OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Χέγκσεθ: Οι νέες οδηγίες του Υπουργείου Πολέμου στους Αμερικανούς αξιωματικούς – «Τέλος στην τοξική ηγεσία»

30/09/2025 - 16:39
Χέγκσεθ

Andrew Harnik/Pool via REUTERS

Share on FacebookShare on Twitter

«Καλώς ήρθατε στο Υπουργείο Πολέμου», έτσι ξεκίνησε την ομιλία του ο Αμερικανός υπουργός Πιτ Χέγκσεθ,  απευθυνόμενος σε ανώτερους αξιωματικούς των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Η εποχή του Υπουργείου Άμυνας έχει τελειώσει», τόνισε ο Χέγκσεθ, ο οποίος συγκάλεσε για σήμερα σύσκεψη με εκατοντάδες στρατηγούς και ναυάρχους από όλο τον κόσμο, στη Βάση του Σώματος Πεζοναυτών στο Κουάντικο της Βιρτζίνια. Στη συνάντηση θα παρευρεθεί αργότερα και ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επίσης θα εκφωνήσει ομιλία στους Αμερικανούς αξιωματικούς.

Η ομιλία του Χέγκσεθ, ήταν ένα μακρύ κατηγορώ στις προηγούμενες ηγεσίες του υπουργείου, που προώθησαν την ισότητα και την συμπερίληψη στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις. Με τις 10 νέες οδηγίες που περιέγραψε σήμερα, βάζει τέλος «στην τοξική ηγεσία» και «στην πολιτική ορθότητα», όπως είπε.

Pete Hegseth to US Army generals:

The era of politically correctness ends right now, either you meet the standards or you are out! pic.twitter.com/QHpSIts7uz

— Clash Report (@clashreport) September 30, 2025

Τα νέα πρότυπα φυσικής κατάστασης

Ο Χέγκσεθ δήλωσε στους στρατηγούς ότι επιβάλλονται νέες απαιτήσεις που αφορούν τη φυσική κατάσταση και την επιστροφή στο «υψηλότερο ανδρικό πρότυπο» για τις θέσεις μάχης.

Επέκρινε αυτό που χαρακτήρισε ως «χοντρούς στρατιώτες» και πρόσθεσε «είναι εντελώς απαράδεκτο να βλέπουμε χοντρούς στρατηγούς και ναυάρχους στις αίθουσες του Πενταγώνου και να ηγούνται των διοικήσεων σε όλο τον κόσμο. Είναι μια κακή εικόνα».

Andrew Harnik/Pool via REUTERS

«Αν δεν πληροίτε τα σωματικά πρότυπα ανδρικού επιπέδου για θέσεις μάχης, δεν μπορείτε να περάσετε ένα τεστ Φυσικής Αγωγής ή δεν θέλετε να ξυρίζεστε και να φαίνεστε επαγγελματίας, ήρθε η ώρα για μια νέα θέση ή ένα νέο επάγγελμα», είπε.

Όπως είπε, δεν θέλει ο γιος του να υπηρετεί με στρατιώτες που δεν είναι σε φόρμα ή δίπλα σε γυναίκες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα ίδια σωματικά πρότυπα φυσικής κατάστασης με τους άνδρες.

Τα νέα σωματικά πρότυπα θα είναι «υψηλά και ουδέτερα ως προς το φύλο», αναγνωρίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να αποκλείσει ορισμένες γυναίκες από τις μάχιμες θέσεις.

Pete Hegseth:

It’s unacceptable to see fat generals and admirals in the Pentagon.

You need to meet the height and weight standards and pass your PT test.

No more beards or long hair. pic.twitter.com/DZx4DmSYr7

— Clash Report (@clashreport) September 30, 2025

Τέλος και στους αξύριστους στρατιώτες

Εκτός από τις σωματικές απαιτήσεις, ο Χέγκσεθ είπε επίσης ότι θα αποκατασταθούν τα πρότυπα ξυρίσματος.

«Τέλος τα γένια, η εποχή της αντιεπαγγελματικής εμφάνισης τελείωσε», είπε.

«Πρέπει να εμπιστεύεσαι ότι ο πολεμιστής που είναι δίπλα σου στη μάχη είναι ικανός, πραγματικά, σωματικά ικανός να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο υπό πραγματικά πυρά», υπογράμμισε ο Αμερικανός υπουργός.

Pete Hegseth:

No dudes in dresses. No more climate change worship, no more gender delusions.

We are done with that shit. pic.twitter.com/GdN4ecEdrR

— Clash Report (@clashreport) September 30, 2025

Αναθεώρηση στο «τι θεωρείται bullying»

Ο Χέγκσεθ δήλωσε ότι το Υπουργείο Πολέμου θα «ξεκινήσει μια πλήρη αναθεώρηση του ορισμού του υπουργείου για την λεγόμενη τοξική ηγεσία, τον εκφοβισμό και την παρενόχληση, για να ενδυναμώσει τους ηγέτες να επιβάλλουν τα πρότυπα χωρίς φόβο αντιποίνων».

Πρόσθεσε ότι «μιλάμε για λέξεις όπως εκφοβισμός, παρενόχληση και τοξικότητα», οι οποίες, όπως είπε, έχουν «οπλοποιηθεί και μπασταρδοποιηθεί μέσα στους σχηματισμούς μας, υπονομεύοντας τους διοικητές και τους υπαξιωματικούς».

«Αν αυτό με κάνει τοξικό, ας είναι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Χέγκσεθ υπερασπίστηκε, επίσης, την απόφασή του να απολύσει κάποιους από τους ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους του Πενταγώνου.

«Είναι σχεδόν αδύνατο να αλλάξεις μια κουλτούρα με τους ίδιους ανθρώπους που βοήθησαν στη δημιουργία της ή έστω επωφελήθηκαν από αυτήν», όπως είπε.

Andrew Harnik/Pool via REUTERS

«Η νέα μας κατεύθυνση είναι σαφής: Έξω οι Chiarelli, οι McKenzie και οι Millies».

Ο Χέγκσεθ φαίνεται να αναφέρεται στον πρώην Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Στρατηγό Μαρκ Μίλεϊ, τον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, Στρατηγό Φρανκ Μακένζι, και τον απόστρατο Στρατηγό Πίτερ Τσιαρέλι, ο οποίος διετέλεσε υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

«Αν δεν σας αρέσουν αυτά που ακούτε, μπορείτε να φύγετε»

«Επίσης, δεν πολεμάμε με ανόητους κανόνες εμπλοκής», συνέχισε ο Αμερικανός ΥΠΑΜ. «Λύνουμε τα χέρια των πολεμιστών μας για να εκφοβίσουμε, να αποθαρρύνουμε, να κυνηγήσουμε και να σκοτώσουμε τους εχθρούς της χώρας μας».

«Τέλος οι πολιτικά ορθοί και καταπιεστικοί κανόνες εμπλοκής».

Ο Χέγκσεθ είπε στους αξιωματικούς ότι αν δεν τους αρέσουν αυτά που ακούνε από αυτόν, θα πρέπει να αποχωρήσουν από την υπηρεσία.

«Αν τα λόγια που λέω σήμερα σας απογοητεύουν, τότε θα πρέπει να κάνετε το έντιμο πράγμα και να παραιτηθείτε», κατέληξε.

Pete Hegseth to top US Generals:

If the words I’m speaking today are making your heart sink, then you should do the honorable thing and resign. pic.twitter.com/OggAh8pRoY

— Clash Report (@clashreport) September 30, 2025

Με πληροφορίες από: CBS News / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣΗΠΑΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘ

Related Posts

Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Channel 12: Oι απαιτήσεις του Ιράν για να κάνει συμφωνία με τις ΗΠΑ – Πρόθυμο να σταματήσει το βαλλιστικό του πρόγραμμα για 5 χρόνια

23/03/2026 - 22:10
Χεζμπολάχ - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ βομβαρδίζει θέσεις της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό – Σειρήνες σε Εϊλάτ και Ντιμόνα από ιρανικές επιθέσεις

23/03/2026 - 21:56
Λιθουανία
ΚΟΣΜΟΣ

Λιθουανία: Άγνωστο drone συνετρίβη κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία [vid]

23/03/2026 - 21:48

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1999 το ΝΑΤΟ εξαπολύει βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας

Channel 12: Oι απαιτήσεις του Ιράν για να κάνει συμφωνία με τις ΗΠΑ – Πρόθυμο να σταματήσει το βαλλιστικό του πρόγραμμα για 5 χρόνια

Το Ισραήλ βομβαρδίζει θέσεις της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό – Σειρήνες σε Εϊλάτ και Ντιμόνα από ιρανικές επιθέσεις

Λιθουανία: Άγνωστο drone συνετρίβη κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία [vid]

Συντριβή C-130 στην Κολομβία: 125 άτομα μετέφερε το αεροσκάφος – Πάνω από 70 οι επιζήσαντες [vids]

David’s Sling: Το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας απέτυχε να καταρρίψει δύο ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους

Νετανιάχου σε Τραμπ: «Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε το Ιράν – Οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να διαφυλάξει τα ζωτικά μας συμφέροντα»

Ζελένκι: «Η Ρωσία συνεχίζει να δίνει πληροφορίες στο Ιράν – Έχουμε αδιάσειστα στοιχεία»

Top News

Μαρία Γρατσία: «Φιάσκο η δίκη για τα Τέμπη, ένιωσα ντροπή ως λειτουργός της δικαιοσύνης» - Αινιγματική για το κόμμα Καρυστιανού

Kόντρα Κυρανάκη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Δεν θα με κρίνει ο υπάλληλος της Ομάδας Αλήθειας» - «Είστε μια αυταρχική νάρκισσος»

Εβελίνα Νικόλιζα για Μπέσσυ Αργυράκη: Είχα θυμό με τη μητέρα μου γιατί έλειπε πολύ όταν ήμουν μικρή

Κώστας Τερζάκης για Λάμψη: Ο Νίκος Φώσκολος μου είπε ότι θα φοράω μάσκα ως Ευλογητός και μ' άρεσε πάρα πολύ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert