OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Sea Venom: Σε επιχειρησιακή λειτουργία ο νέος αντιπλοϊκός πύραυλος του Royal Navy με τα ελικόπτερα Wildcat

06/10/2025 - 15:53
Sea Venom
Share on FacebookShare on Twitter

O νέος αντιπλοϊκός πύραυλος Sea Venom απέκτησε την Αρχική Επιχειρησιακή Ικανότητα (IOC), αναβαθμίζοντας τις δυνατότητες επιθετικών επιχειρήσεων των ελικοπτέρων Wildcat, του βρετανικού Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού (Royal Navy).

Ο πύραυλος μπορεί πλέον να αναπτυχθεί σε καθήκοντα πρώτης γραμμής με τα ελικόπτερα Wildcat, τα οποία υπηρετούν από φρεγάτες και αεροπλανοφόρα του Royal Navy.

Ένα ελικόπτερο Wildcat μπορεί να μεταφέρει έως και τέσσερις Sea Venom, επιτρέποντάς του να χτυπήσει πολλαπλούς στόχους σε μία εξόρμηση ή να εκτοξεύσει ομοβροντία πυραύλων εναντίον ενός μεγαλύτερου στόχου.

🔥 Wildcat now armed with even more firepower after Initial Operating Capability was met for the anti-ship Sea Venom missile during the @COMUKCSG mission.

They can carry up to four Sea Venoms, giving them the ability to strike multiple targets in a single sortie.

🎥 @RoyalNavy pic.twitter.com/Ni1ASyI5dM

— Defence Equipment & Support (@DefenceES) October 4, 2025

Τα ελικόπτερα Wildcat μπορούν, επίσης, να μεταφέρουν τον ελαφρύ πύραυλο Martlet, για μικρότερα σκάφη ή και μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας. Σε πρόσφατη δοκιμή, ο πύραυλος χρησιμοποιήθηκε και σε ρόλο αέρος – αέρος, καταρρίπτοντας ένα drone.

There’s venom in the Wildcat’s bite…

A significant milestone towards arming #RoyalNavy maritime attack helicopters with ship-busting missiles has been achieved during #CSG25.

Read more: https://t.co/vZ78VyuWlQ pic.twitter.com/Vu64f9htzU

— Royal Navy (@RoyalNavy) October 2, 2025

Η επιχειρησιακή ικανότητα του πυραύλου επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Highmast, της ανάπτυξης του Royal Navy στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο HMS Prince of Wales.

Τέσσερα Wildcats από την 815η Μοίρα Ναυτικής Αεροπορίας, επιχειρώντας από το HMS Prince of Wales, το αντιτορπιλικό HMS Dauntless και τη νορβηγική φρεγάτα HNoMS Roald Amundsen, μετέφεραν τους νέους πυραύλους στην αποστολή.

Ο Τζέιμς Γουντς, Διοικητής της 815ης Μοίρας Ναυτικής Αεροπορίας, περιέγραψε τη νέα δυνατότητα ως μια «αλλαγή» στην μαχητική ισχύ. «Προσφέρει έναν θανατηφόρο συνδυασμό ακρίβειας, εμβέλειας και ευελιξίας που μας επιτρέπει να επιτεθούμε αποφασιστικά ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα απειλών στον θαλάσσιο, παράκτιο και χερσαίο τομέα. Το πιο σημαντικό, μας δίνει τη δυνατότητα να εξουδετερώνουμε αυτές τις απειλές από απόσταση».

Το Sea Venom αποτελεί την έκδοση μεγάλης εμβέλειας του προγράμματος Future Anti-Surface Guided Weapon (FASGW), με τον Martlet να αποτελεί την έκδοση βραχείας εμβέλειας.

Ο πύραυλος χρησιμοποιεί ένα σύστημα «χειριστή εν κινήσει», μεταδίδοντας μια υπέρυθρη εικόνα πίσω στον χειριστή από έως και τέσσερις πυραύλους ταυτόχρονα, επιτρέποντάς του να προσαρμόζει τη στόχευση σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Μπορεί να πλήξει κορβέτες και περιπολικά σκάφη, ενώ με τις νέες βελτιώσεις μπορεί να πλήξει και παράκτιες εγκαταστάσεις και χερσαίους στόχους με ακρίβεια.

Πηγή: Royal Navy

Tags: ROYAL NAVYWILDCATΑΝΤΙΠΛΟΪΚΟΣ ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Related Posts

Tolga - Τουρκία - Αίγυπτος
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Τουρκία και Αίγυπτος υπέγραψαν συμφωνία 350 εκατ. δολαρίων για εξοπλισμούς: Ανάμεσά τους και το SHORAD Tolga

06/02/2026 - 19:40
C-130J
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

C-130J: Η Βρετανία βρίσκεται σε «προχωρημένες» συνομιλίες για την πώληση των τριών τελευταίων μεταγωγικών αεροσκαφών

06/02/2026 - 18:08
Korkut
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Korkut: Μέσω Τσεχίας, η Τουρκία προωθεί τα συστήματα αεράμυνάς της στην Ευρώπη – Συμφωνία Aselsan και CSG

06/02/2026 - 16:59

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1912 ο Εμμανουήλ Αργυρόπουλος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση στην Ελλάδα με αεροπλάνο τύπου Νιεπόρ 50 ίππων

Ο Σμήναρχος είχε τετ α τετ με Κινέζο σύνδεσμο στην Αθήνα – Οι θέσεις «κλειδιά» και οι σχέσεις με απόστρατους [vid]

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από τις 9 έως τις 13 Φεβρουαρίου

Δένδιας: Το SAFE είναι μόνο η αρχή – Πρέπει να παραταθεί η προθεσμία και να αυξηθούν τα κονδύλια για επενδύσεις

Πολεμική Αεροπορία: Οι 330 και 347 Μοίρες εντυπωσίασαν με F-16 στο Tactical Leadership Programme του NATO

Ρωσία: Καταστροφικές επιθέσεις ουκρανικών drones σε στρατιωτικά εργοστάσια και διοικητικά κέντρα [vids]

Washington Post: Η «πυρηνική κόντρα» ΗΠΑ με Κίνα και το ρευστό status quo μετά την εκπνοή της New START

Ζελένσκι: Με 400 drones και 40 πυραύλους επιτέθηκε η Ρωσία – Τα ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια μείωσαν την παραγωγή τους

Top News

Αννίτα Πάνια και Νίκος Σαμοΐλης εμφανίστηκαν μαζί στη ραδιοφωνική της εκπομπή μετά τις φήμες χωρισμού

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Παύλος Ντε Γκρες με γαλανόλευκη γραβάτα, η Μαρί Σαντάλ και ο Νικόλαος Ντε Γκρες στην τελετή έναρξης

Καρυστιανού για την τραγωδία στη Χίο: «Η λέξη εισβολή μετατράπηκε σε εισβολείς, οτιδήποτε λέω δολίως παρερμηνεύεται»

Το ραντεβού του σμήναρχου με τον Κινέζο σύνδεσμό του στην Αθήνα, οι σχέσεις με απόστρατους και οι συγγενείς που «πέφτουν από τα σύννεφα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert