OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SeaHake Mod5: Παραγγελία «μαμούθ» για τορπίλες που θα εξοπλίσουν τα μελλοντικά γερμανικά υποβρύχια 212CD

29/12/2025 - 16:27
Νορβηγία - υποβρύχια 212CD

Γερμανικό υποβρύχιο Type 212 / REUTERS / Annegret Hilse

Share on FacebookShare on Twitter

Η Thyssenkrupp Marine Systems (TKMS) υπέγραψε συμφωνία-πλαίσιο με την υπηρεσία προμηθειών όπλων της Γερμανίας για την παράδοση τορπιλών DM2A5 (SeaHake mod5) και σχετικού εξοπλισμού για τον εξοπλισμό των μελλοντικών υποβρυχίων Type 212CD.

Η σύμβαση καλύπτει την ανάπτυξη, την παραγωγή και την παράδοση των βαρέων τορπιλών.

Αν και η αξία της σύμβασης και ο αριθμός των μονάδων δεν αποκαλύφθηκαν, η TKMS δήλωσε ότι η νέα συμφωνία αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη παραγγελία τορπιλών στην ιστορία της εταιρείας.

«Οι τορπίλες βαρέως τύπου DM2A5 θα ενισχύσουν σημαντικά τις δυνατότητες των υποβρυχίων κλάσης 212CD και θα συμβάλουν σημαντικά στην ασφάλεια της Γερμανίας και των εταίρων της», δήλωσε ο Michael Ozegowski, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Atlas Elektronik, μέλος του ομίλου της TKMS.

Τορπίλη DM2A5

Η τορπίλη είναι εξοπλισμένη με ένα αρθρωτό, ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης που τροφοδοτείται από μπαταρία, το οποίο προσφέρει υψηλή ταχύτητα και μεγάλη εμβέλεια, διατηρώντας παράλληλα χαμηλή ακουστική υπογραφή.

Το προηγμένο ψηφιακό σόναρ της επιτρέπει την αποτελεσματική λειτουργία σε πολύπλοκα περιβάλλοντα και σενάρια εμπλοκής πολλαπλών στόχων.

Μια σύνδεση οπτικών ινών συνδέει κάθε τορπίλη με το υποβρύχιο-φορέα της, επιτρέποντας ακριβή πλοήγηση μέσω μετάδοσης δεδομένων υψηλής ταχύτητας.

Το DM2A5 είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του DM2A4 (SeaHake Mod4), το οποίο βρίσκεται σε υπηρεσία με τα υποβρύχια Type 212 του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού από το 2004.

Η τορπίλη, η οποία βρίσκεται υπό ανάπτυξη, αναμένεται να φτάσει στην αρχική επιχειρησιακή της ικανότητα το 2028.

Υποβρύχια 212CD

To 2023 ξεκίνησε η ναυπήγηση 6 υποβρυχίων, εκ των οποίων 2 προορίζονται για το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό και 4 για τη Νορβηγία. Στα τέλη του 2024, η Γερμανία αποφάσισε την απόκτηση 4 επιπλέον Type 212CD, τριπλασιάζοντας τον αιρθμό των νέων υποβρυχίων στον στόλο της.

Η TKMS πρόκειται να παραδώσει το πρώτο γερμανικό υποβρύχιο το 2032 και το νορβηγικό Πολεμικό Ναυτικό αναμένεται να παραλάβει το πρώτο του υποβρύχιο το 2029.

Το νέο υποβρύχιο είναι σημαντικά μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του, το Type 212Α, με μήκος 73 μέτρα σε σύγκριση με τα 56 μέτρα.

Το 212CD έχει, επίσης, εκτόπισμα περίπου 2.500 τόνων, από περίπου 1.524 τόνους για το 212A. Το σκάφος θα διαθέτει βελτιωμένους αισθητήρες, εκτεταμένο επιχειρησιακό εύρος και μειωμένη ακουστική υπογραφή.

Εκτός από την τορπίλη DM2A4, το υποβρύχιο θα είναι εξοπλισμένο με το αντιτορπιλικό σύστημα SeaSpider της Atlas Elektronik, ενώ διερευνώνται επίσης σχέδια για την ενσωμάτωση του πυραύλου Naval Strike Missile που εκτοξεύεται από υποβρύχιο και ενός πρόσφατα αναπτυγμένου υπερηχητικού πυραύλου (3SM).

Με πληροφορίες από: The Defense Post / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: TYPE 212CDΓΕΡΜΑΝΙΑΤΟΡΠΙΛΕΣΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Related Posts

David's Sling / IDF
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

David’s Sling: Το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας απέτυχε να καταρρίψει δύο ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους

23/03/2026 - 21:08
HMS Dragon
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

HMS Dragon: Έφτασε στην Κύπρο το βρετανικό αντιτορπιλικό

23/03/2026 - 19:26
ΕΛΚΑΚ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΛΚΑΚ: Ξεκίνησαν 2 νέες διαγωνιστικές διαδικασίες στους τομείς της Κυβερνοάμυνας και της Θαλάσσιας Επιτήρησης

23/03/2026 - 17:40

Διαβάστε Επίσης

Channel 12: Oι απαιτήσεις του Ιράν για να κάνει συμφωνία με τις ΗΠΑ – Πρόθυμο να σταματήσει το βαλλιστικό του πρόγραμμα για 5 χρόνια

Το Ισραήλ βομβαρδίζει θέσεις της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό – Σειρήνες σε Εϊλάτ και Ντιμόνα από ιρανικές επιθέσεις

Λιθουανία: Άγνωστο drone συνετρίβη κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία [vid]

Συντριβή C-130 στην Κολομβία: 125 άτομα μετέφερε το αεροσκάφος – Πάνω από 70 οι επιζήσαντες [vids]

David’s Sling: Το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας απέτυχε να καταρρίψει δύο ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους

Νετανιάχου σε Τραμπ: «Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε το Ιράν – Οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να διαφυλάξει τα ζωτικά μας συμφέροντα»

Ζελένκι: «Η Ρωσία συνεχίζει να δίνει πληροφορίες στο Ιράν – Έχουμε αδιάσειστα στοιχεία»

Στενά του Ορμούζ: Πέρασαν δύο δεξαμενόπλοια φορτωμένα με υγραέριο με προορισμό την Ινδία

Top News

Μαρία Γρατσία: «Φιάσκο η δίκη για τα Τέμπη, ένιωσα ντροπή ως λειτουργός της δικαιοσύνης» - Αινιγματική για το κόμμα Καρυστιανού

Ιωάννα Τούνη: Η ανάρτηση που «αγρίεψε» τους followers στο TikTok: «Μη φλεξάρεις τόσο πολύ το χρήμα, ο κόσμος πεινάει»

Εβελίνα Νικόλιζα για Μπέσσυ Αργυράκη: Είχα θυμό με τη μητέρα μου γιατί έλειπε πολύ όταν ήμουν μικρή

Κώστας Τερζάκης για Λάμψη: Ο Νίκος Φώσκολος μου είπε ότι θα φοράω μάσκα ως Ευλογητός και μ' άρεσε πάρα πολύ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert