OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Τράμπ: Επιβάλλει δασμούς 10% σε 8 ευρωπαϊκές χώρες επειδή έστειλαν στρατό στην Γροιλανδία – Θα αυξηθούν επιπλέον 15% στο μέλλον

17/01/2026 - 18:39
Τραμπ

REUTERS/Evelyn Hockstein

Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξαναχτυπά και αποφάσισε να βάλει δασμούς σε 8 χώρες της Ευρώπης επειδή δεν στηρίζουν τα σχέδιά του για τη Γροιλανδία και έστειλαν στρατό στο αυτόνομο έδαφος που ανήκει στη Δανία.

Συγκεκριμένα, έκανε γνωστό πως επιβάλλει δασμούς 10% από την 1η Φεβρουαρίου του 2026 σε Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία και Φινλανδία

Στην ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Εδώ και πολλά χρόνια, επιδοτούμε τη Δανία, όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες χώρες, χωρίς να τους επιβάλλουμε δασμούς ή άλλες μορφές αμοιβής. Τώρα, μετά από αιώνες, ήρθε η ώρα η Δανία να ανταποδώσει — διακυβεύεται η παγκόσμια ειρήνη!

Η Κίνα και η Ρωσία θέλουν τη Γροιλανδία και η Δανία δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να το αποτρέψει. Αυτή τη στιγμή διαθέτουν δύο έλκηθρα με σκύλους για προστασία, το ένα από τα οποία προστέθηκε πρόσφατα. Μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μπορούν να παίξουν σε αυτό το παιχνίδι, και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία! Κανείς δεν θα αγγίξει αυτό το ιερό κομμάτι γης, ειδικά αφού διακυβεύεται η εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και του κόσμου γενικότερα.

pic.twitter.com/zmnMqmqy9V

— Rapid Response 47 (@RapidResponse47) January 17, 2026

Πάνω από όλα, η Δανία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ολλανδία και η Φινλανδία έχουν ταξιδέψει στη Γροιλανδία, για άγνωστους σκοπούς. Αυτή είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση για την ασφάλεια και την επιβίωση του πλανήτη μας. Αυτές οι χώρες, που παίζουν αυτό το πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, έχουν θέσει σε κίνδυνο ένα επίπεδο ρίσκου που δεν είναι βιώσιμο. Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να προστατευθεί η παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, να ληφθούν ισχυρά μέτρα ώστε αυτή η δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση να τελειώσει γρήγορα και χωρίς αμφιβολία.

Από την 1η Φεβρουαρίου 2026, όλες οι προαναφερθείσες χώρες (Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία και Φινλανδία) θα επιβαρύνονται με δασμό 10% για όλα τα εμπορεύματα που αποστέλλονται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Την 1η Ιουνίου 2026, ο δασμός θα αυξηθεί στο 25%. Ο δασμός αυτός θα είναι απαιτητός και πληρωτέος μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία για την πλήρη και ολική αγορά της Γροιλανδίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να πραγματοποιήσουν αυτή τη συναλλαγή για πάνω από 150 χρόνια. Πολλοί πρόεδροι έχουν προσπαθήσει, και για καλό λόγο, αλλά η Δανία πάντα αρνιόταν.

Τώρα, λόγω του Χρυσού Θόλου και των σύγχρονων οπλικών συστημάτων, τόσο επιθετικών όσο και αμυντικών, η ανάγκη για απόκτηση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια δαπανώνται επί του παρόντος για προγράμματα ασφάλειας που έχουν να κάνουν με τον «Θόλο», συμπεριλαμβανομένης της πιθανής προστασίας του Καναδά, και αυτό το πολύ έξυπνο, αλλά εξαιρετικά περίπλοκο σύστημα μπορεί να λειτουργήσει στο μέγιστο του δυναμικού και της αποτελεσματικότητάς του, λόγω των γωνιών, των ορίων και των συνόρων, μόνο εάν αυτή η γη συμπεριληφθεί σε αυτό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι άμεσα ανοιχτές σε διαπραγματεύσεις με τη Δανία και/ή οποιαδήποτε από αυτές τις χώρες που έχουν θέσει σε τόσο μεγάλο κίνδυνο, παρά όλα όσα έχουμε κάνει για αυτές, συμπεριλαμβανομένης της μέγιστης προστασίας, για τόσες πολλές δεκαετίες. Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα!».

Πηγή: Newsit

Tags: ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑΚΥΡΩΣΕΙΣΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Related Posts

Ιράν - Στενά του Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός» οποιαδήποτε ανάμιξη των ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ

04/05/2026 - 05:16
Χέγκσεθ: «Οι δυνάμεις μας επανεξοπλίζονται και είναι έτοιμες – Το Ιράν δεν ελέγχει τα Στενά του Ορμούζ»
ΚΟΣΜΟΣ

«Επιχείρηση Ελευθερία»: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι το US Navy θα ξεκινήσει να συνοδεύει πλοία που έχουν εγκλωβιστεί στα Στενά του Ορμούζ

04/05/2026 - 05:10
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ απέρριψε την ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν: «Την μελέτησα, είναι απαράδεκτη»

03/05/2026 - 21:12

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: «Παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός» οποιαδήποτε ανάμιξη των ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ

«Επιχείρηση Ελευθερία»: Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι το US Navy θα ξεκινήσει να συνοδεύει πλοία που έχουν εγκλωβιστεί στα Στενά του Ορμούζ

KC-135: Η Πολεμική Αεροπορία έχει ακόμα στο στόχαστρο τα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχοπτώσεις – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1912 ξεκινάει η κατοχή της Ρόδου από τις δυνάμεις των Ιταλών

Ο Τραμπ απέρριψε την ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν: «Την μελέτησα, είναι απαράδεκτη»

Οι ΗΠΑ απάντησαν στην ειρηνευτική πρόταση 14 σημείων του Ιράν – Εκτός διαπραγματεύσεων το πυρηνικό πρόγραμμα

ΗΠΑ: «Προκαλούμε οικονομική ασφυξία στο Ιράν – Δεν μπορούν να πληρώσουν τους στρατιώτες τους»

Top News

Ο Αντώνης Αντωνιάδης συγκίνησε στη Λεωφόρο: Ο θρύλος του Παναθηναϊκού στο πλευρό της ομάδας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ

Κεφαλονιά: Νέες αποκαλύψεις για την Μυρτώ - «Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών δεν συνάδουν με την συμπεριφορά της»

Νίκη Λυμπεράκη: Ο γιος μου κάθε μέρα με διδάσκει τη σπουδαιότητα των πραγμάτων

Αφροδίτη Γραμμέλη: Με τον Γιώργο Λιάγκα είχαμε συγκρούσεις, διαφωνίες και δυσκολίες στη συνεργασία μας

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert