OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ και Στάρμερ θα συναντηθούν στη Σκωτία για συνομιλίες με θέματα το εμπόριο και τη Γάζα

28/07/2025 - 12:15
Τραμπ - Στάρμερ

REUTERS/Suzanne Plunkett/Pool/File Photo

Share on FacebookShare on Twitter

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχθεί τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ σήμερα 28/7/2025 στο πολυτελές του θέρετρο γκολφ στο Τέρνμπερι της δυτικής Σκωτίας για συνομιλίες οι οποίες θα επικεντρωθούν στην πρόσφατη διμερή συμφωνία εμπορίου ΗΠΑ – Βρετανίας και την επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Τραμπ εκτίμησε ότι ο Στάρμερ θα ικανοποιηθεί από τη συμφωνία στην οποία κατέληξε χθες Κυριακή με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τους αμερικανικούς δασμούς επί των ευρωπαϊκών προϊόντων.

«Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, αν και δεν εμπλέκεται σε αυτό, θα είναι πολύ χαρούμενος διότι, ξέρετε, υπάρχει κάποια ενότητα και σε αυτό», σχολίασε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Εξάλλου μιλώντας σε δημοσιογράφους χθες ο Τραμπ επεσήμανε, αναφερόμενος στη συμφωνία με το Λονδίνο το Μάιο: «Θα συναντηθούμε για πολλά πράγματα. Έχουμε την εμπορική μας συμφωνία και είναι μια σπουδαία συμφωνία».

«Είναι καλή για εμάς, είναι καλή για εκείνους και καλή για εμάς. Πιστεύω ότι η Βρετανία είναι πολύ χαρούμενη, προσπαθούσαν 12 χρόνια να την πετύχουν και την πέτυχαν και είναι μια σπουδαία συμφωνία και για τους δύο, δουλεύει πολύ καλά», πρόσθεσε.

«Θα το συζητήσουμε αυτό. Πιστεύω ότι θα συζητήσουμε πολύ για το Ισραήλ», σημείωσε παράλληλα ο Τραμπ.

Από την πλευρά του ο Στάρμερ δήλωσε ότι ελπίζει να διαπραγματευθεί τη μείωση των αμερικανικών δασμών στο αλουμίνιο και τον χάλυβα – οι οποίοι αυτή τη στιγμή ανέρχονται στο 25%, λιγότερο από το 50% που ισχύει για τις υπόλοιπες χώρες, αν και η συμφωνία του Μαΐου προέβλεπε να μηδενιστούν – όμως ο Τραμπ απέρριψε χθες το ενδεχόμενο.

Οι δύο ηγέτες αναμένεται επίσης να συζητήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία, προτού ταξιδέψουν μαζί για το Αμπερντίν, όπου ο Τραμπ διαθέτει άλλο θέρετρο.

Εξάλλου οι συνομιλίες Τραμπ και Στάρμερ θα επικεντρωθούν και στη Λωρίδα της Γάζας, ο πληθυσμός της οποίας υφίσταται «απερίγραπτα δεινά και λιμό», όπως υπογράμμισε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Στάρμερ αναμένεται να πιέσει για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη εκεχειρίας και θα συζητήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο «τι επιπλέον μπορεί να γίνει» για να επιτευχθεί ανακωχή, να επιταχυνθεί η είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας και να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατά η Χαμάς, σύμφωνα με τη την ίδια πηγή.

«Οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τη βοήθειά τους για τη Γάζα», δήλωσε χθες ο Τραμπ ζητώντας και από «άλλες χώρες να συμμετάσχουν» διότι «είναι ένα διεθνές πρόβλημα».

Ο Στάρμερ, που δέχεται πιέσεις να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος μετά την ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι το Παρίσι θα το πράξει κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο, απέρριψε το ενδεχόμενο εξηγώντας ότι το Λονδίνο θα προχωρήσει σε μια τέτοια αναγνώριση μόνο στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας που θα επιτευχθεί μέσω διαπραγμάτευσης.

Πηγές: AFP, dpa, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΔΑΣΜΟΙΚΙΡ ΣΤΑΡΜΕΡΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Related Posts

Ζαπορίζια
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Τρεις άμαχοι νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Ζαπορίζια

20/03/2026 - 08:44
Κουβέιτ
ΚΟΣΜΟΣ

Κουβέιτ: Φωτιά στο διυλιστήριο Μίνα αλ Αχμάντι μετά από επιδρομή drones – Δεν υπάρχουν θύματα

20/03/2026 - 08:30
Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Το Ιράν δεν μπορεί πλέον να εμπλουτίζει ουράνιο και να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους»

19/03/2026 - 21:01

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Τρεις άμαχοι νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Ζαπορίζια

Κουβέιτ: Φωτιά στο διυλιστήριο Μίνα αλ Αχμάντι μετά από επιδρομή drones – Δεν υπάρχουν θύματα

Τραμπ: Εγκρίνει εκτάκτως πωλήσεις όπλων αξίας 23 δισεκ. δολαρίων σε χώρες του Κόλπου λόγω Ιράν

Μυημένοι στους Patriot οι Έλληνες αναχαιτιστές – Ιδανικοί για βαλλιστικούς πυραύλους οι PAC-2 GEM

Καιρός σήμερα: Συνεχίζεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης – Βροχές στα δυτικά και βόρεια

Σαν σήμερα: Το 1916 ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει τη Θεωρία της Σχετικότητας

Νετανιάχου: «Το Ιράν δεν μπορεί πλέον να εμπλουτίζει ουράνιο και να κατασκευάζει βαλλιστικούς πυραύλους»

Λίβανος: Έκκληση για εκεχειρία με το Ισραήλ – Εκτός λειτουργίας υποσταθμός ηλεκτρικής ενέργειας

Top News

Η Ντέμι Μουρ εύχεται «χρόνια πολλά» στον Μπρους Γουίλις για τα γενέθλιά του: Η φωτογραφία αγκαλιά με την εγγονή του

Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Αγαπώ το Παρίσι παράφορα» - Το άλμπουμ του ταξιδιού της στην «πόλη του φωτός»

Ιωάννα Τούνη: Είμαι αληθινή, ειλικρινής και προσπαθώ πάντα να κάνω το σωστό και αυτό μου είναι αρκετό

Δήμητρα Αλεξανδράκη: Μέσα σε 5 μέρες χτύπησα το πόδι και το κεφάλι μου, έπαθα αλλεργικό σοκ και παραμορφώθηκα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert