OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Προκλητικό σόου Ερντογάν στα Κατεχόμενα: Η Κύπρος έχει δύο κράτη – Η διεθνής κοινότητα να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα [vid]

20/07/2025 - 20:00
Ερντογάν

Mustafa Kamaci/Turkish Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Share on FacebookShare on Twitter

Ιδιαίτερα προκλητικός ήταν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην σημερινή (20.07.2025) ομιλία του στα Κατεχόμενα, με αφορμή την συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, την οποία νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει ως «ειρηνευτική επιχείρηση».

Ο Ερντογάν τάχθηκε υπέρ της «λύσης δύο κρατών» για το Κυπριακό,  ενώ υποστήριξε ότι «οι Τουρκοκύπριοι έχουν υποστεί αδικίες εδώ και δεκαετίες, γι’ αυτό πρέπει να ξεκινήσουν διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές επαφές με στόχο να τερματιστούν», κάτι που ο Τούρκος πρόεδρος «πιστεύει ότι θα συμβεί» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αρχικά, Ερντογάν δήλωσε: «Κάθε βήμα που κάνουμε εδώ, κάθε πέτρα που βάζουμε, κάθε κτίριο, κάθε δρόμος, δεν είναι μόνο ένα έργο υποδομής, είναι και ένα σύμβολο της αδελφοσύνης μας, της αλληλεγγύης μας και της κοινής μας πίστης για το μέλλον. Εμείς είμαστε εδώ για την ενότητα, την ασφάλεια, την ηρεμία των Τουρκοκυπρίων και πάντα θα είμαστε εδώ».

Έπειτα, ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε: «Όποια πόρτα και αν κλείσουν για να εμποδίσουν τον δρόμο των Τουρκοκυπρίων, εμείς πάντα βρίσκουμε νέες πόρτες να ανοίξουμε, νέα μονοπάτια να ακολουθήσουμε και θα ήθελα να πω το εξής με μεγάλη ικανοποίηση. Οι κύκλοι που προσπάθησαν να κάμψουν την αντίσταση των Τουρκοκυπρίων, δείχνοντας ως παράδειγμα το επίπεδο ευημερίας στο νότιο τμήμα του νησιού πριν από χρόνια, έχουν σιωπήσει σήμερα».

Στη συνέχεια, ο ίδιος τόνισε: «Είμαστε εδώ για την ενότητα, την αλληλεγγύη, την ειρήνη και την ευημερία του Τουρκοκυπρίων και θα είμαστε πάντα εδώ. Έπρεπε να κάνουμε αυτό που αρμόζει σε έναν Τούρκο και το κάναμε. Μπορούμε να το κάνουμε, φέραμε νερό από την Τουρκία κάτω από τη θάλασσα. Είμαστε υπερήφανοι που φέραμε διάφορα έργα, επενδύσεις και σχέδια από τις μεταφορές μέχρι την υγεία, την τεχνολογία μέχρι την εκπαίδευση, την αστικοποίηση μέχρι την άρδευση, τη γεωργία μέχρι την ενέργεια στην ΤΔΒΚ».

Στο σημείο αυτό, ο Ερντογάν υποστήριξε την πάγια θέση της Άγκυρας στο Κυπριακό για «λύση δύο κρατών», επισημαίνοντας ότι αυτή μπορεί να επιτευχθεί με τα δεδομένα που έχουν «διαμορφωθεί στο πεδίο» και πως «είναι μια πραγματικότητα με την οποία η διεθνής κοινότητα πρέπει να συμφιλιωθεί και να την αποδεχτεί».

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε αναλυτικά:  «Λέμε ”ημισέληνος και είμαστε στον ίδιο δρόμο”. Υποστηρίζουμε πλήρως το όραμα του Ερσίν Τατάρ για μια λύση δύο κρατών. Είναι καιρός η διεθνής κοινότητα να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα στο πεδίο. Θα πρέπει να εγκαθιδρυθούν διπλωματικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις με την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και να τερματιστεί η αδικία που έχει επιβληθεί στους Τουρκοκύπριους εδώ και δεκαετίες. Πιστεύουμε ειλικρινά ότι αυτό τελικά θα πραγματοποιηθεί».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑΚΥΠΡΟΣΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Related Posts

Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Σε ρινγκ μετατράπηκε η Εθνοσυνέλευση στην ορκωμοσία του νέου υπουργού Δικαιοσύνης [vids]

11/02/2026 - 19:43
Altay
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Altay: «Παίρνει φωτιά» η γραμμή παραγωγής των τουρκικών αρμάτων μάχης νέας γενιάς – Το 2028 θα έχουν παραδοθεί 85

11/02/2026 - 12:42
Φιντάν - Τουρκία - ΕΕ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συνάντηση Φιντάν με την Ευρωπαία Επίτροπο Διεύρυνσης – Στο επίκεντρο το Κυπριακό

06/02/2026 - 17:45

Διαβάστε Επίσης

Μάχιμη θητεία: Βολές και χρήση FPV για τους οπλίτες – Το νέο μοντέλο εκπαίδευσης

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα

Σαν σήμερα: To 1960 η Γαλλία γίνεται η τέταρτη χώρα που κατέχει πυρηνικά όπλα

Τραμπ: Αναμένει εντός ενός μήνα να καταλήξει σε συμφωνία με το Ιράν, «αλλιώς οι συνέπειες θα είναι τραυματικές»

Ουκρανία: Η Γερμανία θα στείλει πυραύλους για Patriot, αν στείλουν και οι άλλοι σύμμαχοι – Η Βρετανία παραδίδει πυραύλους LMM

Επιφυλακτικός ο Νετανιάχου για μια συμφωνία με το Ιράν: «Ο πρόεδρος Τραμπ δημιουργεί τις συνθήκες»

ArianeGroup: Γαλλία και Γερμανία συζητούν την ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού βαλλιστικού πυραύλου – «Μιλάμε για εμβέλεια τουλάχιστον 1.000 χιλιομέτρων»

Arctic Sentry: Η Σουηδία στέλνει Gripen και ειδικές δυνάμεις να περιπολούν στην Γροιλανδία, στο πλαίσιο της νέας αποστολής του NATO

Top News

Ο Γεωργιάδης απαντά στην Κωνσταντοπούλου: «Πήγε με robe de chambre στο ΑΤ για να μου κάνει μήνυση και έγινε ρεζίλι»

Κωνσταντίνος Βασάλος: Σιχαίνομαι τον Άγιο Βαλεντίνο και ότι πρέπει να κάνουμε κάτι επειδή είναι γιορτή

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Ήταν μία πολύ ωραία Eurovision βραδιά σε πείσμα πολλών μίζερων

Το πρώτο Ψυχοσάββατο του χρόνου και τα κόλλυβα που μπορούμε να φτιάξουμε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert