OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Δυτική Όχθη: Μεγάλη επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στη Ναμπλούς με δεκάδες άρματα μάχης

27/08/2025 - 20:34
Δυτική Όχθη - Ισραήλ

REUTERS/Raneen Sawafta

Share on FacebookShare on Twitter

Ο στρατός του Ισραήλ ξεκίνησε χθες Τρίτη μεγάλη επιχείρηση στην παλιά πόλη της Ναμπλούς, στο βόρειο τμήμα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, με τη συμμετοχή δεκάδων στρατιωτών και αρμάτων μάχης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και Παλαιστίνιους αξιωματούχους.

Αυτή «η επίθεση (…) αποτελεί μια αδικαιολόγητη επίδειξη ισχύος», δήλωσε ο κυβερνήτης της Ναμπλούς Γάσαν Ντάγλας.

Ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι διεξάγει επιχείρηση στην πόλη αυτή, χωρίς να διευκρινίσει τους στόχους της.

Περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στρατιώτες εισέβαλαν σε πολλές συνοικίες της παλιάς πόλης της Ναμπλούς – όπου ζουν περίπου 30.000 άνθρωποι—και αναπτύχθηκαν κυρίως στην ανατολική συνοικία Χάρατ αλ Χάμπλεχ, επεσήμαναν κάτοικοι στο AFP.

Σύμφωνα με έναν από αυτούς, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, οι στρατιωτικοί κατέσχεσαν από σπίτια «λευκές σακούλες» με άγνωστο περιεχόμενο.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας, που επίσης αρνήθηκε να δώσει το όνομά του, δήλωσε ότι στρατιώτες έκαναν έξωση σε ηλικιωμένο ζευγάρι, «πιθανόν για να μετατρέψουν (το σπίτι τους) σε στρατιωτικό φυλάκιο».

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες «επιτίθενται και κάνουν έρευνες σε σπίτια και καταστήματα» και «κάποια σπίτια μετατράπηκαν σε στρατιωτικά φυλάκια», δήλωσε στο AFP ο Γάσαν Χάμνταν διευθυντής του Palestinian Medical Relief στη Ναμπλούς.

Ο στρατός ενημέρωσε τις παλαιστινιακές αρχές ότι η επιδρομή του θα συνεχιστεί ως τις 16:00, σύμφωνα με τον κυβερνήτη.

IDF has entered Nablus. pic.twitter.com/YIP88lzdSt

— Open Source Intel (@Osint613) August 27, 2025

Συγκρούσεις Ισραηλινών στρατιωτών και Παλαιστινίων

Στο μεταξύ συγκρούσεις ξέσπασαν στην ανατολική είσοδο της παλιάς πόλης, όπου νεαροί πέταξαν πέτρες σε στρατιώτες, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα και πραγματικά πυρά, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος κατέγραψε πολλούς τραυματίες, αλλά όχι από σφαίρες.

Η παλιά πόλη της Ναμπλούς έχει γίνει στόχος πολλών επιδρομών του ισραηλινού στρατού, κυρίως το 2022-23 στο πλαίσιο επιχειρήσεων με στόχο τη σύλληψη Παλαιστίνιων ενόπλων που εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, αλλά και το 2002.

Οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν πραγματοποιήσει επιχείρηση εκεί και στις αρχές Ιουνίου, στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι.

Χθες Τρίτη ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε επιχείρηση και στη Ραμάλα, όπου βρίσκεται η έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, με στόχο τουλάχιστον ένα ανταλλακτήριο νομισμάτων.

Η αστυνομία ανακοίνωσε την κατάσχεση περισσότερων από 385.000 ευρώ, χρήματα τα οποία, όπως εξήγησε, συνδέονται με τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Η βία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχει οξυνθεί μετά την έναρξη του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Έκτοτε, σύμφωνα με απολογισμό του AFP βάσει στοιχείων της Παλαιστινιακής Αρχής, τουλάχιστον 972 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων πολλοί μαχητές αλλά και πολλοί άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από Ισραηλινούς στρατιώτες ή εποίκους στη Δυτική Όχθη.

Το ίδιο διάστημα τουλάχιστον 36 Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων άμαχοι και στρατιώτες, έχουν σκοτωθεί εκεί σε παλαιστινιακές επιθέσεις ή κατά τη διάρκεια ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα επίσημα ισραηλινά στοιχεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗΙΣΡΑΗΛΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

04/12/2025 - 21:34
Βρετανία - Νορβηγία
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

04/12/2025 - 21:10
Ισραήλ - Μοσάντ - Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νέος επικεφαλής της Μοσάντ ο Ρόμαν Γκόφμαν, στρατιωτικός σύμβουλος του Νετανιάχου

04/12/2025 - 19:32

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert