OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΕΠΛΣ για τραγωδία στη Χίο: «Οι Λιμενικοί σώζουν ζωές – Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας»

05/02/2026 - 16:49
Η Τουρκία με NOTAM αμφισβητεί ελληνικά κυριαρχικά δικαίωματα στη Χίο μετά το περιστατικό με 15 νεκρούς μετανάστες

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ/EUROKINISSI

Share on FacebookShare on Twitter

Στις εξελίξεις σχετικά με την τραγωδία με τους 15 νεκρούς μετανάστες στη Χίο, αλλά και στις κατηγορίες που «εκτοξεύονται» εναντίον των Λιμενικών, παίρνει θέση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ).

Σε αιχμηρή ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΠΛΣ στρέφεται εναντίον όσων – ενώ οι έρευνες για διασωθέντες παραμένουν σε εξέλιξη – ρίχνουν το ανάθεμα στους Λιμενικούς.

«Μας εξοργίζει το γεγονός και δεν είναι η πρώτη φορά, που ένα τέτοιο τραγικό συμβάν με απώλεια ανθρώπινων ζωών, επιχειρείται να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από «επαγγελματίες» προστάτες, που αφήνουν αιχμές για την αποστολή των Λιμενικών και το ρόλο τους την ώρα μάλιστα που συνεχίζονται οι έρευνες για διασωθέντες» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΠΛΣ.

«Τα αποτελέσματα τόσο στην επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων όσο και των διασώσεων στις Ελληνικές θάλασσες είναι πραγματικά εντυπωσιακά και μετρήσιμα και έχουν επιτευχθεί από Έλληνες Λιμενικούς. Και όλα αυτά έχοντας απέναντί μας μια γείτονα χώρα η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό φαινόμενο και εγκληματικά δίκτυα διακινητών που στοιβάζουν ανθρώπους σε ακατάλληλα σκάφη, θέτοντάς τους σε θανάσιμο κίνδυνο για το κέρδος», επισημαίνει η Ομοσπονδία.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Κάνουμε σαφές ότι η ΠΟΕΠΛΣ στηρίζει τους συναδέλφους μας, οι οποίοι αφήνουν πίσω τις οικογένειές τους, δίνουν καθημερινά την ψυχή τους και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να υπηρετήσουν την πατρίδα και να σώσουν συνανθρώπους μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΕΠΛΣ είναι η ακόλουθη:

«Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, είναι υπεύθυνο για το συντονισμό της έρευνας και διάσωσης στο θαλάσσιο χώρο της χώρας και στο πλαίσιο των εφαρμοζόμενων εθνικών μέτρων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής πίεσης, λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποτελεσματική επιτήρηση και προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό τα στελέχη Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με αποφασιστικότητα και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, έχουν ως πρωταρχικό τους μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, το οποίο αποτελεί την ύψιστη επαγγελματική και ηθική υποχρέωσή τους.

Τα αποτελέσματα τόσο στην επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων όσο και των διασώσεων στις Ελληνικές θάλασσες είναι πραγματικά εντυπωσιακά και μετρήσιμα και έχουν επιτευχθεί από Έλληνες Λιμενικούς.

Και όλα αυτά έχοντας απέναντί μας μια γείτονα χώρα η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό φαινόμενο και εγκληματικά δίκτυα διακινητών που στοιβάζουν ανθρώπους σε ακατάλληλα σκάφη, θέτοντάς τους σε θανάσιμο κίνδυνο για το κέρδος.

Έναντι όλων αυτών οι Λιμενικοί απαντάμε με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα αλλά και αποτελεσματικότητα.

Στη Χίο βρεθήκαμε για ακόμη μία φορά αντιμέτωποι με μια τραγωδία με την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Για εμάς τους Λιμενικούς δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από την απώλεια μιας ζωής στη θάλασσα.

Μας εξοργίζει ωστόσο το γεγονός και δεν είναι η πρώτη φορά, που ένα τέτοιο τραγικό συμβάν με απώλεια ανθρώπινων ζωών, επιχειρείται να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από «επαγγελματίες» προστάτες, που αφήνουν αιχμές για την αποστολή των Λιμενικών και το ρόλο τους την ώρα μάλιστα που συνεχίζονται οι έρευνες για διασωθέντες.

Κάνουμε σαφές ότι η ΠΟΕΠΛΣ στηρίζει τους συναδέλφους μας, οι οποίοι αφήνουν πίσω τις οικογένειές τους, δίνουν καθημερινά την ψυχή τους και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να υπηρετήσουν την πατρίδα και να σώσουν συνανθρώπους μας».

Tags: ΛΙΜΕΝΙΚΟΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑΛΙΜΕΝΙΚΟΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣΠΟΕΠΛΣΧΙΟΣ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο – Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

05/02/2026 - 04:33
Λιμενικό
ΕΛΛΑΔΑ

Λιμενικό: Το χρονικό της συμπλοκής στη Χίο με 15 νεκρούς – «Το σκάφος των διακινητών μας εμβόλισε, ανετράπη και βυθίστηκε»

04/02/2026 - 08:12
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Συννεφιά και τοπικές βροχές – Καταιγίδες στα δυτικά

04/02/2026 - 04:31

Διαβάστε Επίσης

FDI HN «Νέαρχος»: Ξεκίνησαν οι θαλάσσιες δοκιμές της δεύτερης ελληνικής Belharra

Ομολογία του συλληφθέντος σμηνάρχου: Για την Κίνα προορίζονταν τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια

Συντριβή C-130 στο όρος Όθρυς: Στρατιωτική και πολιτική ηγεσία τίμησε του 63 ήρωες πεσόντες αεροπόρους

Ζελένσκι: Η Ουκρανία είναι έτοιμη να ανταλλάξει drones με πολωνικά μαχητικά

ΠΟΕΠΛΣ για τραγωδία στη Χίο: «Οι Λιμενικοί σώζουν ζωές – Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας»

Ουκρανία: Οι διαπραγματεύσεις με ΗΠΑ και Ρωσία ήταν «πραγματικά εποικοδομητικές»

Αζερμπαϊτζάν: Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν Αρμένιοι ηγέτες του Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ισραήλ: Ο αδελφός του αρχηγού της Σιν Μπετ κατηγορείται για βοήθεια στην Χαμάς εν καιρώ πολέμου

Top News

Πολεμική Αεροπορία: Rafale, F-16 και Mirage 2000-5 στέλνουν «μήνυμα ισχύος» σε διεθνείς στρατιωτικές ασκήσεις

Γιάννης Σμαραγδής: «Η γυναίκα μου είπε ότι ο "Καποδίστριας" θα είναι η καλύτερή μας ταινία και έφυγε για τους ουρανούς»

Κατερίνα Βρανά για τον ελληνικό τελικό της Eurovision: «Το ότι είμαι ανάπηρη δε σημαίνει ότι δεν μπορώ να παρουσιάσω»

Κατασκοπεία υπέρ της Κίνας ομολόγησε ο αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας: Είχε στρατολογήσει και άλλα στελέχη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert