτεται να στείλει δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή

10/02/2026 - 20:58
Δυτική Όχθη - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η Ουάσινγκτον αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

10/02/2026 - 19:54
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι νεκροί σε ρωσικά και ουκρανικά πλήγματα

10/02/2026 - 18:47

Διαβάστε Επίσης

Patriot: Σε ετοιμότητα τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας στο Κατάρ – Ο Τραμπ σκέφτεται να στείλει δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή

«Trolley de Prévaux»: Καθελκύστηκε το πρώτο από τα 7 περιπολικά πλοία (OPV) του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού

Ισραήλ: Η Ουάσινγκτον αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

Προφυλακίστηκε ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας – Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι νεκροί σε ρωσικά και ουκρανικά πλήγματα

A-10C Thunderbolt: Επίδειξη δύναμης στη Μέση Ανατολή, λίγο πριν την απόσυρσή του από την USAF

Άγνωστος Στρατιώτης: Συγκροτείται Μικτή Συμβουλευτική Επιτροπή για τη συντήρηση του μνημείου

Στην Ολομέλεια της Βουλής δύο πρωτόκολλα συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου στον τομέα της στρατιωτικής εκπαίδευσης

Top News

Κακοκαιρία - Γιώργος Τσατραφύλλιας: Βροχές, χαλάζι και θυελλώδεις νοτιάδες από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή - Θα χτυπήσει και την Αττική την Τσικνοπέμπτη

Σωτήρης Χατζάκης: Πριν παντρευτώ έλεγα "πω πω τι έπαθε ο καημένος", ήμουν εναντίον του γάμου

Eurovision 2026: Με δύο τρόπους θα μπορεί να ψηφίσει το κοινό για την ανάδειξη του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Συγκλονίζουν Αγάθη και Βαλεντίνη Ράντη που έκαναν και την ίδια μέρα μαστεκτομή: «Είναι αισθητικός ακρωτηριασμός»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert