OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Σε εξέλιξη ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία στο Άμπου Ντάμπι – Συνομιλίες «χαμηλού επιπέδου» και με τη Γαλλία

04/02/2026 - 15:24
Άμπου ντάμπι - Ρωσία - Ουκρανία

Ryan Carter/UAE Presidential Court/Handout via REUTERS

Share on FacebookShare on Twitter

Ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να πολεμάει στην Ουκρανία έως ότου το Κίεβο πάρει «αποφάσεις» που θα μπορούσαν να φέρουν το τέλος του πολέμου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

Η θέση της Ρωσίας παραμένει αμετάβλητη, πράγμα το οποίο γνωρίζουν και οι Ουκρανοί και οι Αμερικανοί διαπραγματευτές, σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ενώ ένας νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών ανάμεσα σε Ουκρανούς, Ρώσους και Αμερικανούς διαπραγματευτές άρχισε σήμερα στο Αμπού Ντάμπι με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Ρουστέμ Ουμέροφ, επιβεβαίωσε μέσω Χ ότι ξεκίνησε ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων σε τριμερές σχήμα, τονίζοντας ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι ενημερώνεται συνεχώς.

Another round of negotiations has begun in Abu Dhabi.

The negotiation process started in a trilateral format — Ukraine, the United States, and Russia. Next comes work in separate groups by specific tracks, after which a follow-up joint synchronization of positions is planned.…

— Rustem Umerov (@rustem_umerov) February 4, 2026

Το Κίεβο απορρίπτει την αξίωση της Ρωσίας να παραχωρήσει το τμήμα της περιφέρειας του Ντονμπάς που εξακολουθεί να έχει υπό τον έλεγχό του και οι δυνάμεις της Μόσχας δεν έχουν καταλάβει στα σχεδόν τέσσερα χρόνια του πολέμου στη χώρα. Οι συνομιλίες στο Άμπου Ντάμπι θα συνεχιστούν και αύριο, Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026.

Εξαγωγές πετρελαίου στην Ινδία

Παράλληλα, όσον αφορά τα σχέδια της Ινδίας για διαφοροποίηση των πηγών της πετρελαίου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε σήμερα ότι δεν βλέπει τίποτα το καινούργιο σε αυτό καθώς το Νέο Δελχί αγόραζε πάντα πετρέλαιο από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας.

Ο υπουργός Πετρελαίου Πίγιους Γκόγιαλ δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι η Ινδία θα διαφοροποιήσει τις ενεργειακές της πηγές εν μέσω μεταβλητών παγκόσμιων συνθηκών για να διασφαλίσει ενεργειακή ασφάλεια για τους πολίτες της.

Η δήλωση του Γκογιάλ έρχεται μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Ινδίας. Ο Τραμπ μίλησε για συμφωνία του Νέου Δελχί να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο, κάτι το οποίο η Ινδία δεν έχει έκτοτε επιβεβαιώσει δημοσίως.

Ερωτηθείς για τα σχέδια της Ινδίας όσον αφορά την αγορά πετρελαίου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι όλοι γνωρίζουν ότι η Ρωσία δεν είναι η μόνη χώρα που προμηθεύει με πετρέλαιο την Ινδία.

«Εμείς, κι όχι μόνον εμείς, αλλά όλοι οι ειδικοί στο πεδίο των διεθνών ενεργειακών υποθέσεων, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Ρωσία δεν είναι ο μόνος προμηθευτής πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων στην Ινδία», σημείωσε ο Πεσκόφ.

«Η Ινδία αγόραζε πάντα αυτά τα προϊόντα από άλλες χώρες. Γι’αυτό δεν βλέπουμε καμία νέα εξέλιξη εδώ».

Το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει συνομιλίες χαμηλού επιπέδου ανάμεσα στη Ρωσία και τη Γαλλία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε εξάλλου σήμερα ότι συνομιλίες χαμηλού επιπέδου ανάμεσα στη Ρωσία και τη Γαλλία βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να ανακοινώσει προς το παρόν όσον αφορά μια πιθανή συνομιλία ανάμεσα στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος ηγέτης δήλωσε χθες, Τρίτη, ότι επιδιώκει να ξαναρχίσει να έχει επαφή με τον Πούτιν σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, μολονότι δεν βλέπει να είναι έτοιμη η Μόσχα να διαπραγματευτεί μια εκεχειρία και ότι διεξάγονται συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο.

Τέλος, ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για θέματα εξωτερικής πολιτικής Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε σήμερα από την μεριά του ότι η Ρωσία δεν έχει λάβει απάντηση στην πρόταση για παράταση των περιορισμών που θέτει η συνθήκη New Start.

Η Ρωσία θα ενεργήσει «με προσοχή και υπευθυνότητα» μετά την εκπνοή της συνθήκης New START, πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Η συνθήκη υπεγράφη το 2010 ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Μόσχα και θέτει ανώτατα όρια στα στρατηγικά οπλοστάσια των δύο χωρών. Η ισχύς της εκπνέει σήμερα τα μεσάνυκτα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΚΡΕΜΛΙΝΟΝΤΜΙΤΡΙ ΠΕΣΚΟΦΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Ιράν - ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Το πρακτορείο ειδήσεων Fars «στοχεύει» τις αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή

04/02/2026 - 18:54
Ουκρανία - Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία – Ρωσία: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Άμπου Ντάμπι – Θα συνεχιστούν την Πέμπτη

04/02/2026 - 17:25
Γερμανία - σαμποτάζ
ΚΟΣΜΟΣ

Σαμποτάζ σε γερμανικά πολεμικά πλοία: Υπό κράτηση ο 55χρονος Έλληνας – Αναμένεται η απόφαση για έκδοση στην Γερμανία

04/02/2026 - 16:59

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Το πρακτορείο ειδήσεων Fars «στοχεύει» τις αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή

ERAM: Δοκιμάστηκε με επιτυχία ο αμερικανικός πύραυλος που προορίζεται για την Ουκρανία και προχωρά στη μαζική παραγωγή

Προκλήσεις από τουρκικά αεροσκάφη σε όλο το Αιγαίο: Έκαναν 9 παραβιάσεις και 4 παραβάσεις

Ουκρανία – Ρωσία: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στο Άμπου Ντάμπι – Θα συνεχιστούν την Πέμπτη

Σαμποτάζ σε γερμανικά πολεμικά πλοία: Υπό κράτηση ο 55χρονος Έλληνας – Αναμένεται η απόφαση για έκδοση στην Γερμανία

Επικοινωνία Σι Τζιπίνγκ – Ντόναλντ Τραμπ ενόψει την επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ στο Πεκίνο

Τουρκικά F-16 στη Σομαλία: Η Άγκυρα επεκτείνει τη στρατιωτική της παρουσία στο αφρικανικό κράτος

Ρωσία: Σε εξέλιξη ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία στο Άμπου Ντάμπι – Συνομιλίες «χαμηλού επιπέδου» και με τη Γαλλία

Top News

Μαίρη Συνατσάκη για Κατερίνα Καινούργιου: Έγινε ένα σκηνικό με ένα unfollow σε μια παρουσιάστρια και με ρώτησαν τρία χρόνια μετά

Βασίλης Μίχας: Θα είμαι στο Maestro, θα κάνω έναν skipper, τα γυρίσματα ήταν ανάλαφρα και λίγο ερωτικά

Eurovision 2026: O Akylas ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια views στο Youtube με το «Ferto» - Είναι το φαβορί του ελληνικού τελικού

Οι αγρότες αποφάσισαν συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα στις 13 Φεβρουαρίου – Ξεκινούν νέες κινητοποιήσεις

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert