OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

AfD: Κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας από πολιτικούς του CDU, του SPD και των Πράσινων

22/10/2025 - 13:49
Γερμανία - AfD
Share on FacebookShare on Twitter

Την Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κατηγορούν κορυφαίοι πολιτικοί από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU), το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και τους Πράσινους για πιθανή κατασκοπεία προς όφελος της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των Υπηρεσιών Πληροφοριών της Bundestag, Μαρκ Χένριχμαν (CDU), δήλωσε στην Handelsblatt ότι «η Ρωσία εκμεταλλεύεται την εμφανή επιρροή της στο κοινοβούλιο, ιδιαίτερα μέσω της AfD, προκειμένου να συλλέγει και να υποκλέπτει ευαίσθητες πληροφορίες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κρεμλίνο ενδιαφέρεται για την Εναλλακτική για τη Γερμανία αποκλειστικά στο πλαίσιο του υβριδικού πολέμου που διεξάγει. «Η AfD επιτρέπει – και μάλιστα με ευγνωμοσύνη – να δεθεί στο άρμα του Πούτιν, προδίδοντας τη χώρα της», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Παρόμοια θέση εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Κόνσταντιν φον Νοτς από τους Πράσινους, ο οποίος κατηγόρησε την AfD ότι «βλάπτει τη Γερμανία, λειτουργώντας συνειδητά ως φερέφωνο δικτατόρων ανά τον κόσμο και αναπαράγοντας τα αφηγήματά τους στον δημόσιο διάλογο και στα κοινοβούλιά μας».

Στο ίδιο πνεύμα, ο υπουργός Εσωτερικών της Θουριγγίας, Γκέοργκ Μάιερ (SPD), έκανε λόγο στην Handelsblatt για «προδοτικές πτυχές» στη δράση της Εναλλακτικής για τη Γερμανία, οι οποίες θα μπορούσαν ακόμη και να δικαιολογήσουν την απαγόρευσή της. Όπως ανέφερε, «εδώ και καιρό παρατηρούμε με αυξανόμενη ανησυχία ότι η AfD καταχράται το δικαίωμά της να υποβάλλει κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, προκειμένου να συλλέγει πληροφορίες για κρίσιμες υποδομές — κάτι που συμβαίνει και σε ομοσπονδιακό επίπεδο».

Ο Μάιερ επεσήμανε ότι τα ερωτήματα των βουλευτών της AfD συχνά αφορούν ζητήματα πληροφορικής, ψηφιακών δικτύων, μεταφοράς στρατιωτικού υλικού, εξοπλισμού της αστυνομίας και τεχνολογιών ανίχνευσης ή άμυνας κατά drones. «Είναι σχεδόν αναπόφευκτο να δημιουργείται η εντύπωση ότι η AfD ενεργεί βάσει “εντολών” του Κρεμλίνου», τόνισε, μιλώντας στη BILD.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο ίδιος ανέφερε σειρά δέκα ερωτήσεων που είχε καταθέσει τον περασμένο Ιούλιο ο βουλευτής της AfD στη Θουριγγία, Ρίνγκο Μίλμαν, σχετικά με «τεχνολογία αισθητήρων, επεξεργασία σήματος και τεχνολογίες παρακολούθησης» για την ανίχνευση drones. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «πολλοί πολιτικοί της AfD διατηρούν στενές επαφές με αυταρχικά καθεστώτα», γεγονός που — όπως είπε — αυξάνει τον κίνδυνο διαρροής πληροφοριών ασφαλείας.

Απαντώντας στις κατηγορίες, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της AfD, Μπερντ Μπάουμαν, έκανε λόγο για «παρανοϊκές υποψίες», υποστηρίζοντας ότι «το SPD και οι CDU/CSU επιτρέπουν εδώ και δεκαετίες την κατάρρευση των υποδομών της χώρας, ενώ η AfD, μέσα από τις ερωτήσεις και τις έρευνές της, αποκαλύπτει καταχρήσεις προς όφελος των πολιτών».

Πηγή: Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ. Καραβίτη

Tags: AFDCDUSPDΓΕΡΜΑΝΙΑΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο νέος κύκλος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με Ουκρανία – ΗΠΑ

02/02/2026 - 14:54
Συρία
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην υπό κουρδικό έλεγχο πόλη Χασακέ

02/02/2026 - 14:36
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν ζήτησε να ξεκινήσουν συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

02/02/2026 - 13:55

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο νέος κύκλος ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με Ουκρανία – ΗΠΑ

Συρία: Κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στην υπό κουρδικό έλεγχο πόλη Χασακέ

Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν ζήτησε να ξεκινήσουν συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

Κένταυρος – Barak MX: Το ελληνικό anti-drone σύστημα ενσωματώθηκε στα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας

GCAP: Επίθεση Ιταλίας στην Βρετανία – «Τρελός ο εγωϊσμός τους, δεν μοιράζονται τεχνολογίες»

Ιράν: «Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα» – Μηνύματα προς Ουάσινγκτον μέσω τρίτων για πλαίσιο διαπραγματεύσεων

Σεργκέι Σοϊγκού: «Η Ρωσία υποστηρίζει την Κίνα στο ζήτημα της Ταϊβάν»

Su-57 αντί F-35: Προχωρημένες επαφές Ινδίας – Ρωσίας με «οδηγό» το success story των Su-30MKI

Top News

Φειδίας Παναγιώτου: Ερωτήματα για το γραφείο - βίλα με την πισίνα και τις 4 κρεβατοκάμαρες που πληρώνει το Ευρωκοινοβούλιο

Στο νοσοκομείο ο Κώστας Σόμμερ: «Θα κάτσω εδώ κάποιες μέρες ακόμα, να προσέχετε»

Βόμβα στα αρχεία Επστάιν: Αποκαλύφθηκε κρυφό παιδί του - Με email η Σάρα Φέργκιουσον τον συγχαίρει για τη γέννηση του γιου του πριν από 15 χρόνια

Πάνος Καμμένος για Μαρία Καρυστιανού: Να μην ασχολείται με θέματα που δεν ξέρει

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert