OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δεκάδες δημοσιογράφοι που καλύπτουν το Πεντάγωνο παρέδωσαν τις διαπιστεύσεις τους καθώς τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι περιορισμοί

16/10/2025 - 12:13
ΗΠΑ

REUTERS/Carlos Barria/File Photo

Share on FacebookShare on Twitter

Δεκάδες δημοσιογράφοι, που είναι διαπιστευμένοι στο Πεντάγωνο, άδειασαν τα γραφεία τους και επέστρεψαν χθες, Τετάρτη 15/10/2025, τις διαπιστεύσεις τους καθώς τέθηκαν σε ισχύ νέοι περιορισμοί που αφορούν την πρόσβαση του Τύπου στο Αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας είχε δώσει προθεσμία μέχρι προχθές, Τρίτη, στα μέσα ενημέρωσης καλώντας τα είτε να υπογράψουν μια νέα πολιτική σχετικά με την πρόσβαση στο Πεντάγωνο είτε να χάσουν την πρόσβαση σε δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις και στα δημοσιογραφικά γραφεία του Πενταγώνου.

Τουλάχιστον 30 ειδησεογραφικοί οργανισμοί, ανάμεσά τους και το Reuters, αρνήθηκαν να υπογράψουν το σχετικό έγγραφο επικαλούμενοι την απειλή που αυτό συνιστά για τις ελευθερίες του Τύπου και για την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας, σε ό,τι αφορά την ενημέρωση για τον ισχυρότερο στρατό παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι στο Πεντάγωνο δεν μπορούν να ζητούν ούτε να δημοσιεύσουν κάποιες πληροφορίες χωρίς ρητή και έγγραφη έγκριση του υπουργείου.

Η Ένωση Συντακτών του Υπουργείου Άμυνας (Pentagon Press Association, PPA), η οποία εκπροσωπεί περισσότερους από 100 ειδησεογραφικούς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων και το Reuters, ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή της ότι η Τετάρτη είναι «μια μαύρη ημέρα για την ελευθερία του Τύπου, η οποία εγείρει ανησυχίες για την αποδυνάμωση της δέσμευσης των ΗΠΑ στη διαφάνεια στη διοίκηση, στη δημόσια λογοδοσία στο Πεντάγωνο και στην ελευθερία του λόγου για όλους».

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Σον Παρνέλ ανέφερε σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα: «Το έγγραφο δεν τους ζητεί να συμφωνήσουν. Μόνο να αναγνωρίσουν ότι αντιλαμβάνονται την πολιτική μας…».

Χθες Τετάρτη, το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω.

Οι δημοσιογράφοι περιέγραψαν χθες τον χώρο των γραφείων τους στο Πεντάγωνο ως ασυνήθιστα ήσυχο καθώς τον άδειαζαν μεταφέροντας έπιπλα, σέρβερ υπολογιστών, υλικό ηχομόνωσης για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις και άλλο δημοσιογραφικό εξοπλισμό.

Οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι ήταν κατά παράδοση περιορισμένοι σε μη διαβαθμισμένους χώρους στο Πεντάγωνο και εργάζονταν απέναντι από το γραφείο Τύπου του Πενταγώνου, γεγονός που τους επέτρεπε να έχουν πρόσβαση στους εκπροσώπους του υπουργείου.

Κάποιοι δημοσιογράφοι που μίλησαν στο Reuters είπαν ότι οι νέοι περιορισμοί δεν θα τους εμποδίσουν από το να κάνουν ρεπορτάζ για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η νέα πολιτική του Πενταγώνου είναι η τελευταία σε μια σειρά περιορισμών της πρόσβασης του Τύπου από τον υπουργό Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ, πρώην παρουσιαστή του Fox News.

Το εν λόγω τηλεοπτικό δίκτυο συγκαταλέγεται στους δημοσιογραφικούς οργανισμούς που έχουν αρνηθεί να υπογράψουν το έγγραφο για τα νέα μέτρα.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙΠΕΝΤΑΓΩΝΟΠΙΤ ΧΕΓΚΣΕΘΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΗΠΑ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Το Κρεμλίνο αντιδρά στο τρολάρισμα του Ζελένσκι που «επέτρεψε» την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

09/05/2026 - 12:55
Πούτιν
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία: «Στην Ουκρανία αντιμετωπίζουμε δυνάμεις που υποστηρίζονται από το NATO»

09/05/2026 - 12:21
Χεζμπολάχ - στρατός
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ζητά να εκκενωθούν αρκετά χωριά στο νότο

09/05/2026 - 11:16

Διαβάστε Επίσης

Το Κρεμλίνο αντιδρά στο τρολάρισμα του Ζελένσκι που «επέτρεψε» την παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία

Δένδιας: Επίσκεψη στην έδρα της 34 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στη Θεσσαλονίκη [pics, vid]

Ο Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία: «Στην Ουκρανία αντιμετωπίζουμε δυνάμεις που υποστηρίζονται από το NATO»

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ζητά να εκκενωθούν αρκετά χωριά στο νότο

Ιράν: Εντοπίστηκε μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο, ανοιχτά της νήσου Χαργκ

Ο Ζελένσκι «επιτρέπει» στη Ρωσία να κάνει παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης και διέταξε τον ουκρανικό στρατό να μην επιτεθεί στην Κόκκινη Πλατεία

Λίβανος: Τουλάχιστον 10 νεκροί εξαιτίας ισραηλινών πληγμάτων κατά στόχων της Χεζμπολάχ

Ο Τραμπ περιμένει την απάντηση του Ιράν στην πιο πρόσφατη αμερικανική πρόταση για τερματισμό του πολέμου

Top News

Η Σία Κοσιώνη μετά το τελευταίο δελτίο της στον ΣΚΑΪ: «Η δουλειά μας είναι άγρια και άδικη πολλές φορές»

Η διαδρομή των 6 UFO που καταγράφηκαν στην Ελλάδα: Βίντεο από τους απότομους ελιγμούς σε Αιγαίο και ξηρά

Eurovision: Οι φορές που η Ελλάδα μπήκε στη «χρυσή» 5άδα του διαγωνισμού - Από την Έλενα Παπαρίζου, στον Σάκη Ρουβά και την Καλομοίρα

Metallica: Απόψε η μεγάλη συναυλία των θρύλων της metal στο ΟΑΚΑ – Όλες οι πληροφορίες για τη μεγάλη βραδιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert