OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης για τον μετασχηματισμό των ΕΔ: «Μέχρι τον Αύγουστο του 2026 θα έχουν κατασκευαστεί 1.059 νέες κατοικίες»

27/07/2025 - 12:04
Μητσοτάκης
Share on FacebookShare on Twitter

Στις φωτιές, στη λειψυδρία, στα θαλάσσια πάρκα και στις αλλαγές των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέρεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του, στην καθιερωμένη ανάρτησή του μέσω Facebook.

Όσον αφορά τις εξαγγελίες Δένδια για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο πρωθυπουργός έγραψε:

«Περνώ τώρα στον μετασχηματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, μια μεγάλη μεταρρύθμιση που έχουμε βάλει μπροστά με την «Ατζέντα 2030». Η δεύτερη φάση αυτού του φιλόδοξου μετασχηματισμού που παρουσίασε την Πέμπτη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αλλαγές στη θητεία, σημαντική αύξηση στους μισθούς των στρατεύσιμων, αναδιάταξη του δικτύου στρατοπέδων με γνώμονα την ενίσχυση της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας, μείωση των στρατιωτικών δικαστηρίων, νέες διοικήσεις μη επανδρωμένων μέσων σε όλα τα Όπλα και τα Σώματα, καθώς και νέα έργα αμυντικής οχύρωσης στον Έβρο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, επεκτείνεται και το στεγαστικό πρόγραμμα για τα επαγγελματικά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέχρι τον Αύγουστο του 2026 θα έχουν κατασκευαστεί 1.059 νέες κατοικίες κυρίως στη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το 2027 θα υπερβούν τις 2.000 κατοικίες».

«Η πρώτη είναι η δημιουργία δύο νέων Εθνικών Θαλάσσιων Πάρκων στο Ιόνιο και στο Αιγαίο Πέλαγος, έκτασης περίπου 27.500 τ.χλμ – μεγαλύτερων στη Μεσόγειο και της 4ης μεγαλύτερης προστατευόμενης θαλάσσιας ζώνης στην Ευρώπη. Η οριοθέτησή τους έγινε με περιβαλλοντικά κριτήρια, με στόχο να προστατευτεί η θαλάσσια ζωή και τα οικοσυστήματα των πελάγων μας. Γι’ αυτό και στις περιοχές αυτές μπαίνει τέλος στις καταστροφικές πρακτικές, όπως η μηχανότρατα. Με αυτήν την κίνηση, η Ελλάδα προστατεύει πάνω από το 35% των χωρικών της υδάτων, φτάνοντας πολύ νωρίτερα τον ευρωπαϊκό στόχο του 2030. Και θα συνεχίσουμε με τη θεσμοθέτηση και άλλων πάρκων σε περιοχές του Αιγαίου, διαμορφώνοντας ένα ισχυρό δίκτυο προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος – ένα στοιχείο που είναι βαθιά συνδεδεμένο με την εθνική μας ταυτότητα, αλλά και με το χρέος μας απέναντι στις επόμενες γενιές. Μια ευθύνη που είχα αναλάβει τον περασμένο μήνα από το βήμα της Διάσκεψης για τους Ωκεανούς», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα θαλάσσια πάρκα.

Tags: ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΑΡΚΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Related Posts

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

05/12/2025 - 10:21
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

05/12/2025 - 04:35
Κακλαμάνης - Σάλεχ
ΕΛΛΑΔΑ

Κακλαμάνης στον Λίβυο ομόλογό του: «Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν πρέπει να κυρωθεί από το Κοινοβούλιο της Λιβύης»

04/12/2025 - 16:40

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert