Οι επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή συνεχίζονται, καθώς ο πόλεμος ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ και Ισραήλ συνεχίζεται για δωδεκατη ημέρα. Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν σήμερα, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2026, ότι στοχοθέτησαν αμερικανικές βάσεις στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν. Παράλληλα, χαρακτηρίζουν ως «θεμιτούς στόχους» τα πλοία των ΗΠΑ, του Ισραήλ ή συμμάχων τους όταν διαπλέουν τα Στενά του Ορμούζ.
Στο Μπαχρέιν, «σημαντικές υποδομές της αμερικανικής βάσης του λιμανιού Μίνα Σαλμάν, νευραλγικού κέντρου του Πέμπτου Στόλου του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού (…) επλήγησαν από ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους», έγραψαν οι Φρουροί στον ιστότοπό τους, Sepah News.
Ταυτόχρονα στο Κουβέιτ, το Camp Patriot, ένα στρατόπεδο που περιλαμβάνει υπόστεγα με υλικό καθώς και κέντρα φιλοξενίας Αμερικανών στρατιωτών, «υπέστη επίσης βαριές ζημιές», σύμφωνα με τους Φρουρούς, οι οποίο πρόσθεσαν πως επιτέθηκαν και στο στρατόπεδο του Μπιούρινγκ, μια μεγάλη αμερικανική βάση που βρίσκεται στο βορειοδυτικό Κουβέιτ.
Ιρανικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν στη δημοσιότητα εικόνες με αυτό που υποστηρίζουν ότι είναι ζημιές σε αμερικανικές βάσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
📷 تصاویر برخی از اهداف موشکهای ایران در منطقه ظرف روزهای اخیر
۱/۳ pic.twitter.com/olhDPG4NUf— خبرگزاری فارس (@FarsNews_Agency) March 11, 2026
Σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, από την αρχή του πολέμου στις 28 Φεβρουαρίου, 7 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους και 140 έχουν τραυματιστεί.
Επίσης, ο στρατός του Ιράν ανακοίνωσε ότι στην επίθεση που εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα έβαλε στο στόχαστρο την υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών του Ισραήλ (Unit 8200), μια ναυτική βάση στο λιμάνι της Χάιφα και ένα ισραηλινό σύστημα ραντάρ.
Οι Φρουροί της Επανάστασης δήλωσαν επίσης ότι άνοιξαν πυρ εναντίον του υπό ταϊλανδική σημαία φορτηγού πλοίου Mayuree Naree στα Στενά του Ορμούζ, ενώ και ένα εμπορικό πλοίο ελληνικών συμφερόντων δέχθηκε σήμερα επίθεση.
«Κάθε πλοίο, το φορτίο πετρελαίου του οποίου ή το ίδιο το πλοίο ανήκει στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο σιωνιστικό καθεστώς ή σε εχθρούς συμμάχους τους θα θεωρείται θεμιτός στόχος», ανακοινώθηκε από την κεντρική διοίκηση των στρατιωτικών επιχειρήσεων Χατάμ αλ-Ανμπίγια, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, η οποία επανέλαβε ότι ο ιρανικός στρατός δεν θα επιτρέψει «την εξαγωγή ούτε λίτρου πετρελαίου» από τα στενά.




