OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Ουκρανία: Η Γερμανία θα στείλει πυραύλους για Patriot, αν στείλουν και οι άλλοι σύμμαχοι – Η Βρετανία παραδίδει πυραύλους LMM

12/02/2026 - 20:54
Patriot - Ουκρανία
Share on FacebookShare on Twitter

Η Γερμανία θα παραδώσει πέντε επιπλέον πυραύλους αναχαίτισης PAC-3 για τα συστήματα αεράμυνας Patriot στην Ουκρανία εάν άλλες χώρες δωρίσουν συνολικά 30, δήλωσε την Πέμπτη ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.

«Είναι θέμα ημερών και όχι εβδομάδων ή μηνών», πρόσθεσε, καθώς δήλωσε αισιόδοξος ότι οι εθνικές κυβερνήσεις των συμμάχων θα εγκρίνουν την αποστολή.

Το PAC-3, ή Patriot Advanced Capability-3, είναι ένα από τα κύρια όπλα που η Δύση έχει προμηθεύσει στην Ουκρανία.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για τη διάσωση ζωών», δήλωσε ο Πιστόριους στις Βρυξέλλες μετά από συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας.

Ο Γερμανός υπουργός τόνισε ότι το Βερολίνο έχει παραδώσει στο Κίεβο πέντε από τα 12 συστήματα Patriot που διαθέτει, ενώ στέλνει συνεχώς πυρομαχικά και πυραύλους IRIS-T.

German Defence Minister Boris Pistorius:

Germany has given away five of its twelve Patriot systems—more than a third to Ukraine.

We are consistently delivering IRIS-T systems, guided missiles, and ammunition of various kinds. pic.twitter.com/HIiKTliKFE

— Clash Report (@clashreport) February 12, 2026

Από την μεριά της, η Βρετανία θα στείλει στην Ουκρανία 1.000 μικρούς πυραύλους, βρετανικής κατασκευής LLM (Lightweight Multirole Missiles), αξίας 390 εκατ. λιρών.

The UK is set to deliver an additional 1,000 Lightweight Multirole Missiles, manufactured in Belfast, that will be critical to defending Ukrainian infrastructure and cities from Russia’s escalating drone and missile attacks.

The UK is ironclad in our commitment to Ukraine. pic.twitter.com/BuoKkMrkkG

— Ministry of Defence 🇬🇧 (@DefenceHQ) February 12, 2026

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Τζον Χίλι και ο Γερμανός ομόλογός του Μπόρις Πιστόριους ήταν οι συμπρόεδροι σήμερα στη νέα σύνοδο της Ομάδας Επαφής μεταξύ της Ουκρανίας και των συμμάχων της, κατά τη διάρκεια της οποίας κάλεσε τις χώρες της Δύσης να αυξήσουν τη βοήθειά τους προς το Κίεβο.

Το 2025 η ομάδα αυτή συγκέντρωσε περίπου 45 δισεκ. δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία και «το 2026 πρέπει να κάνουμε περισσότερα», είπε ο Βρετανός υπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να χορηγήσει 4,2 δισεκ. κορώνες (περίπου 440 εκατ. ευρώ) σε στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, ενώ η Γαλλία εγγυήθηκε για ένα δάνειο ύψους περίπου 3 δισεκ. κορωνών. Η συμφωνία μεταξύ της Γαλλίας και της Νορβηγίας περιλαμβάνει την αγορά μεγάλου αριθμού όπλων αέρος-εδάφους και άλλου εξοπλισμού της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας.

🇳🇴🇫🇷 Norway and France agree on military support to Ukraine 🇺🇦

Norway and France have signed a new agreement to provide Ukraine with key capabilities in surveillance, situational awareness, and air-to-ground weapons.

As a first step, Norway will contribute approximately NOK 4.2… pic.twitter.com/oQ1GgjcjYb

— Norwegian Ministry of Defence (@Forsvarsdep) February 12, 2026

«Η στρατιωτική βοήθεια που υποσχεθήκαμε σήμερα έχει άμεσες επιπτώσεις στη γραμμή του μετώπου και τον αριθμό των ουκρανικών ζωών που χάνονται», είπε ο Χίλι, έχοντας στο πλευρό του τον νέο υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Μιχαήλο Φεντόροφ. «Οι Ρώσοι δεν μπορούν να μας νικήσουν επί του πεδίου, για αυτό διεξάγουν πόλεμο εναντίον των κρίσιμων υποδομών μας», είπε ο τελευταίος.

REUTERS/Tom Nicholson

«Το καθήκον του Υπουργού Άμυνας, ο οποίος βρίσκεται αυτή τη στιγμή με τους Ευρωπαίους και τους άλλους εταίρους μας στο Ράμσταϊν, είναι να επιταχύνει την παράδοση κιβωτίων για την αεράμυνά μας. Αυτό είναι ένα βασικό καθήκον τώρα, όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά για όλους στην Ευρώπη», έγραψε στο X ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζητώντας συνεχή πίεση στη Μόσχα και εγγυήσεις ασφαλείας χωρίς παραχωρήσεις στον επιτιθέμενο.

Tags: LMMPAC-3PATRIOTΒΡΕΤΑΝΙΑΓΕΡΜΑΝΙΑΟΥΚΡΑΝΙΑ

Related Posts

ArianeGroup
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ArianeGroup: Γαλλία και Γερμανία συζητούν την ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού βαλλιστικού πυραύλου – «Μιλάμε για εμβέλεια τουλάχιστον 1.000 χιλιομέτρων»

12/02/2026 - 19:54
GCAP
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

GCAP: Η Ιταλία πήρε έγκριση για την πρώτη χρηματοδότηση – Μένει να βρει άλλα 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ

12/02/2026 - 17:00
Rafale
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

«Βόμβα» με Rafale από την Ινδία: «Πράσινο φως» για την απόκτηση επιπλέον 114 μαχητικών

12/02/2026 - 15:53

Διαβάστε Επίσης

Τραμπ: Αναμένει εντός ενός μήνα να καταλήξει σε συμφωνία με το Ιράν, «αλλιώς οι συνέπειες θα είναι τραυματικές»

Ουκρανία: Η Γερμανία θα στείλει πυραύλους για Patriot, αν στείλουν και οι άλλοι σύμμαχοι – Η Βρετανία παραδίδει πυραύλους LMM

Επιφυλακτικός ο Νετανιάχου για μια συμφωνία με το Ιράν: «Ο πρόεδρος Τραμπ δημιουργεί τις συνθήκες»

ArianeGroup: Γαλλία και Γερμανία συζητούν την ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού βαλλιστικού πυραύλου – «Μιλάμε για εμβέλεια τουλάχιστον 1.000 χιλιομέτρων»

Arctic Sentry: Η Σουηδία στέλνει Gripen και ειδικές δυνάμεις να περιπολούν στην Γροιλανδία, στο πλαίσιο της νέας αποστολής του NATO

Γερμανία: Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε ως «απαράδεκτη» την προσφυγή κατά της εξαγωγής όπλων στο Ισραήλ

Ένωση Ελληνικών Ναυπηγείων: Κομβικός ο ρόλος της ναυπηγικής βιομηχανίας στη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης

Όταν ο κατηγορούμενος για κατασκοπεία Σμήναρχος έκανε βόλτα στο Σινικό Τείχος με τους Κινέζους που τον στρατολόγησαν – Φωτογραφίες ντοκουμέντα

Top News

Το πρώτο Ψυχοσάββατο του χρόνου και τα κόλλυβα που μπορούμε να φτιάξουμε

Γιώργος Μαζωνάκης: Θα χειρουργηθεί για πέτρες στη χολή - Παραμένει στο νοσοκομείο

Ιωάννα Τούνη: Με κρίνουν λες και πήραμε λεφτά από την τσέπη τους

Αγγελική Νικολούλη: Το βίντεο και η έκπληξη που ετοίμασαν οι συνεργάτες της για τα γενέθλιά της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert